۱۱ آذر ۱۳۹۸، ۱۲:۲۱

سرپرست سازمان جنگل ها:

۱۵۰ هزار پرونده تخلف در حوزه جنگل در دست رسیدگی است

۱۵۰ هزار پرونده تخلف در حوزه جنگل در دست رسیدگی است

سرپرست سازمان جنگل ها با اشاره به اینکه حدود ۱۵۰ هزار پرونده در حوزه تخلفات جنگل ها داریم که در دست رسیدگی است، از اجرای طرح نهال کاری همگانی در سراسر کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، خسرو شهبازی در نشستی خبری به مناسبت  اجرای طرح نهضت سراسری نهال کاری در کشور با اشاره به اینکه این طرح روز پنجشنبه ۱۴ آذر ماه در سراسر کشور اجرا می شود، گفت: برخی اقدامات نظیر چاله کنی و ... انجام شده تا بستر کار فراهم باشد اما روز پنجشنبه به صورت مردمی و گسترده طرح اجرا می شود و در تلاش هستیم تا در همان روز برنامه ای که طراحی شده به طور کامل اجرا شود اما با توجه به برخی مسائل مثل مسائل آب و هوایی احتمال دارد در برخی استان ها کار بیشتر طول بکشد.

وی اظهار داشت: در این طرح بیش از ۱۴ میلیون اصله نهال در سطح ۴۷ هزار و ۲۰۸ هکتار در سراسر کشور کاشت می شود.

سرپرست سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور تصریح کرد: در حوزه جنگل و زراعت چوب بیش از ۹ میلیون اصله نهال در حدود ۲۳ هزار هکتار در حوزه بیابان بیش از ۳ میلیون و ۶۰۰ اصله نهال در حدود ۲۰ هزار هکتار و در حوزه مراتع یک میلیون و ۱۰۰ هزار اصله نهال کاشت می شود.

وی با بیان اینکه برنامه در نظر گرفته شده تا پایان سال کاشت ۴۲ میلیون اصله نهال است، گفت: با برنامه ریزی های انجام شده از این میزان برنامه قطعا تا ۳۴  میلیون اصله نهال کاشت خواهد شد.

شهبازی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در این طرح نهال های جنگلی و بیابانی در سراسر کشور کاشت می شود، گفت: کاشت نهال های مثمر وظیفه و کار ما نیست اما در مناطقی که می خواهیم جنگلکاری اقتصادی باشد و قصد کمک به معیشت مردم را داریم از گونه هایی مانند بادام کوهی و بلوط نیز برای کاشت استفاده می شود همچنین برخی گونه های  دارویی نیز در این طرح مورد استفاده قرار می گیرد اما به دلیل بحث نیاز آبی عمده کاشتی که صورت می گیرد از گونه های غیرمثمر است.

شهبازی عنوان کرد: کسانی که می خواهند اطلاعات بیشتری از نهضت جنگل کاری به دست آورند می توانند با ستاد هماهنگی این طرح با شماره های ۰۲۱۲۲۴۸۸۵۳۴ و ۰۹۱۹۱۲۳۴۲۱۲ در ارتباط باشند یا اینکه به ستاد ترویج نهالکاری در استان ها مراجعه کنند.

سرپرست سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در عمده کشورهای پیشرفته جهان، جنگل ها یک دور تخریب شده اند، گفت: ما در ایران به طور نسبی از جنگل هایمان خوب حفاظت کردیم اما در بحث احیا خیلی کم کاری شده است. اگر دو الی سه برابر تخریبی که در جنگل ها انجام شده احیا و کاشت صورت می گرفت به وضعیتی که امروز در آن قرار داریم دچار نمی شدیم.

شهبازی اضافه کرد: همچنین دست اندازهایی در این حوزه وجود دارد با وجود اینکه در قوانین ما اجازه تخریب جنگل را نمی دهیم مگر اینکه ناچار باشیم و از دسترس ما خارج باشد.

وی با بیان اینکه نمی توانیم منکر شویم تخریب در کشور اصلا وجود ندارد گفت: باید با برنامه ریزی این تخریب ها را به حداقل برسانیم چرا که برخی موارد مانند آتش سوزی، برف و ... خارج از دسترس ماست و منجر به تخریب جنگل می شود.

سرپرست سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با تاکید بر اینکه اجازه ویلا سازی در جنگل ها را به هیچ عنوان نمی دهیم، گفت: به طور متوسط سالانه ۱۳ هزار پرونده تخلف در حوزه جنگل وجود دارد و شک نکنید اگر ویلاسازی در جنگل ها اتفاق افتاده برای آن تشکیل پرونده شده است.

شهبازی افزود: هم اکنون در حوزه تخلفات در جنگل حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ پرونده در دادگاه داریم که در دست رسیدگی هستند.

وی اضافه کرد: بالاترین مقام در کشور شخص مقام معظم رهبری است که ایشان نیز بر حفاظت از جنگل ها و مراتع کشور تاکید کرده اند و حتی فرموده اند اگر در جنگل حوزه علمیه نیز ساخته شده باشد باید تخریب شود.

شهبازی در بخش دیگری از سخنان خود درباره اینکه با انتقال آب خزر به سمنان چقدر جنگل تخریب خواهد شد، گفت: از روزی که بنده سرپرستی سازمان را قبول کرده ام هیچ درخواستی در این زمینه مطرح نشده است، اگر قرار باشد این مسیر در دل جنگل های هیرکانی عبور کند به سازمان ما اعلام می شود اما تاکنون چنین اعلامی صورت نگرفته شاید این کار از مسیر هوایی یا تونل انجام شود که آسیبی هم به جنگل ها نرسد.

وی ادامه داد: فقط در بحث خط دوم راه آهن تهران به مشهد چنین مساله ای مطرح شده که در این حوزه نیز باید مسیرها به طور دقیق به ما اعلام شود و کار از مسیری صورت بگیرد که کمترین آسیب را به جنگل وارد می کند.

سرپرست سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور تصریح کرد: سازمان جنگل ها ۱۱۴ سال است که برای حفاظت از جنگل های کشور تشکیل شده، بنده خود با جنگل بزرگ شده ام و دغدغه ام همین مساله است و حاضر هستم چشمم را دربیاورند اما نبینم حتی یک درخت قطع می شود.

کد خبر 4786417

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha