۱۱ مهر ۱۳۹۸، ۱۵:۳۵

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی:

جلوی افت قیمت زعفران گرفته شود/ لزوم مدیریت عرضه در بازار

جلوی افت قیمت زعفران گرفته شود/ لزوم مدیریت عرضه در بازار

تربت حیدریه - رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: زعفران‌کاران در فصل برداشت گل زعفران تنها به اندازه نیاز خود زعفران وارد بازار کنند و با کمک بورس جلوی افت قیمت را بگیرند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا اورانی در جلسه هم اندیشی زعفران که امروز در محل فرمانداری تربت حیدریه برگزار شد، اظهار کرد: جای تأسف است که می‌شنویم کسانی که امروز منافعشان از ایجاد بورس به خطر افتاده، می‌گویند کاری می‌کنیم  که بورس زعفران موفق نشود.

وی با بیان اینکه بورس راهی برای شفاف سازی است، افزود: از طریق بورس هم کشاورز، هم واسطه‌ها و هم تاجر می‌توانند اطلاعات دقیقی‌تری از بازار داشته باشد. پس به کسانی که از عملکرد بورس انتقاد دارند، می‌گوییم شما چه عملکرد خوبی از زعفران قبل از اینکه بورس زعفران ایجاد شود، در ذهن دارید؟

اورانی تصریح کرد: تعریف ما از چرخه تولید تا صادرات محصولی مانند زعفران این است که منافع ملی ما  را در برگیرد و نه نفع شخصی یک گروه خاص، بنابراین قبل از ایجاد بورس هیچ سابقه درخشانی از زعفران در ایران به چشم نمی‌خورد و در عین حال ادعا نداریم با ورود بورس تمام مشکلات زعفران‌کاران برطرف شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی ابراز کرد: متأسفانه برخی مدیران شهرستانی بجای طرح مباحث کارشناسی برگرفته از اعداد و ارقام و تحلیل‌های مستند، تحت تأثیر رفتار و گفتار برخی صحبت‌های عوامانه، بازار زعفران را آشفته می‌کنند و این برای یک مدیر خوب نیست.

اورانی افزود: براساس آمار گمرک، میزان صادرات پارسال زعفران ۲۸۱ تن بود و در نیمه نخست امسال نیز ۷۸ تن صادرات زعفران را شاهد بوده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه گفته می‌شود همه نقاط ایران زعفران کشت می‌کنند، اظهار کرد: اگر سطح زیر کشت ۱۱۴ هزار هکتار زعفران در کشور را ملاک بگیریم، ۹۰ هزار هکتار به استان ما و ۱۵ هزار هکتار هم به خراسان جنوبی اختصاص دارد و از این روی با همه تبلیغات غیرواقعی که می‌گویند در حال حاضر زعفران در همه جای کشور کشت شده، چنین اتفاقی نیفتاده است زیرا از این عدد فقط ۹هزار هکتار باقی می‌ماند.

وی با بیان اینکه شش هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران در خراسان شمالی هنوز به  حساب نیامده است، ابراز کرد: پیشنهاد می‌کنم شهرستان‌هایی که دست‌ اندرکاران زعفران هستند، زعفران‌کاران تحصیل کرده یا فرزندان تحصیلکرده آن‌ها را شناسایی و برای این افراد کارگاه‌های آموزشی آشنایی با ادبیات و الفبای بورس را دایر کنند، چرا که با این شیوه قادر خواهیم بود زعفران‌کاران را به سلاح علم روز تجهیز و در نتیجه از این ظرفیت جدید یعنی بورس کالایی زعفران، می‌توانیم به نحو مطلوب استفاده کنیم.

اورانی افزود: نتیجه این فرایند آن است زعفران‌کاران و به خصوص کل مالکان، در فصل برداشت گل زعفران تنها به اندازه نیاز خود زعفران را وارد بازار کنند و با کمک بورس جلوی افت قیمت را بگیرند.

وی همچنین راهکار دیگر را نیز حمایت از محصول زعفران، در طرح خرید توافقی با کمک تعاون روستایی دانست و گفت: از کسانی که دست اندر کار برنامه‌ریزی زعفران هستند، می‌خواهم نقش سخنگوی افرادی که منافعشان با سیاست‌های دولت برای حمایت از زعفران کاران به خطر افتاده را، بازی نکنند.

کد خبر 4736124

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha