پیشنهاد کتاب اربعینی-۸؛

اربعین حسینی؛ امکان حضور در تاریخی دیگر

اربعین حسینی؛ امکان حضور در تاریخی دیگر

اربعین حسینی؛ امکان حضور در تاریخی دیگر تألیف اصغر طاهرزاده منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، اربعین حسینی؛ امکان حضور در تاریخی دیگر تألیف اصغر طاهرزاده استاد فلسفه و عرفان اسلامی و استاد دانشگاه اصفهان توسط انتشارات لب المیزان منتشر شده است.

فهرست مطالب

مقدمه‌ی مؤلف

معنای حماسه‌ی میلیونی پیاده‌روی اربعین حسینی

حماسه‌ی اربعین؛ سنتی در حال شکوفایی

اربعین؛ تجسم ادامه‌ی عهد مؤمنین

اربعین؛ حرکتی به سوی جامعه‌ی مهدوی

اربعین؛ مکتب ادامه‌ی شجاعت

معنای پیروزی امام حسین

کربلا، زندگی در مرزهای دلنواز عشق

اربعین حسینی؛ امکان حضور در تاریخی دیگر

حرکات بدون بن‌بست

ماورای اسلحه‌ها

حضور انقلاب اسلامی در هرجا که حرکتی قدسی در میان است

احساس امّتِ واحده‌بودن در اربعین

عبور از سیطره‌ی کمّیت‌ها

امیدی بزرگ

حرکتی در اولین مرحله

کار بزرگی در حال وقوع است

چیستی حرکت اربعینی این تاریخ

حضوری برای معنابخشیدن به زندگی

بر روی همین شهادت‌ها باید حساب باز کرد

عقلِ فهم اربعین

اربعین؛ حرکتی پایدار و رو به جلو

تجربه‌ی روح مهدوی(ع) در اربعین

در مقدمه‌ی مؤلف این اثر آمده است: با نظر به این‌که رخداد اربعین در این تاریخ دارای اضلاع گوناگونی است که نظر به همه‌ی اضلاعِ این پدیدار، موجب می‌شود که واقعیت آن رخ بنمایاند، موضوع اربعین را در این کتاب در سه ضلع مورد بررسی قرار داده‌ایم. به امید آن‌که چشم‌اندازی باشد در مقابل انسان‌هایی که متوجه حضور خاص خداوند در این تاریخ، مطابق ظرفیت این تاریخ می‌باشند.

۱- بحث «معنای حماسه‌ی میلیونی پیاده‌روی اربعین حسینی» متوجه نقش پیاده‌روی در زیارت امام حسین(ع) و تأکید ائمه(ع) بر این امر به عنوان یک حرکت سلوکی است، از آن جهت که بنا بر روایات مربوط به این امر، زائر به انسان مصلحی تبدیل می‌شود که عزم تغییر تاریخ خود را در خود می‌یابد.

۲- در بحث «اربعین؛ سنتی در حال شکوفایی» ذهن‌ها متوجه فرهنگ اربعینی است، از آن جهت که ای انسان‌ها! متوجه باشید حرکت‌های توحیدی هرگز در مسیر خود به بن‌بست نمی‌رسد و عقیم نمی‌گردد حتی اگر همه‌ی عاملان آن حرکت یک‌جا شهید شوند و این آموزه‌ای است بسیار مهم برای انسان‌های موحدی که بنای نظام‌سازی دارند.

۳- در بحث «اربعین؛ امکان حضور در تاریخی دیگر» همه‌ی تلاش بنده این بوده است تا معنای «حضور تاریخی» تبیین شود و خواننده متوجه باشد با چه احساسی باید حضور تاریخی خود را در رخدادی که ظهور کرده است دریابد که البته این مشکل‌ترین قسمت بحث است از آن جهت که باید ماورای عقل مدرن به موضوعی نظر کند که فعلاً در حال تولد است و خود را در طی یک فرایند می‌نمایاند و از درون جان آدمیان سر برمی‌آورد و در قول و فعل‌شان سریان می‌یابد.

بدون درک زمانه، هیچ قدمی به سوی آینده‌ی خود نمی‌توان برداشت و رخداد اربعین در این تاریخ، زمانی است که می‌توانیم با قرارگرفتن در آن، سرنوشت خود را از بند غرب آزاد کنیم و تاریخ پایان‌یافتگی غرب را نشان دهیم که این همان تاریخِ سست‌شدن عهد انسان با سکولاریته و اقامه‌ی رابطه‌ی انسان با خداست.

با این اربعین تعرّض انسان به اومانیسم و تقلیل گوهر آدمی، شروع شده است و چیزی در انسانِ این تاریخ رخ داده و بر هستی او حاکم گردیده که دیگر نمی‌تواند در تاریخی زندگی کند که قوام آن را اومانیسم شکل داده است.

ما همان‌طور که در سنن الهی قرار داریم، اگر از حضور خود در آن سنن آگاه شویم راهِ آینده نسبت به آن سنن در مقابل ما گشوده می‌شود. به همین معنا ما در تاریخی هستیم که اربعین به صورتی خاص ظهور کرده که اگر از حضور خود در این رخداد آگاه شویم، راهِ آینده‌ی تاریخ ما در مقابل ما گشوده خواهد شد و دیگر در توهّمات بشرِ غرب‌زده قدم نخواهیم زد. این پیامی است که در مصاحبه آخر کتاب مدّ نظر خوانندگان گرامی قرار خواهد گرفته است.

علاقه مندان می توانند فایل pdf این اثر را از اینجا دریافت و مطالعه کنند!

کد خبر 4749463

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha