به گزارش خبرگزاری مهر، هشتاد و دومین شماره از فصلنامه تخصصی فرق و ادیان(روشنا ) با بررسی یکی از چالشبرانگیزترین و در عینحال، مهمترین مقولات حوزه فرق و ادیان، یعنی «قانون ضدفرقه» در قالب یک پرونده ویژه (فرقهها در میزان)، منتشر شد.
این در حالی است که در سایر بخشهای فصلنامه نیز مجموعهای از مصاحبهها، مقالات، گزارشها و یادداشتهای تحلیلی در باب بهائیت، انجمنحجتیه، تصوف، فرق نوظهور و مسیحیتتبشیری با در نظر گرفتن مسائل روز، ارائه شده است.
در نوبت پاییز ۱۳۹۸ روشنا مخاطب در بخش بهائیت با طرح مسائلی نظیر جشن تولد تروریست، عاشقی گر زین سر و گر زان سر است /عاقبت ما را بدان سر رهبر است و کینه بابیان از علمای شیعه روبرو میشود.
همچنین در بخش انجمنحجتیه؛ موضوعاتی نظیر تقیه سیاسی، کژفهمیهای انجمن و مدارس مذهبی یا تشکیلاتی؟ پرداخته شده است.
مخاطب در بخش ادیان، قوانین «ضدفرقه»، «پلورالیسم سیاسی» و جریانهای فرقه ای، انعکاس واقعیتها از مسیر قانون، نگاه فقهی به اقلیت، فرقهگرایی و قانون، تصویب «قوانین ضدفرقه»، نیازمند اهل فن است، لزوم بومیسازی قوانین، «اقلیتهای دینی» از «فرقهگرایی» آسیب خوردهاند، قانون ضدفرقه از نگاه کارشناسان و متولیان به نام «مذهب» میخواند.
ناخالصیهای فقری، متحدان بالقوه، تصوف و سیاست، عرفان و معنویت، چالشها و فرصتها در بخش تصوف مورد بررسی و مداقه قرار گرفته است.
در بخش مسیحیت تبشیری نیز مسائلی نظیر اتحاد مسیحیان علیه ایران، اولین مخالفان مسیحیت اوانجلیستی خودِ مسیحیان هستند، مسیح در قرآن و شبهات صلیبی مورد کاوش قرار گرفته است.
بخش پایانی نیز مطالبی با عنوان فرقههای نوظهور موضوعاتی چون جنس لطیف و کمالگرایی، فرقهها و رژیم غذایی، گرفتار «افراط» «تفریط» نشویم و فرقهگرایی و«هویت ملی» بیان شده است.
نظر شما