۲۸ مهر ۱۳۹۸، ۱۴:۱۲

مدیرکل میراث فرهنگی لرستان خبر داد:

نصب درب حفاظتی غار کلدر با رعایت اصول فنی در مراحل پایانی است

نصب درب حفاظتی غار کلدر با رعایت اصول فنی در مراحل پایانی است

خرم‌آباد- مدیرکل میراث فرهنگی لرستان از انجام مراحل پایانی عملیات ساخت درب حافظتی غار کلدر خبر داد و گفت: این درب با رعایت اصول فنی احداث شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید امین قاسمی امروز یکشنبه در سخنانی از انجام مراحل پایانی عملیات ساخت درب حافظتی غار کلدر خرم آباد خبر داد و گفت: این درب حفاظتی اولین نمونه در نوع خود برای حافظت از میراث نهشته شده در یک غار باستانی محسوب می شود و می تواند آغازگر فصل نوینی در حفاظت بیشتر غارها و میراث عصر سنگ در کشور باشد.

وی با بیان اینکه رعایت کردن مسائل زیست محیطی از دیگر ویژگی های این درب حفاظتی است، افزود: نصب این درب، هیچ گونه تغییری در شرایط دمای غار و همچنین عبور و مرور حیوانات ایجاد نخواهد کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی لرستان یادآور شد: به زودی عملیات ساخت درب حافظتی غار کلدر خرم آباد در راستای حافظت از این غار باستانی پایان خواهد یافت.  

همچنین در پی نصب درب حفاظتی غار تاریخی کلدر انتقاداتی در این زمینه مطرح شد که سرپرست گروه کاوش غار نیز نسبت به این موضوع شفاف سازی کرد.

دکتر بهروز بازگیر در این باره اظهار داشت: اقدامی که برای نصب درب غار کلدر صورت می گیرد در واقع حفاظت از نهشته‌های باستانی است که پس از چند ده هزار سال به دست ما رسیده و در حقیقت ما اگر از آن حفاظت نکنیم وظیفه خود را انجام نداده‌ایم.

وی افزود: متاسفانه سوداگران عتیقه در سالیان اخیر در حال تخریب غارها هستند چنانکه تصاویری از آسیب رساندن به غار کلدر نیز وجود دارد.

سرپرست گروه کاوش غار کلدر در مورد درب نصب شده در ورودی غار کلدر خاطرنشان کرد: این درب با رعایت اصول فنی احداث شده و بزودی تاریخچه غار کلدر به زبان‌های فارسی و انگلیسی در ورودی آن نصب و درب نیز به شکل زیبایی رنگ آمیزی خواهد شد.

بازگیر گفت: ما سالیان زیادی در دره خرم‌آباد و غار کلدر پژوهش کردیم تا به این نتیجه رسیدیم که پیشینه سکونت در غار کلدر به ۵۴ هزار سال قبل بر می‌گردد لذا درج اخباری در انتقاد غیر فنی از افرادی که سال‌ها روی این غار پژوهش کرده‌اند تا تاریخ لرستان و ایرانیان به جهانیان معرفی شود به نوعی غیر اخلاقی و البته غیر کارشناسی است.

وی یادآور شد: حفاظت از غار کلدر در حقیقت از بسیاری از آثار باستانی با اهمیت‌تر است‌ و باید در راستای حافظت از این غار تاریخی تلاش شود.

بر اساس این گزارش، غار کلدر که در تاریخ ۲۸ اسفندماه سال ۸۵ به شماره ۱۸۷۹۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، با قدمتی بیش از ۵۴ هزار سال، قدیمی ترین محوطه پارینه سنگی جدید ایران به شمار می رود و در فصل سوم کاوش این غار تاریخی نیز که بهار سال جاری انجام شد بخشی از جمجمه انسان هوشمند نیز کشف شد.

کد خبر 4751287

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha