۹ آذر ۱۳۹۸، ۹:۰۲

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

فعالیت ۹۷۴ «ان‌جی‌او» در کشور/ شاهوار اکوتن و ذخیره‌گاهی بی‌نظیر

فعالیت ۹۷۴ «ان‌جی‌او» در کشور/ شاهوار اکوتن و ذخیره‌گاهی بی‌نظیر

شاهرود - دبیر شبکه محیط‌زیست و منابع طبیعی از فعالیت ۹۷۴ سازمان مردم‌نهاد در سطح کشور خبر داد و گفت: از این تعداد ۱۷۹ «ان‌جی‌او» به‌صورت تخصصی فعالیت دارند.

محمد الموتی در گفتگو با خبرنگار مهر، بابیان اینکه در حوزه محیط‌زیست و منابع طبیعی ۳۱ استان کشور ۹۷۴ سازمان غیردولتی یا «ان‌جی‌او» رسمی فعال است، ابراز داشت: از این تعداد، ۱۷۹ «ان‌جی‌او» کشور به‌صورت تخصصی در یک موضوع خاص نظیر توانمندسازی، جنگل، آب، پسماند و غیره فعالیت دارند و مابقی چند موضوعی هستند.

وی بابیان اینکه نزدیک به دو هزار سازمان غیررسمی یا در شرف ثبت نیز در کشور وجود دارد که این جدا از پویش‌ها و کمپین‌ها است، افزود: کمپین‌ها پایدار نیستند و برای موضوع خاص ایجاد می‌شوند و زمانی به نتیجه می‌رسند خودبه‌خود تمام خواهند شد ولی درمجموع تعداد سازمان‌های غیردولتی رسمی و غیررسمی کشور به سه هزار مورد می‌رسد.

آب و پسماند دغدغه مشترک در همه استان‌ها

دبیر شبکه محیط‌زیست و منابع طبیعی کشور بابیان اینکه تمام موضوعات و تک‌تک مواردی که از شبکه‌ها و «ان‌جی‌او» مطرح می‌شوند مهم و اولویت‌دار هستند، ابراز داشت: آن چیزی که بیشتر ایجاد حساسیت کرده و توانست فضای اجتماعی بیشتری را به وجود آورد موضوع آب و پسماند است که اگر این دو موضوع مهم را حل نکنیم پایه بسیاری از ظرفیت‌های زیستی کشور دچار اشکال می‌شود.

الموتی همچنین با تاکید بر اینکه در محیط‌زیست و منابع طبیعی اولویت‌بندی به آن معنا وجود ندارد، در ادامه تصریح کرد: زمانی از حقوق حیوانات یا جنگل و بیابان صحبت می‌شود موضوع به همان اندازه آب حائز اهمیت است و دراین‌بین جامعه توانست به موضوع آب و پسماند ورود و ظهور بیشتری داشته باشد لذا معتقدیم در حوزه رسانه‌ای ضعیف عمل شد و برخی مسائل منطقه‌ای باید کشوری می‌شدند ولی تقریباً همه جای کشور درگیر این دو هستند.

وی افزود: به‌عنوان فردی که مستقیماً با مجموعه ان‌جی‌اوهای کشور سروکار دارد باوجود ضعف‌های ساختاری و قانونی، کنشگرها نمره بسیار بالایی دارند لذا به‌هیچ‌وجه نمی‌توانیم جامعه پنج سال پیش ایران را ازلحاظ توجه به مسائل محیط‌زیست با امروز مقایسه کرد تلاش برای آگاهسازی، شفاف‌سازی و ترویج مسائل، فوق‌العاده عالی بود و امروز با یک جامعه رشد یافته تر مواجه هستیم هرچند ضعف‌های قانونی و فرهنگی دراین‌بین وجود دارد که امیدواریم با کمک ان‌جی‌اوها حل شود.

وجود طرح‌هایی بدون پیوست زیست محیطی در کشور

دبیر شبکه محیط‌زیست و منابع طبیعی کشور بابیان اینکه کمپین‌های بسیاری در کشور وجود دارند، ابراز داشت: کمپین مخالفت با ایجاد تله‌کابین در حوزه جنگل‌های هیرکانی استان گلستان یک نمونه کمپین که با گردشگری ناپایدار مخالفت می‌کند و لذا متأسفانه توسعه گردشگری کشور در دهه نود دقیقه نظیر مدل سدسازی دهه ۷۰ است یعنی با همان بهانه اشتغال بدون توجه به محیط‌زیست فعالیت کرده و کار را پیش می‌برند این کمپین تا آخرین توان خود حداکثر تلاش را می‌کند که در این مناطق بکر این مدل گردشگری ایجاد نشود زیرا عموماً این طرح‌ها پیوست محیط‌زیستی را ندارند.

الموتی به کمپین مخالفت با انتقال آب دریای خزر به سمنان نیز اشاره و در ادامه تصریح کرد: این طرح نیز کار غیرعلمی و بدون پیوست محیط‌زیست، غیراقتصادی و ضداجتماعی برای مبدأ و مقصد است، بارها و بارها در مورد آن صحبت و دلایل بسیار محکمی وجود دارد که این انتقال با این شکل خلاف مباحث زیست‌محیطی است.

وی به پویش نجات شاهوار شاهرود نیز اشاره کرد و با تاکید بر اینکه شاهوار اکوتن، اکوسیستم و ذخیره‌گاه بی‌نظیر است، گفت: ای‌کاش هیچ‌وقت پای هیچ ماشین و تجهیزاتی به آن باز نمی‌شد، یک چنین ویژگی خارق‌العاده‌ای اگر در هر کشوری بود قطعاً برای آن هزینه می‌شد که در بهترین شکل حفاظتی حفظ شود، اما متأسفانه مثل بقیه جاهای بکر مورد آسیب قرار گرفت و تمام تلاش خود را در شبکه به کارخواهیم بست تا حرکتی به نفع شاهوار صورت گیرد.

کد خبر 4784085

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha