۳۱ شهریور ۱۳۹۸، ۹:۱۷

۱۱ جایزه معتبر برای یک انیمیشن؛

همه افتخارات «آخرین داستان» ایرانی/ نبرد آفریدون و ضحاک جهانی شد

همه افتخارات «آخرین داستان» ایرانی/ نبرد آفریدون و ضحاک جهانی شد

«آخرین داستان» به کارگردانی اشکان رهگذر از موفق‌ترین تولیدات انیمیشنی سینمای ایران است که با روایتی از نبرد آفریدون و ضحاک، ۱۱ جایزه معتبر داخلی و جهانی را از آن خود کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، انیمیشن سینمایی «آخرین داستان» به نویسندگی و کارگردانی اشکان رهگذر از جمله انیمیشن‌های سینمایی است که توانسته با بهره‌گیری از داستان «ضحاک» یکی از داستان‌های اساطیری شاهنامه فردوسی موفقیت‌های بسیاری کسب کند.

در خلاصه داستان این انیمیشن آمده است: «در دورانی که سایه «اهریمن» بر سرزمین‌ها سیطره یافته، «جمشید کی» با سپاهی متشکل از متحدانش و با تکیه بر فرّ خود در مقابل سپاهیان اهریمن صف آرایی می‌کند، به خواست «یزدان» جمشید بر اهریمنیان ظفر می‌یابد. جمشید بر تخت تکیه زده و مغرور از ظفر، خود را دارای فراست ایزدی می‌داند. وی متحدان را برای اشغال سرزمین‌های دیگر و شکار اهریمن فرا می‌خواند اما یزدان از وی روی برگردانده و فرّ و فراست جمشید را از وی می‌ستاند. جمشید تنها، گرفتار طمع و جنونی سیری ناپذیر می‌شود. وی دخترش «شهرزاد» را تنها می‌گذارد و به شورای وزراء وصیت می‌کند تا در زمان غیابش «مرداس» متحد و والی سرزمین‌های جنوبی بر تختش تکیه زند. جمشید فردای همان روز با سپاهی از غیورترین سربازانش برای شکار اهریمن عازم سرزمین‌های شمالی می‌شود و دیگر هیچ‌گاه بازنمی‌گردد. مرداس مرده‌است و به دستور شورا تنها فرزند و جانشینش «ضحاک» به نیابت از پدر بر تخت جمشید تکیه می‌زند، اما صد افسوس که وجود ضحاک، آبستن پاره‌ای از تاریکیست. تاریکی وجود ضحاک بر شهر سیطره می‌یابد و «جمکرد» در تاریکی و ترس غوطه ور می‌شود. اما دگر بار چرخش ایام به گردش درمی آید و با رفتن جمشید کودکی در دل مردمان سرزمین «جمکرد» و در آغوش کشاورز زاده‌ای متولد می‌شود که نامش را «آفریدون» می‌گذارند.»

پرویز پرستویی، لیلا حاتمی، حسن پورشیرازی، اشکان خطیبی، بیتا فرهی، حامد بهداد، شقایق فراهانی، ملیکا شریفی‌نیا، زهیر یاری، باران کوثری، بانیپال شومون و فرخ نعمتی از جمله هنرمندانی هستند که در این پروژه به عنوان صداپیشه حضور داشته‌اند.

انیمیشن سینمایی «آخرین داستان» تاکنون موفق به دریافت ۱۱ جایزه از جشنواره‌های بین‌المللی داخلی و خارجی شده است، ولی این انیمیشن سینمایی که نخستین اثر استودیو هورخش است در جشنواره‌های متعددی حضور داشته که حتی پذیرفته شدن در آن جشنواره‌ها با شرایط متعددی اتفاق می‌افتد. دریافت آخرین جایزه این فیلم؛ جایزه بهترین انیمیشن سینمایی از جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان «سن دیگو» فرصت خوبی است تا نگاهی به حضور «آخرین داستان» در این جشنواره‌ها داشته باشیم.

۲ جشنواره بین‌المللی «انسی» فرانسه و «سیتچز» اسپانیا از مهم‌ترین جشنواره‌هایی هستند که انیمیشن سینمایی «آخرین داستان» در آن حضور داشته است.

جشنواره بین‌المللی «انسی»، مهم‌ترین جشنواره انیمیشن است که تاکنون هیچ‌کدام از انیمیشن‌های سینمایی ایرانی در این جشنواره پذیرفته نشده بود. انیمیشن سینمایی «آخرین داستان» سال گذشته برای اولین بار در بخش غیررقابتی این جشنواره پذیرفته شد و به نمایش درآمد.

جشنواره فیلم «سیتچز» هم از جشنواره‌های درجه یک سینمایی است که بخش‌های متعددی دارد، «آخرین داستان» در پنجاه و یکمین دوره این جشنواره در بخش ویژه انیمیشن در رقابت با انیمیشن «میرای» به کارگردانی مامورو هوسودا از کارگردانان ژاپنی کاندید دریافت جایزه بهترین انیمیشن شد. این جشنواره در اکتبر (مهرماه) سال ۹۷ در اسپانیا برگزار شد.

«آخرین داستان» همچنین در ۱۷ جشنواره دیگر تاکنون پذیرفته شده است:

۱.هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم انکوریج که در منطقه آلاسکا کشور آمریکا برگزار می‌شود.

۲.دوازدهمین دوره رویداد فیلم آسیا پاسیفیک که هر ساله با حضور اعضای فدارسیون بین‌المللی اتحادیه تهیه‌کنندگان فیلم (فیاپف) در یکی از کشورهای عضو برگزار می‌شود. («آخرین داستان» در این رویداد با دعوت ویژه وارد بخش رقابت شد.)

۳.یازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی انیمیشن انیماسیروس+ آگورا که در کشور یونان برگزار می‌شود.

۴. پانزدهیمن دوره جشنواره بین‌المللی کینو که در شمال غربی انگلستان برگزار می‌شود.

۵. چهارمین دوره جشنواره بین المللی فیلم یورپین که در کشور روسیه برگزار می‌شود.

۶. بیست و هفتمین رویداد SLIFF که در سنت لوئیس آمریکا برگزار می‌شود.

۷. بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی سینمجیک که در بلفاست ایرلند برگزار می‌شود.

۸. انیماز، جشنواره بین‌المللی انیمیشن مونترال که در مونترال کانادا برگزار می‌شود.

۹. دهمین جشنواره بین‌المللی ری انیمانیا که در ایروان ارمنستان برگزار می‌شود.

۱۰. دهمین جشنواره انمییشن اسپارک که در ونکور کانادا برگزار می‌شود.

۱۱. چهارمین جشنواره بین‌المللی انیمیشن ووید که در دانمارک برگزار می‌شود.

۱۲.یازدهمین جشنواره فیلم نیومدیا که در لس آنجلس آمریکا برگزار می‌شود و از داستان‌ها و فن‌آوری‌های نوین تجلیل می‌کند. در این جشنواره تریلر انیمیشن سینمایی «آخرین داستان» پذیرفته شد.

۱۳. پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم مدلین که در کلمبیا برگزار می‌شود.

۱۴. جشنواره بین‌المللی فیلم اینکا که در شهر لیما پرو برگزار می‌شود.

۱۵.  جشنواره آسیایی فیلم شرم الشیخ که در کشور مصر برگزار می‌شود.

۱۶. جشنواره بین‌المللی انیمیشن انیما کوردوبا که در کشور آرژانتین برگزار می‌شود.

۱۷. پانزدهیمن جشنواره بین‌المللی فیلم مانتری که در کشور مکزیک برگزار می‌شود.

دستاورد انیمیشن سینمایی «آخرین داستان» که قصه‌ای اسطوره‌ای و حماسی را با برداشتی آزاد از شاهنامه فردوسی روایت می‌کند یازده جایزه بین‌المللی داخلی و خارجی شامل؛ اولین سیمرغ بهترین انیمیشن سینمایی ایران از سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر، پروانه زرین بهترین کارگردان بلند پویانمایی بخش بین‌الملل، پروانه زرین بهترین فیلمنامه بلند بخش بین‌الملل و جایزه ویژه هیئت داوران بخش ملی از سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان اصفهان، تندیس طلایی بهترین اثر بلند در بخش بین‌الملل و تندیس طلایی بهترین اثر بلند در مسابقه ایران از یازدهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران، جایزه کوکومیکس موسیقی که به کارگردان به خاطر استفاده درست از موسیقی تعلق می‌گیرد از بیستمین جشنواره بین‌المللی انیمیشن بوچئون کره، جایزه بهترین فیلم بلند از سومین جشنواره بین‌المللی انیمیشن آجایو پرو، جایزه بهترین انیمیشن سینمایی از سومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های آمریکای جنوبی از کشور شیلی، برنده جایزه بهترین انیمیشن سینمایی از چهاردهمین جشنواره بین‌المللی جیراف کانادا و برنده جایزه بهترین انیمیشن سینمایی از جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان سن دیگو ۲۰۱۹ است.

البته «آخرین داستان» در مسیر تولید و در سال ۲۰۱۳ موفق شد به‌ عنوان ۶ پروژه برتر در حال تولید جهان در جشنواره «انسی» فرانسه که مهم‌ترین رویداد انیمیشنی سالانه جهان است، معرفی شود. همچنین این اثر در سال ۲۰۱۶ به دعوت جشنواره «انسی» در بازار فیلم جشنواره بین‌المللی کن، به‌عنوان یکی از چهار انیمیشن سینمایی برتر در حال تولید جهان معرفی شد.

اکران این انیمیشن در  ۳۲ کشور همچون آمریکا، روسیه، اسپانیا، سوئد، یونان و نروژ به زودی آغاز می‌شود و همزمان با اکران خارجی، در ایران هم اکران خواهد شد.

کد خبر 4724906

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha