۱۸ آبان ۱۳۹۸، ۱۵:۱۸

روایت فارین افیرز از شکست کمپین فشار حداکثری آمریکا علیه ایران

روایت فارین افیرز از شکست کمپین فشار حداکثری آمریکا علیه ایران

یک رسانه آمریکایی با اشاره به یک ساله شدن طرح فشار حداکثری واشنگتن علیه ایران، از شکست این طرح گزارش داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، فارین افیرز مطلب خود را با قلم «هنری روم» با این عنوان منتشر کرده است: ایران کار خود را درست انجام می دهد.

در ادامه این مطلب آمده است: تهران در اجرای برنامه هسته ای و فعالیت های منطقه ای خود از تحریم های ایالات متحده جان سالم به در برد. سال گذشته درچنین روزهایی، دولت دونالد ترامپ به آغاز اقداماتی که خود آن را فشار حداکثری به ایران می نامید، اقدام کرد.

ایالات متحده که از توافق هسته ای ایران در ماه می میلادی سال ۲۰۱۸ انصراف داده بود، در ماه نوامبر مجدداً تحریم های اقتصادی را افزایش و صادرات نفت ایران را تحت فشار قرار داد. هم چنین دسترسی کشور به سیستم مالی بین المللی را محدود کرد.

برخی از تحلیلگران پیش بینی کردند که دوستان ایران در اروپا و آسیا از تصمیم ایالات متحده مبنی بر عدم کمک اقتصادی به ایران سرپیچی می کنند. برخی دیگر اظهار داشتند که این تحریم ها اقتصاد ایران را به مارپیچ مرگ می فرستد و تهران را در موقعیت یا تسلیم یا فروپاشی  قرار می دهد ولی هیچ یک از این پیش بینی ها عملی نشد.

از آن سو، ایران که اکنون در دومین سال از این فشار اقتصادی به سر می برد، به شدت نسبت به ثبات اقتصادی و موقعیت منطقه ای خود اطمینان دارد. ایران ضمن تقویت اقتصاد غیرنفتی خود و امتناع از گفتگو با واشنگتن، همچنان به گسترش برنامه هسته ای خود ادامه خواهد داد.

حتی پس از آنکه ایالات متحده از توافق هسته ای کناره‌گیری کرد، ایران انتظار داشت که سایر طرفین این توافق به تقویت اقتصادی کشور کمک کنند. از این گذشته، امضاکنندگان این توافق متعهد به تداوم صادرات نفت ایران بودند. با این حال، به دلیل فشار ایالت متحده، این پشتیبانی هرگز تحقق نیافت.

اروپا با تدوین مکانیسم مالی، کمک می کند تا تحریم های ایالات متحده دور زده شود، اما این مکانیسم تنها تجارت بشردوستانه را اداره می کند. دولت های اروپایی تنها می توانند از تجارت با ایران حمایت کنند زیرا آنان قادر نیستند شرکت های خصوصی را وادار به سرپیچی از تحریم های آمریکا کنند.

فارین افیرز در ادامه می نویسد:دولت های دوست دیگر هم چون چین، روسیه و هند نیز کمکی به این وضع نکرده اند. این کشورها همه اولویت های بالاتری دارند که نمی خواهند روابط خود با ایالات متحده را به خطر بی اندازند.

برای چین، مذاکرات تجاری و روابط استراتژیک وسیع بیشترین اعتبار را به آن ها می دهد. روسیه نیز می خواهد از دادن بهانه دیگری به کنگره برای پیگیری تحریم ها علیه کرملین جلوگیری کند و هند تمایل به تعمیق روابط با آمریکا دارد اما با این وجود ایران توانسته نه تنها فعالیت هسته ای خود را ادامه بدهد بلکه فعالیت های اقتصادی خود را نیز به انجام برساند.

کد خبر 4767159

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha