به گزارش خبرگزاری مهر، شصت و نهمین جلسه کمیته محیط زیست و خدمات شهری با حضور رئیس و اعضای این کمیته و مسئولان معاونت حمل و نقل ترافیک، شرکت کنترل کیفیت هوا، نماینده سمنهای فعال محیط زیستی در مقابله با آلودگی هوا و دوچرخهسواری و همچنین دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.
در این جلسه که به موضوع بررسی اقدامات انجام شده از سوی شهرداری تهران برای گسترش حمل و نقل پاک و ارائه گزارش تاثیر اجرای فاز دوم طرح کاهش آلودگی هوا اختصاص داشت، سیدآرش حسینی میلانی در ابتدای این جلسه به فرارسیدن روز جهانی بدون خودرو اشاره و بر توسعه حمل و نقل پاک به ویژه دوچرخه تاکید کرد.
یعقوب آزادهدل، مدیر توسعه سیستمهای حمل و نقل پاک در این جلسه، با تشریح سند توسعه دوچرخهسواری در تهران، توضیحاتی درباره اهداف، برنامهها و همایشهای مربوط به دوچرخهسواری، پرداخت وام برای خرید دوچرخه و موتور برقی ارائه کرد و از راهاندازی و نصب ۶۰ پارکینگ و احداث ۶۰ کیلومتر مسیر ویژه دوچرخه، اجرا و بهرهبرداری از دوچرخه اشتراکی با حدود ۱۸ هزار نفر کاربر و ۱۴۰۰ دوچرخه خبر داد.
در ادامه جلسه، مسئولان شرکت کنترل کیفیت هوا اقدامات این شرکت را تشریح کرده و توضیحاتی درباره نصب فیلتر دوده بر اتوبوسهای دودزا، اجرای طرح کاهش آلودگی هوا به ویژه فاز دوم طرح کاهش، نوسازی ناوگانهای موتورسیکلتهای فرسوده از جمله تبدیل موتورهای کاربراتوری به موتورهای انژکتوری و همچنین پایش کیفیت سوخت بنزین و گازوئیل شهری ارائه دادند.
همچنین مسئولان شرکت کنترل کیفیت هوا و نمایندگان دانشگاه تربیت مدرس به ارائه توضیحاتی درباره آخرین اقدامات انجام شده درباره گزارش سیاهه انتشار آلودگی تهران پرداختند و گزارشی درباره سهم منابع آلودگی هوا در تولید ذرات معلق در هوا ارائه کردند. در این راستا، اقدامات انجام شده برای بررسی راهکارهای کاهش آلودگی هوا و بهبود سطح ناوگان خودرویی مورد بررسی قرار گرفت.
در ادامه جلسه، نمایندگان معاونت حمل و نقل و ترافیک، به تشریح اقدامات انجام شده در اجرای فاز دوم طرح کاهش آلودگی هوا از جمله توسعه و رفع نواقص مراکز معاینه فنی، تجهیز ورودیها و خروجیهای بهشت زهرا و میادین میوه و ترهبار، نصب دوربین، تجهیز محدوده بازار بزرگ تهران، تجهیز پایانههای تاکسیرانی و اتوبوسرانی، تبدیل سامانه چراغ قرمز به ترددشمار و... پرداختند.
در این راستا، نمایندگان معاونت حمل و نقل و ترافیک اعلام کردند که ۱۳ درصد از حجم ترددها پس از اجرای فاز دوم طرح کاهش آلودگی هوا کاهش یافته و بر سرعت ترددها افزوده شده است.
بررسی روند اسقاط موتورسیکلتهای کاربراتوری، تاکید بر استفاده از تجارب جهانی، استفاده از ظرفیت سمنها، بررسی روند پرداخت وام برای نوسازی ناوگان خودرویی و موتوری، عدم فراهم بودن زیرساختهای اولیه در اسقاط ناوگان فرسوده، هماهنگی بینسازمانی برای توسعه حمل و نقل پاک، عدم ایمنی معابر مربوط به دوچرخهسواری، ضرورت انجام مطالعات آیندهپژوهی درباره آلودگی هوا، تعویض کاتالیستهای ناوگان تاکسیرانی و... از جمله موضوعاتی بود که از سوی کارشناسان کمیته محیط زیست و خدمات شهری و همچنین نمایندگان سمنهای حاضر در جلسه مطرح شد.
در ادامه جلسه، حسینی میلانی با بیان اینکه تکمیل و بهروزرسانی گزارش سیاهه انتشار از تاکیدات شورای پنجم بوده است، گفت: هر گونه تصمیمگیری برای مقابله با آلودگی هوا در عرصههای مختلف نیازمند دسترسی به اطلاعات پایش شده در گزارش سیاهه انتشار است.
وی با بیان اینکه گزارشهای ارائه شده کنونی درباره اثربخشی اجرای فاز دوم طرح کاهش صرفا براساس آمارهای ترافیکی است، اظهار داشت: مبنای تصمیمگیری و بررسی اجرای فاز دوم طرح کاهش باید براساس پایش کاهش آلودگی هوا باشد و در این چارچوب، شورای شهر پیگیر نتایج نهایی اثربخشی اجرای فاز دوم طرح کاهش است. در این چارچوب، رضایت شهروندان، کاهش ترافیک و آلودگی هوا و اثر آن در حلقههای مختلف ترافیکی تهران اهمیت بسیاری دارد.
رئیس محیط زیست و خدمات شهری ارائه گزارشهای منظم از سوی معاونت حمل و نقل و ترافیک به شورای شهر درباره آخرین وضعیت ترافیکی و آلودگی هوای تهران در اثر اجرای طرح کاهش را ضروری دانست و تصریح کرد: تحلیل اطلاعات سامانه ۱۳۷ از اهمیت بسیاری برخوردار است زیرا حتما در اجرای طرح کاهش، نقاط ضعف و حفرههایی وجود دارد که باید با رفع آنها، به افزایش کارامدی طرح و افزایش رضایت شهروندان کمک کرد.
حسینی میلانی افزایش ایمنی معابر دوچرخهسواری از تاکید شورای شهر در توسعه حمل و نقل پاک برشمرد و خاطرنشان کرد: شورا خواستار هماهنگی بیشتر پلیس راهور و سازمان بوستانها با برنامههای توسعه دوچرخه در معاونت حمل و نقل ترافیک است.
نظر شما