به گزارش خبرنگار مهر، توسعه زیرساختهای مخابراتی و ارتباطی بهعنوان یکی از ضروری ترین نیازهای هر جامعه و منطقه به شمار می رود که در سالهای اخیر با توجه به استفاده بیشتر از فناوری های نوین گامهای مهمی در راستای توسعه زیرساختهای مخابراتی در اکثر نقاط کشور برداشته شده است.
شهرستان مهرستان یکی از شهرستانهای استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرق ایران است و بر طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۹۵ جمعیت این شهرستان بیش از ۷۰ هزار نفر است.
اما موضوع سرقت کابل های مخابراتی در مهرستان موضوع تازه ای نیست و سرقت کابل های مسی مخابراتی موجب قطع ارتباط بسیاری از خطوط تلفن ثابت در مقاطع و زمان های مختلف در این شهرستان شده و می شود و علاوه بر قطع خطوط ارتباطی مشترکان، سالانه چندین میلیارد تومان به مخابرات هم ضرر می رساند.
اما این بار قطعی های تلفن ثابت و اینترنت ارگان های خدماتی از جمله اورژانس ۱۱۵، بیمه سلامت، دفترپیشخوان دولت، اداره صنعت معدن و تجارت و بسیاری از فروشگاه ها و ساکنین محله «میرآباد» شهر مهرستان را کلافه کرده است.
سید بهمن حسینی مسئول دفتر پیشخوان مهرستان در این زمینه در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: در طول یکسال گذشته سه بار کابل تلفن محله «میرآباد» به سرقت رفته و هر بار برای نصب کابل جدید از ۱۰روز الی یک ماه معطل شده ایم که مسئولین باید به این وضعیت رسیدگی کنند.
وی افزود: صدور بیمه سلامت، اظهارنامه مالیاتی، تائیدیه تحصیلی دانشجویان، پرداخت الکترونیکی قبوض، قبول عرضه خدمات سایر اپراتورهای تلفن همراه از جمله خدماتی است که در دفاتر پیشخوان دولت انجام می شود.
حسینی بیان داشت: تنها علت قطعی های مکرر خطوط تلفن ثابت حفر چاله های بدون حصارکشی و ایمن سازی جهت ساخت و ساز در مرکز شهر است که نیاز است در این زمینه اقدام شود.
وی گفت: بسیاری از مراجعه کنندگان به این شعبه با تحمل هزینه رفت و آمد و طول مسیر راه جهت صدور دفترچه بیمه سلامت که امری بسیار مهم و ضروری است با این مشکلات مواجه هستند.
مسئول دفتر بیمه سلامت مهرستان با اشاره به اینکه روزانه بیش ۴۰۰ نفر به این شعبه جهت دریافت خدمات الکترونیکی مراجعه می کنند، تصریح کرد: حدود ۶۰ هزار نفر از شهروندان مهرستانی تحت پوشش بیمه سلامت هستند.
رئیس اورژانس ۱۱۵ مهرستان هم در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت : انتظار میرود مسئولان و متولیان امر در این زمینه چاره اندیشی کنند.
وی گفت: در صورت بروز هرگونه حادثه و تاخیر در رسیدن عوامل اورژانس به دلیل دیر مطلع شدن چه کسی باید پاسخگو باشد.
یکی از شهروندان مهرستانی نیز به خبرنگار مهر گفت: چند روز پیش بیماری را به اجبار با ماشین شخصی به بیمارستان اعزام کردیم چرا که امکان تماس با ۱۱۵وجود نداشت.
حبیب حسین زهی ادامه داد: اگر نصف شب حال کسی خراب شود و ماشین شخصی نداشته باشد، جانش را در صورت تداوم قطعی تلفن های ثابت و سیار به راحتی از دست می دهد.
لازم به ذکر است، در اکثر روستاهای شهرستان مهرستان در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به شدت مشکل وجود دارد و این روستاها اینترنت ندارند در حال که طی سفر محمد جواد آذری جهرمی در آبان ۱۳۹۷ به استان سیستان و بلوچستان خبرگزاری مهر، گزارشی مبنی بر اینکه «سفر وزیر تاثیری بر قطعی های مکرر تلفن در سیستان و بلوچستان نداشت» منتشر کرد، اما همچنان این مشکل در حوزه بخش مرزی آشار و شهرستان مهرستان ادامه دارد.
نظر شما