سیدابوالفضل کاظمی، در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن تسلیت ایام محرم در خصوص کاربری موقوفات حوزه علمیه خراسان، افزود: در حوزههای علمیه، در موضوعات مختلفی برنامههای وقف داریم و مصداق بارز آن در حیطه آموزش و پرورش است؛ از جمله احداث مدارس، مجتمعهای اموزشی، بخش اسکان برای طلبگان، آیتی، ورزش و حتی درمان. در تمام این عرصهها هم واقف داریم و هم باتوجه به تبلیغاتی که انجام دادیم، توانستیم وقف جدید نیز ایجاد کنیم.
مسئول اداره اوقاف و امور حقوقی وقف حوزه علمیه خراسان، ضمن اشاره به اینکه یکی از اقدامات تحولی در حوزه علمیه خراسان، ایجاد دفتر موقوفات و امور حقوقی وقف حوزههای علمیه خراسان است، تصریح کرد: این دفتر، بعد از اینکه مقام معظم رهبری، اعضای جدید شورای عالی حوزه علمیه خراسان و همچنین مدیریت محترم حوزه علمیه خراسان، آیتالله مصباح عاملی را انتصاب کردند، تاسیس شد و در این مدت کارهای بسیار ارزشمندی شکل گرفت.
کاظمی ادامه داد: موقوفات حوزههای علمیه شناسایی شده است و باید گفت حدود ۲۰ هزار رقبه وقفی در حوزههای علمیه خراسان در سطح کشور و حتی خارج از کشور داریم و همچنین پروندههای مختلف حقوقی در جهت احیای این موقوفات تشکیل شده است. همچنین طی دو سال و نیم اخیر، بالغ بر ۸۰ رقبه وقفی جذب کردهایم که موید این است که مردم اقبال مطلوبی نسبت به فضای دینی و حوزههای علمیه دارند.
وی ضمن اشاره به اینکه در رسانههای خارج از کشور، جو جامعه ایرانی طوری نشان داده میشود که فاصله مردم با روحانیون زیاده شده است، گفت: آمارها و نمودارهای جذب موقوفات ما دقیقا برعکس این مسئله را نشان میدهد. آمار جذب ما در سال ۱۳۹۷ و ۶ ماهه اول سال ۹۸، به مراتب از سالهای قبل بیشتر بوده است.
مسئول اداره اوقاف حوزه علمیه خراسان، اضافه کرد: من موضوع فاصله مردم از دین و روحانیت را حداقل در فضای کاری خود قبول ندارم؛ اما معتقدم که باید برای متدینین، تبیین دقیقی داشته باشیم که اگر بخواهند کار خیری انجام دهند، ثمرات و برکاتش چه چیزی است. شاید متدینین نسبت به اینکه وقفی که میکنند به نتیجه دقیقی نمیرسد و یا به بهرهوری لازم نمیرسد، گلهمند باشند اما این به معنای فاصله گرفتن آنها از امور وقفی و خیریه نیست.
نظر شما