۹ آذر ۱۳۹۸، ۲۱:۲۷

شاید نشناسید؛ 

ممیز؛ پدر هنر گرافیک معاصر ایران

ممیز؛ پدر هنر گرافیک معاصر ایران

همیشه کسانی پیدا می‌شوند که کارهای مهم و بزرگی انجام داده‌اند، اما آن‌ها را کمتر می‌شناسیم. سعی داریم برخی از این افراد را معرفی کنیم.

مجله مهر: دیگر نشان‌های استاندارد، سایپا یا شهرداری در ذهن همه ما ثبت شده و هرجایی که آن را ببینیم، می‌دانیم مربوط به چه چیزی است، اما هیچ‌وقت به طراح آن‌ها فکر کرده بودید؟ 

نامش مرتضی ممیز است و او را پدر هنر گرافیک معاصر ایران می‌دانند. متولد شهریور ۱۳۱۵ و درکذشته ۵ آذر ۸۶. او طراح گرافیک، تصویرگر و استاد دانشگاه بود و از مهم‌ترین لوگوهایی که طراحی کرده است، مربوط به «سازمان ملی استاندارد ایران»، «شهرداری تهران»، «سازمان آتش‌نشانی» و «سایپا» است. همان طرح‌هایی که در ذهنمان جای ویژه‌ای دارد. 

ممیز از دوران کودکی علاقه زیادی به نقاشی داشته، و در دوران متوسطه هم برای اینکه به خرج تحصیل خودش کمک کند، برای مغازه‌ها تابلونویسی می‌کرده‌است. او در دانشگاه نقاشی می‌خواند و بعدتر به فرانسه می‌رود و با مدرک طراحی غرفه از این کشور برمی‌گردد. او همچنین طراح و بنیان‌گذار رشته گرافیک در ایران است و طی سال‌های فعالیتش لوگوهایی زیادی را طراحی کرده است. 

قدیمی‌ترین طرحی که مرتضی ممیز به عنوان نشان‌واره برای یک سازمان طراحی کرد، نشان‌واره «سازمان چای کشور» است. این نشان‌واره که در ۱۳۳۷با الهام گرفتن از طرح ساده برگ چای طراحی شده‌است، یکی از ساده‌ترین، زیباترین، و در عین حال ماندگارترین نشان‌واره‌های طراحی‌شده به دست مرتضی ممیز است.

کد خبر 4784711

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha