به گزارش خبرنگار مهر، بررسی سوال محمد مهدی برومندی از وزیر نیرو در جلسه علنی امروز مجلس در دستور کار قرار گرفت.
خلاصه سوال این نماینده مجلس به شرح زیر بود:
«علت عدم برنامه ریزی مناسب برای مقابله با بحران خشکسالی و بحران آب در کشور چیست؟، علت عدم برنامه ریزی و اقدام برای باروری ابرها در کشور چیست؟، علت عدم تصفیه فاضلاب و استفاده از منابع پساب در صنعت چیست و چرا آب خام سدها را به صنعت تخصیص می دهید؟، علت عدم اقدام برای انتقال آب دریای عمان به استان های کویری چیست؟»
اردکانیان در پاسخ به سوالهای مطرح شده، گفت: ۴۰ سال گذشته که جمعیت ایران ۴۰ درصد جمعیت امروز بود و منابع نفتی به راحتی فروخته شده و دست آوری به فناوری های خارجی محدود نبود در سال ۵۷ حدود ۴ تصفیه خانه آب در کشور وجود داشت.
وی با بیان اینکه امروز وجود تصفیه خانه یکی از شاخص های توسعه یافتگی است،افزود: نقش تصفیه خانه ها در ارتقای بهداشت عمومی مهم است.
وزیر نیرو اظهارداشت: پویشی به نام «الف. ب ایران» شروع کردیم، تا پایان سال ۲۹ تصفیه خانه را در کشور افتتاح خواهیم کرد و در دولت یازدهم و دوازدهم حدود ۶۲ تصفیه خانه را به مدار وارد کردیم.
اردکانیان فاضلاب را منبع ثابت و پایدار برای صنعت خواند و گفت: امروز تعداد قابل توجهی از تصفیه خانه ها توسط بخش خصوصی فعال در بخش صنعت، ساخته می شود.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود در مورد انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس به استان های خشک، گفت: از ابتدای سال ۹۶ طرح وسیع در وزارت نیرو برای استفاده از آب شور خلیج فارس و دریای عمان در دستور کار قرار داشت. ۱۷ استان شامل این طرح بودند. مطالعات در شورای عالی آب مطرح و تصویب شد.
دولت عزم جدی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان ندارد
در ادامه محمد مهدی برومندی نماینده مردم مرودشت خاطرنشان کرد: متوسط بارندگی در کشور ما ۲۴۰ میلی متر است در حالی که در جهان ۷۵ میلی متر مکعب است.
وی با بیان اینکه باید برنامه ریزی قوی و منجسمی برای مسئله آب وجود داشته باشد،اظهار داشت: از صد میلیارد مترمکعب آب موجود در کشور ۹۵ میلیارد مترمکعب مصرف می شود. این در حالی است که ۱۰ میلیارد مترمکعب آب از مرزهای کشور به صورت سالانه خارج می شود. اگر این آب ها ساماندهی شود بسیاری از مشکلات مناطق مرزی حل خواهد شد.
این نماینده مجلس گفت: دریاچه بختگان، پریشان و ارومیه در حال خشک شدن است و ریزگردهای ناشی از خشک شدن این دریاچه ها، بسیاری از شهرستان های کشور را دچار مشکل می کند.
برومندی اضافه کرد: ما می توانیم آب هایی را که وارد خلیج فارس می شود از طریق ایجاد سدهای جدید حفظ کنیم.
وی ایجاد تصفیه خانه ها را برای مصارف صنعتی ضروری دانست و گفت: پتروشیمی مرودشت از آب خام سدها استفاده می کند در حالی که باید از طریق پساب، آب مورد نیاز این صنعت تأمین شود.
نماینده مرودشت با بیان اینکه کم آبی موجب مهاجرت مردم از شهرستان ها می شود، تصریح کرد: دولت عزم جدی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان ندارد.
در ادامه رضا اردکانیان وزیر نیرو گفت: یک فروند هواپیما متعلق به هوافضای سپاه به باروری ابرها اختصاص پیدا کرده و مواد مورد نیاز باروری ابرها در داخل کشور تولید می شود. در سال ۹۷ به دلیل بارندگی ها، پروازی نداشتیم اما هواپیما، تجهیزات و پرسنل آمادگی پرواز دارند.
وی در مورد وضعیت آب های مرزی، گفت: با مجوز مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، سامانه آب های مرزی از سرعت خوبی برخوردار است. ۱۳ سد افتتاح شده و امکان آب گیری ۱۴ سد فراهم شده است. علاوه بر این آب شرب ۴۶ شهر و هزار و ۲۶ روستا در نوار مرزی تأمین شده است.
وزیر نیرو گفت: در اسفند ۹۶ کارگروه ملی سازگاری با کم آبی شکل گرفت. برنامه های سازگاری با کم آبی طراحی شده است. در ۱۰ استان برنامه ها نهایی شده و در مرحله تصویب است.
نظر شما