به گزارش خبرنگار مهر، داود گرشاسبی، عصر امروز، در نشست خبری با خبرنگاران که با حضور معاونان سیاسی امنیتی و برنامه ریزی فرماندار ویژه مرند و بخشداران مرکزی و یامچی این شهرستان برگزار شد، با اشاره به اینکه یکی از سیاست ها و برنامه های دولت در شهرستان مرند نگاه ویژه به روستاهاست، ابراز داشت: اختصاص وام های با درصد پایین به کشاورزان و توسعه عمران در روستاها از جمله این سیاست ها بود.
وی با اشاره به برگزاری برخی جشنواره های روستایی در مرند افزود: جشنواره زعفران بناب مرند در تبریز برگزار خواهد شد، اما از برخی حوزه های روستایی غافل شده ایم و آن صنایع چینی مرند است.
فرماندار ویژه مرند با اشاره به توسعه فعالیت اقتصادی برخی روستاهای این شهرستان ادامه داد: ۱۴ میلیارد تومان در زمینه اشتغال روستایی شهرستان مرند در طول یکسال گذشته پرداخت شده است.
وی تاکید کرد: برندسازی های خاص متناسب با توانمندی های شهرستان مرند در طول یک سال آینده صورت خواهد گرفت، براین اساس هر ماه یک جشنواره در مرند برگزار خوهد شد.
گرشاسبی با بیان اینکه مرند از منظر فرصت ها دارای تنوع است، تصریح کرد: توجه ویژه ای به جاده مرند – بازرگان داریم و معادل نفت می تواند برای این شهرستان درآمدزایی داشته باشد، اما تاکنون از آن غافل شده ایم.
معاون استاندار آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به الحاق بخش هایی از شهرستان مرند به منطقه آزاد ارس تاکید کرد: الحاق بخش هایی از شهرستان مرند به منطقه آزاد یک فرصت به شمار می رود، ما نباید به دنبال نام ها باشیم، باید از این فرصت بهره برداری کنیم، توسعه منطقه آزاد ارس نیز مصوبه هیات دولت است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه شهرستان مرند در استان در زمینه جذب قیر یارانه ای رتبه اول را در اختیار دارد، اظهار داشت: امسال ۲۰ میلیارد تومان قیر در شهرستان مرند خریداری شده و به بهترین نحو ممکن در نهضت آُسفالت ریزی استفاده شده است، ۲۵ روستا آسفالت ریزی شده و در ۶ روستا روکش آسفالت صورت گرفته است.
فرماندار ویژه مرند خاطرنشان کرد: سال گذشته ۲۰ میلیارد تومان از محل عوارض به شهرداری های شهرستان اختصاص پیدا کرده و ۱۵ میلیارد تومان نیز به حساب دهیاری های این شهرستان واریز شد.
احداث استادیوم مرند در اولویت طرح های عمرانی است
گرشاسبی در ادامه با تشریح وضعیت شهرک میلاد مرند ابراز داشت: هزار و ۲۲۰ سند شهرک میلاد صادر و بخش اعظمی از مشکلات مردم حل شد، این شهرک نقش بسیاری در شهر مرند دارد، شهرک میلاد باید به معنای واقعی به شهرک تبدیل شود اما خطاهای تاکتیکی صورت گرفته است.
معاون استاندار آذربایجان شرقی افزود: توجه ویژه ای به شهرک میلاد داریم و پاسگاه انتظامی و آتش نشانی و مدرسه و مسجد به زودی در این شهرک احداث می شود.
وی در بخش دیگری از اجرای عملیات احداث پل دولت آباد خبر داد و گفت: بیش از ۷۰ درصد احداث پل روستای دولت آباد عملیاتی شده است.
فرماندار ویژه مرند گفت: احداث استادیوم مرند نیز در اولویت طرح های عمرانی شهرستان قرار دارد، پیمانکار انتخاب شده و به زودی عملیات اجرایی آن احداث می شود.
گرشاسبی همچنین اظهار داشت: طرح ورودی شهر مرند آماده است و شهرداری به زودی عملیات اجرایی آن را آغاز خواهد کرد.
معاون استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری با اشاره به اینکه در سال انتخابات هستیم، گفت: رسانه ها نقش پیشران در توسعه کشور دارند، خبرنگاران به مصادیق انتخاباتی ورود پیدا نکنند.
وی افزود: رسانه ها روی مشارکت مردم در انتخابات تمرکز داشته باشند، تمرکز دشمن بر روی این است که مشارکت مردم را کاهش داده و روی آن مانور دهد، اما حس مسئولیتی که مردم دارند و درکی که از رفتار دشمن دارند، به طور یقین مشارکت اعلایی خواهند داشت.
افزایش ۱۰ برابری واریزی دولت به دهیاری ها
بخشدار مرکزی مرند نیز ابراز داشت: مسئولان نگران نگاه و نقد خبرنگاران نیستند، اما نقد باید منصفانه باشد چرا که در این نقد، عنادورزی وجود ندارد.
علی نیک نفس با اشاره به نقش خبرنگاران در تحقق وحدت افزود: خبرنگاران می توانند محرکی برای مسئولان برای حرکت به سمت وضعیت مطلوب باشند تا جدا از جناح بندی های سیاسی، شاهد شکوفایی منطقه باشیم.
وی ابراز امیدواری کرد: بتوانیم در این شرایط خاص، از این گردنه حساس عبور کنیم و با درک شرایط لازم، ایجاد نشاط کرده و کارآمدی نظام را برای مقابله با تهدیدات دشمن نشان دهیم.
بخشدار مرکزی مرند در ادامه با اشاره به تعداد جمعیت شهرستان مرند تصریح کرد: شهرستان مرند ۲۴۴ هزار نفر جمعیت دارد، ۲۱۷ هزار نفر در بخش مرکزی و ۲۷ هزار نفر در بخش یامچی ساکن هستند، جمعیت روستایی بخش مرکزی ۷۱ هزار نفر و جمعیت شهری این بخش ۱۴۵ هزار نفر بوده و شهر مرند ۱۳۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نیک نفس خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۲ وضعیت غیرقابل قبولی در روستاها وجود داشت چرا که شاهد مهاجرت بی رویه روستاییان به شهرها بودیم که باعث شد دولت تدبیر و امید در آغاز به کار خود با نظر کارشناسان مرکز توسعه روستایی، روزی را به نام روستا نامگذاری کند.
وی تاکید کرد: در سال ۱۳۳۵، ۷۰ درصد جمعیت ما روستانشین بودند که این آمار هم اکنون به ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
بخشدار مرکزی مرند از افزایش ۱۰ برابری واریزی به دهیاری ها در دولت تدبیر و امید خبر داد و گفت: در زمینه زیرساخت های روستایی و نهضت آسفالت، شاهد اجرای طرح های عمرانی هستیم که نشانگر توجه مثبت دولت به روستاهاست.
سالخوردگی کشاورزان نگران کننده است
نیک نفس از اجرای طرح زنجیره محصولات کشاورزی در روستاها خبر داد و تاکید کرد: سالخوردگی جمعیت کشاورزی از مسائل نگران کننده است و از طرفی عمده کشاورزان ما بیسواد هستند و نسل جوان نیز رغبتی به کشاورزی ندارند که این مسائل امنیت غذایی ما را تهدید می کند.
وی فرهنگ سازی و تغییر نگرش در روستاها از دیگر سیاست های دولت دانست و ابراز داشت: فرهنگ سازی، زمینه مشارکت مردم در حوزه آبادانی روستا را فراهم می کند.
بخشدار مرکزی مرند با اشاره به اینکه توسعه روستایی نیازمند توسعه کشاورزی و دامداری است، عنوان کرد: در زمینه کانال کشی و آبیاری تحت فشار اقدامات خوبی صورت گرفته که منجر به توسعه روستایی و شهری خواهد شد.
نیک نفس در پایان، نقش روستاها را به عنوان کانون تولید در تحقق شعار رونق تولید نقش موثری دانست.
نظر شما