به گزارش خبرنگار مهر، امیر خسروانی ظهر امروز سه شنبه در همایش ملی روستا و عشایر که در استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: روستایی مرزدار،؛ صادق، تولید کننده، قانع و قدردان است که برای دولت و نظام کم هزینه هستند.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کرمانشاه افزود: با تلاش های دولت در بحث زیرساختها و اشتغال روستایی حدود ۵ تا ۶ برابر بیشتر از سالهای قبل هزینه شده است.
این مسئول گفت: در روستایی که بیش از جمعیت شهر در آن ساکن هستند نمیتوان با یک دهیار به همه امورات آن رسیدگی شود لذا زیرساختهای تشکیلاتی مجموعه باید اصلاح شود.
وی ادامه داد: با توجه به پیگیریها و تلاشهای که در این راستا صورت گرفت در بخش اول ساختار تشکیلاتی در دولت تصویب شد و لایحه استخدامی دهیاریها ابلاغ شده است و در راستای اجرایی شدن است لذا نیاز است قدمهای بعدی به درستی برداشته شود تا حق روستاییان ادا شود.
خسروانی بیان داشت: در ۲۹۹۵ نقطه جغرافیایی استان کرمانشاه قابلیت سکونت وجود دارد که در ۱۶۶۰ نقطه آن این قابلیت تبدیل شدن به دهیاری را داشته است و حدود ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت استان در روستاها و نقاط عشایری ساکن هستند.
وی عنوان کرد: این جمعیت منسجم و کم توقع در بسیاری از تصمیمات و انتخابات نظام جمهوری اسلامی همواره تاثیر گذار بوده اند و در عرصههای دفاع از انقلاب همیشه در صف اول بوده و حضور فعال داشتند.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کرمانشاه خاطرنشان کرد: مدیریت روستایی را باید با قوت و استفاده از تمام ظرفیتها از جمله استاندار، نمایندگان مجلس،مقامات ملی و اعضای شوراهای شهر و روستا بهبود دهیم.
این مسئول بیان داشت: در حال حاضر تمام روستاها دارای دهیار هستند و آن دسته از روستاهایی که فاقد دهیاری اند برای هدف روستا یک مدیر روستا انتخاب شده است.
دهیاران قابلیتهای روستاها را شناسایی و معرفی کنند
هدایت حاتمی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه هم در این همایش اظهار داشت: نقش روستاییان را در ایجاد اشتغال و تولید نقشی بی نظیر دانست و اظهار داشت: توجه به این بخش از جمعیت در افزایش تولید و ایجاد اشتغال میتواند بسیار تاثیرگذار باشد.
وی افزود: در مقایسه با بقیه استانها حداقل ۵ تا ۶ درصد سهم بخش کشاورزی و زیربخشهای آن بیشتر است و به همان نسبت سهم صنعت ما کمتر شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه بیان داشت: علاوه بر استعدادهای خدادادی در استان کرمانشاه از جمله اقلیم خوب، کوه، جنگل، خاک خوب، آب و... شبکه خوبی به نام نیروی انسانی کیفی و تحصیل کرده در روستاها داریم.
این مسئول ادامه داد: در روستاها نیروی انسانی در حد لیسانس، فوق لیسانس و دکترا داریم و این نیروی انسانی است که قابلیت توسعه و کارآفرینی و همچنین تغییر وضع روستاها با ایده های خلاقانه را دارند.
حاتمی خاطرنشان کرد: باید اقتصاد و عمران فرهنگ روستاها را ببینیم و از آن برای اشتغال و ارتقاء بالندگی و نشاط استفاده کنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه عنوان کرد: یک دهیار باید اهل شناخت باشد و برای توسعه اقتصادی روستا تلاش کند و منتظر فرمان معاون استاندار بخشدار و دیگران نباشد.
این مسئول افزود: در حوزه اقتصادی انتظار داریم که دهیاران قابلیتهای روستای خود را شناسایی و به ما معرفی کنند و ما نیز آمادگی داریم در این راستا کمک کنیم.
حاتمی خاطرنشان کرد: همچنین انتظار داریم دهیاران نواقص و مشکلات روستاها را در راستای برنامهها اعلام کنند و در جهت رفع آن مشکلات، از مشارکت همه اهالی روستا استفاده کنند.
وی اظهار داشت: در حوزه اقتصادی یک سری اطلاعات و جزوات را از طرح های مبتکرانه روستاهای سایر استانها و همچنین استان کرمانشاه تا دو ماه آینده به عنوان الگوی موفق در اختیار دهیاران قرار خواهیم داد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه گفت: دهیاران اگر جایی طرح موفقی وجود دارد که اهالی روستا را برای اجرای ایده های جدید را به کار بگیرند.
این مسئول افزود: اگرچه در استان کرمانشاه آمار بیکاری زیاد است اما ظرفیت کار هم زیاد است و باید در جهت ایجاد کار های خلاقانه و استفاده از ظرفیت موجود تلاش کنیم.
حاتمی با بیان اینکه امسال هدف گذاری کاهش نرخ ۳ درصدی بیکاری را در دستور کار داریم گفت: بر اساس گزارش مرکز آمار که روز گذشته اعلام شد در فصل تابستان استان کرمانشاه به لحاظ بیکاری در رتبه ششم کشور قرار گرفت.
وی ادامه داد: با تلاش های صادقانه باید مهر رتبه اول بیکاری را از پیشانی استان پاک کنیم تا سرمایهگذاران انگیزه سرمایهگذاری در استان را داشته باشند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه همچنین گفت: در بحث مشاغل خرد دولت با پرداخت وامهای ارزانقیمت اقدامات شایسته ای انجام داده است اما مشکل ما این است که سراغ مشاغل جدید نمی رویم.
این مسئول گفت: ما زنجیره های ارزشی از جمله دام، زنبور عسل، بومگردی، بوقلمون، پشم و ... را حمایت می کنیم.
نظر شما