به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه بررسی اساسنامه فرهنگستانهای کشور به ریاست سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و با حضور رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم، سید علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی، حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و علیرضا اسماعیلی سرپرست فرهنگستان هنر در محل دبیرخانه شورا برگزار شد.
عاملی با تبریک آغاز امامت حضرت مهدی (عج) و با اشاره به سابقه عملکرد فرهنگستانها در کشور خاطرنشان کرد: بررسی امکان بهروزرسانی اساسنامه فرهنگستانهای کشور مسئلهای است که اخیراً مورد توجه قرار گرفته و یکنواخت کردن وظایف عملکردی فرهنگستانها در عین توجه به وظایف اختصاصی هر کدام از آنها موضوعی است که میتواند مورد مطالعه کارشناسی قرار گیرد.
وی با اشاره به ماده ۷۵ قانون اساسی کشور یادآور شد: اساساً هیئت امناء و نهادهای سیاستگذار نباید تعهدات مالی برای دولت ایجاد کنند مگر با تأمین و تأیید اعتبارات مربوطه، به همین خاطر است که مصوبات به نهادهای مالی و منابع انسانی ارجاع میشود.
عاملی: گزارش عملکردها و فعالیتهای فرهنگستانها در اختیار عموم قرار گیرد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: برای ایجاد تلقی مناسب از عملکرد فرهنگستانها در سطح عمومی، شایسته است گزارش عملکردها و فعالیتهای فرهنگستانها در اختیار عموم قرار گیرد.
وی ادامه داد: وجود اتاق فکر دانشمندان برتر کشور موجب آرامش مردم است و یک سرمایه بزرگ ملی برای تضمین سلامت مسیر راهبردی کشور در حوزههای مهم علم است.
وی تصریح کرد: همینکه فحول علمی و دانشمندان برجسته کشور در کنار هم اقدام به همفکری می کنند، همان انتظاری است که توسط فرهنگستان به خوبی محقق شده است و باید توجه داشت که در کنار اقدامات مذکور شأن فاخر و علمی فرهنگستان و اعضای آن حفظ شود.
عاملی تأکید کرد: تغییر در اساسنامه فرهنگستانها نباید در ثبات این نهاد مهم و برجسته خدشه وارد کند بلکه باید با حفظ جایگاه این نهاد ملی تغییرات مفید و مؤثر را دنبال کرد.
مرندی: فرهنگستان علوم پزشکی آمادگی کمک به نظام سلامت کشور در عرصههای راهبردی است
مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: چند سال قبل روی اساسنامه فرهنگستان علوم پزشکی طی هفتهها کار فکری و جمعی گستردهای صورت گرفته است که میتواند به عنوان یک اساسنامه الگو مبنای کار قرار گیرد و نیاز به هیچگونه تغییری در آن مشاهده نمیشود. ایشان اضافه کرد ما به دنبال کمک به نظام سلامت کشور در عرصههای راهبردی هستیم. مناسب است نسبت به تقدیر سالیانه از اساتید و دانشمندان برتر که سنت فرهنگستانها بوده است، اقدام شود.
داوری اردکانی: بررسی و اصلاح اساسنامه ها با مشورت فرهنگستانها صورت گیرد
داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم گفت: از آنجا که اساسنامه فرهنگستانها بایستی توسط شورای عالی انقلاب تصویب نهایی شود مناسب است تا بررسی اساسنامهها با مشورت خود فرهنگستانها صورت گیرد.
وی افزود: همه فرهنگستانها اساسنامه پیشنهادی خود را تهیه کردهاند و آمادگی دارند با بررسی آن توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی فرآیند اجرایی را پیگیری کنند.
حداد عادل: شایسته است بررسی اساسنامه فرهنگستانها مورد بررسی کارشناسی و جامعی قرار گیرد
حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی خاطرنشان کرد: در بررسی اساسنامه نهادهایی چون فرهنگستانها شایسته است فارغ از رویههای معمول، بررسی کارشناسی و جامعی صورت گیرد و اساتید و دانشمندان باید برای آن اظهار نظر کنند.
وی افزود: از ابتدای تأسیس فرهنگستانها هماهنگی لازم میان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با فرهنگستان علوم از یک جهت و هماهنگی لازم میان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با فرهنگستان علوم پزشکی از جهتی دیگر صورت نگرفته و مأموریتهای لازم توسط این دو وزارتخانه به فرهنگستانها ارائه نشده است.
در پایان جلسه قرار شد تا با هماهنگی ریاست جمهور و ریاست جمهوری نسبت به تشکیل جلسه هیئت امناء فرهنگستانها و همچنین ملاقات اعضاء پیوسته فرهنگستان با رئیسجمهور و اقدام لازم در خصوص فرآیند اصلاح اساسنامه فرهنگستانها از مسیر دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با نظر اعضاء هیئت امناء فرهنگستانها اقدام لازم صورت گیرد.
همچنین مقرر شد موضوع بررسی اساسنامه فرهنگستانها برای بررسی در اختیار ستاد علم دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گیرد و در جلسهای با حضور رؤسای فرهنگستانها به بررسی اساسنامههای آنها پرداخته شود.
عاملی تأکید کرد : با هماهنگی که با رئیس دفتر رئیسجمهور به عمل آمده، بازنگری در اساسنامه فرهنگستانها به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارجاع خواهد شد.
نظر شما