۲۳ مهر ۱۳۹۸، ۱۲:۱۹

مدیرکل محیط زیست استان همدان:

۳۵ درصد پسماند صنعتی استان همدان در لالجین تولید می شود

۳۵ درصد پسماند صنعتی استان همدان در لالجین تولید می شود

همدان - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: سالانه ۴۰ هزار تن پسماند سفال و سرامیک در لالجین تولید می شود که ۳۵ درصد از پسماند صنعتی استان همدان را در بر می گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن جعفری نژاد بسطامی پیش از ظهر سه شنبه در همایش یک روزه تکنولوژی های نوین در سفال و سرامیک افزود: تولید سفال و سرامیک در لالجین مزیت خوبی برای اشتغال و تولید استان است اما با توجه به حجم بالای پسماند در این شهر و مشکلاتی که عدم مدیریت صحیح پسماند طی ۲۰ سال گذشته در لالجین ایجاد کرده باید با استفاده از ایده های نو، کاهش پسماند و استفاده بهینه از پسماند سفال و سرامیک در سایر صنایع و روند بازیافت آنها را تسهیل بخشید.

جعفری نژاد بسطامی ادامه داد: نگاه جامع به صنعت و تولید می تواند از بروز مشکلاتی از جمله ایجاد حجم پسماند بالا و دپوی پسماند جلوگیری کند و دنیا اکنون به این نتیجه رسیده است که توسعه صنعتی بدون رعایت ملاحظات زیست محیطی پایدار نخواهد بود.

وی با تاکید بر اهمیت توجه به اقتصاد سبز در استان خاطر نشان کرد: انقلاب صنعتی در قرون هجدهم و نوزدهم موجب بروز آلودگی های زیست محیطی و از بین رفتن بخش بزرگی از منابع طبیعی زمین شد و باید از تجربیات سایر کشورها درس بگیریم تا دچار آن مشکلات نشویم.

وی آلودگی خاک و آلودگی منظر را از مشکلات پسماند سفال و سرامیک لالجین دانست و بیان کرد: استان و شهر همدان یک منطقه گردشگری است و لالجین به عنوان شهر جهانی سفال و سرامیک نباید آلودگی منظر و خاک داشته باشد؛ لذا انتظار داریم چهره زیباتری از استان همدان در مقابل دید گردشگران نمایان کنیم.

جعفری نژاد خواستار توجه به مسائل زیست محیطی صنعت سفال و سرامیک لالجین شد و گفت: پیش بینی هزینه های زیست محیطی طرح ها در فرایند تولید سفال و سرامیک، از بروز مشکلات زیست محیطی و گردشگری ناشی از آلودگی  جلوگیری خواهد کرد؛ ما عرصه زیادی برای دپو و رهاسازی پسماندهای سفال و سرامیک نداریم و طول ۳ کیلومتری این نوع پسماند در داخل رودخانه قره چای اکنون به ۶ کیلومتر رسیده است و نمی توانیم این روند را ادامه دهیم.

وی بیان کرد: امکان استفاده از ظرفیت های قانونی در جلوگیری از آلودگی در لالجین و سایر نقاط استان وجود دارد، اما با توجه به قدمت، پیشینه و فرهنگ مردم استان انتظار می رود پیش از اقدام قانونی حفاظت محیط زیست در جلوگیری از آلودگی، تولید کنندگان و سایر بخش های جامعه راسا اقدام و پیشگیری کنند.

کد خبر 4747465

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha