حجت الاسلام سالک در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به این که یکی از اصول اعتقادی مسلمانان و تشیع اعتقاد به نزول کتب آسمانی و به خصوص قرآن کریم است، اظهار کرد: اعتقاد به کلام خداوند مسئلهای است که در عمق قلب، اندیشه و تفکر مسلمانان و به ویژه تشیع جای دارد.
وی افزود: یکی از مهمترین رسالتهای هر مسلمانی قرائت، فهم و عمل به قرآن است و در حقیقت قرآن دستورالعمل زندگی دنیا و آخرت است و نقش اساسی در ارتقاء و احیاء ضوابط زندگی فردی، اجتماعی و حکومتی دارد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید بر لزوم ترویج قرآن کریم تصریح کرد: ترویج قرآن و احکام و اخلاق آن مسئلهای است که باید به آن دقت کافی شود و یکی از راههای ترویج قرآن و گسترش فرهنگ قرآنی برگزاری مسابقات قرآنی در سطح ملی و بینالمللی است.
حجت الاسلام سالک با اشاره به خطر وجود برخی از آفات در این مسیر اضافه کرد: اگر قرار باشد قرائتهای قرآنی و مسائل قرآنی گرفتار برخی از آفات و مسائل شود، نگران کننده است، یعنی ممکن است کسی حافظ کل قرآن باشد و مسائل قرآن را خوب بفهمد، اما در عمل و در سطح جامعه به نوع دیگری عمل کند، که متاسفانه نمونههایی از این دست داشتهایم.
وی خاطر نشان کرد: مسئله بعدی که باید به آن توجه کرد این است که جهت مسابقات قرآنی باید به سمت اصلاح امور زندگی فردی، اجتماعی، خانوادگی و حکومتی باشد و این نکته بسیار مهمی است که باید روی آن کار شود.
برگزاری مسابقات قرآن زمینه ساز ایجاد وحدت امت اسلامی است
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس برگزاری مسابقات قرآنی را زمینه ساز ایجاد وحدت امت اسلامی دانست و گفت: برگزاری مسابقات قرآن اوقاف خوب و استاندارد است، این مسابقات باید بتواند بستر وحدت امت اسلامی را فراهم کند و این مسئله مهمی است که نباید از آن چشم پوشی کرد.
حجت الاسلام سالک قرآن کریم را احیاگر انسانها در مسیر بصیرت افزایی عنوان کرد و افزود: بیش از ۱۶۰ آیه به کلیدواژه بصر در قرآن اشاره کرده است و مسابقات قرآنی باید بصیرت افرادی که در این مسابقات شرکت میکنند و تمام افرادی که به این مسابقات چشم دوختهاند را بالا ببرد.
وی اضافه کرد: این مسئله به معنای آن است که دشمن شناسی، آشنایی با مبانی اسلامی، یعنی کفر ستیزی، ظلم ستیزی، دفاع از مظلوم و محروم با استناد به آیه شریفه " ونرید ان نمن علی الذین استضعفوا فی الارض و نجعلهم ائمه و نجعلهم الوارثین" و حاکمیت مستضعفین بر مستکبرین و بسترسازی برای ظهورحکومت عدل حضرت مهدی(عج) رقم بخورد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی برگزاری مسابقات قرآن کریم را پاسخ محکمی به مدعیان در برخی از کشورهای اسلامی دانست و ادامه داد: امروز کشور عربستان وابسته به استکبار و صیهونیست است و ملت ما در سایه قرآن و عترت ملتی آزاده است.
وی هم چنین آموزش و تربیت مبتنی بر فرهنگ غنی قرآن و عترت را در وزارت آموزش و پرورش، وزارت آموزش عالی، وزارت بهداشت و همه مراکز تربیتی و کادرسازی و تربیت مربی مهم ارزیابی کرد و گفت: این موضوع بی تردید می تواند نقش اساسی در رشد و ارتقاء جامعه برای دستیابی به قلههای بزرگ جهانی در ابعاد علمی، فرهنگی و عرفانی داشته باشد.
گفتنی است چهل و دومین مسابقات ملی قرآن کریم از ۶ تا ۱۱ مهر ماه در بخش برادران و از ۱۱ تا ۱۹ مهر ماه در بخش خواهران به همت اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان و به میزبانی دانشگاه اصفهان برگزار خواهد شد.
نظر شما