به گزارش خبرنگار مهر، مطابق با آنچه که مسئولان عنوان کرده اند، حجم فرار مالیاتی در اقتصاد ایران به ۴۰ هزار میلیارد تومان می رسد؛ در این بین صاحبان حِرف پزشکی که اتفاقا شغل پردرآمدی هم دارند، میانگین ۶.۵ تا ۷ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی را ثبت کرده اند.
حجم بالای فرار مالیاتی پزشکان در نهایت مسئولان را بر آن داشت که در خلل تصویب بودجه ۹۸، بندی را به الزام نصب پایانه فروشگاهی در مطب ها برای جلوگیری از فرار مالیاتی این قشر اختصاص دهند که بر این اساس بند الحاقی تبصره ۶ بودجه ۹۸ صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی که مجوز فعالیت آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی ایران یا سازمان نظام دامپزشکی ایران صادر میشود، را ملزم به نصب پایانه فروشگاهی در مطب ها کرده است.
در همین راستا نیز سازمان امور مالیاتی فراخوان ثبت نام و نصب دستگاه کارتخوان را به ۷۳ هزار و ۸۷۷ پزشک ارسال کرد و با تمدید چند باره اعلام شد که مهلت ثبت نام پزشکان در سامانه سازمان امور مالیاتی برای دریافت دستگاه کارتخوان، ۱۵ شهریور ماه است؛ همچنین مقرر شد از ابتدای مهر ماه، دستگاه کارتخوان در مطب ها نصب شود.
ثبت نام تنها ۲۶ هزار پزشک در سامانه سازمان امور مالیاتی
در این بین با توجه به مقاومت ها و نامه نگاری های فراوانی که از سوی جامعه پزشکی صورت گرفته بود، سازمان امور مالیاتی از اواسط تابستان اعلام کرد که جریمه هایی را برای متخلفان از اجرای قانون در نظر گرفته است به گونه ای که در صورت عدم ثبت نام مشمولان، تسهیلات قانونی مالیات برای این عده اعمال نخواهد شد.
مهم ترین جریمه در نظر گرفته شده برای پزشکان، اجرای تبصره ۲ ماده ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم است که بر این اساس در صورت عدم تمکین به قانون، ۲ درصد درآمد حاصل از فروش خدمت پزشکان مشمول جریمه خواهد شد. البته سازمان امور مالیاتی نقش آفرینی مراجع نظارتی را برای پیگیری اجرای این بند قانونی الزامی دانسته است.
با این حال مطابق با آنچه که علی رستم پور مدیرکل دفتر تنظیم مقررات و نظارت بر برونسپاری سازمان امور مالیاتی اعلام کرده است تاکنون ۲۶ هزار پزشک از حدود ۷۴ هزار پزشک فراخوان شده، در سامانه سازمان امور مالیاتی ثبت نام کرده اند؛ یعنی تنها ۳۵ درصد از صاحبان حرف مختلف پزشکی از قانون تمکین کرده اند و ۶۵ درصد مابقی علی رغم تهدیدهای مختلف و علم به این که سرپیچی از نصب کارتخوان منقش به آرم سازمان امور مالیاتی، خلاف قانون است اما هیچ گامی برنداشته اند.
از سویی دیگر اگر قرار باشد روند اجرای قانون به شکل موجود باشد، قطعاً راههای فرار زیادی نیز از آن وجود خواهد داشت؛ به عنوان نمونه قطع عمدی اینترنت پایانهها و الزام مراجعه کننده به پرداخت نقدی به بهانه عدم اتصال به شبکه و یا دریافت بخشی از وجه به صورت نقدی میتواند از جمله این راههای فرار باشد.
در این بین پیگیری های خبرنگار مهر از سازمان امور مالیاتی برای شفاف سازی نحوه اعمال جریمه ها تا به این لحظه بی نتیجه بوده است.
لازم است متولیان سازمان امور مالیاتی، این بار گامهای رسیدن به شفافیت و بهبود وضعیت مالیاتستانی کشور را سریعتر بردارند و جریمه هایی که پیش از این مقرر شده را عملیاتی کنند.
گفتنی است؛ شهروندان در صورت مراجعه به محل کار صاحبان مشاغل مذکور و مشاهده عدم نصب و استفاده آنان از پایانه فروش، می توانند مراتب را با شماره تلفن ۱۵۲۶ به سازمان امور مالیاتی کشور اطلاع دهند.
نظر شما