سجاد گودرزی تهیه کننده مستند «کاست» که به بخش آوینی جشنواره «سینما حقیقت» راه پیدا کرده است، در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره این مستند توضیح داد: حدود نیم قرن پیش یعنی در سال ۱۹۶۳ نوار کاست به شکل امروزی اش اختراع شد. کمپانی هلندی فیلیپس نوارهای کامپکت کاست را که ما امروزه با نام کاست می شناسیم روانه بازار مصرف کرد. این تکنولوژی که برای سرگرمی تولید شده بود با ورود به ایران تاثیر زیادی بر ساختار هنری و فرهنگی ایران گذاشت.
وی افزود: این نوار کاست به دلیل تکنولوژی بهتری که داشت برای ضبط صدا جای گرامافون را گرفت و با افزایش تولید وارد ایران هم شد. رسانه ها آن زمان دست حکومت بود و اقشار به رسانه آزاد دسترسی نداشتند. بنابراین تکنولوژی که صرفا برای سرگرمی ساخته شده بود در ایران کاربرد دیگری پیدا کرد و تاثیر خود را روی ساختار فرهنگی و تاریخی ایران گذاشت.
این تهیه کننده یادآور شد: به این ترتیب جریان های دیگر فعال در ایران که از رسانه سهمی نداشتند از این ابزار تازه وارد برای مقاصد دیگر بهره بردند و نقش نوار کاست از این حیث در تاریخ فرهنگی سیاسی ایران مهم است.
گودرزی ادامه داد: ما در ساخت مستند «کاست» سعی کردیم ار همه وجوه به نقش نوار کاست بپردازیم و مصاحبه شونده ها از تمام طیف هایی هستند که نوار کاست بر کار آن ها تاثیر داشته است مثلا فعالان حوزه هنر، رسانه و سیاسیون و از جنبه های مختلف از ان سخن گفتند.
تهیه کننده «کاست» با بیان اینکه فیلمبرداری مستند دو ماه زمان برده است، زمان ساخت کل پروژه از پیش تولید تا انتها را یک سال معرفی کرد و ادامه داد: این مستند برای شبکه مستند سیما تولید شده است و سعی کردیم در آن به همه وجوه نوار از هنری و موسیقی تا رسانه ای و اجتماعی و تاریخی بپردازیم.
وی با بیان اینکه تکنولوژی همیشه روی ساختار سیاسی و اجتماعی تاثیرگذار بوده است، رامین صدیقی، محمدعلی چاووشی، اسدالله بادامچیان، محمدمهدی فرقانی، محمدمهدی جعفری، بهروز بهزادی، ابوالفضل توکلی بینا، لطف الله میثمی، محمد هاشمی، محمد توسلی، سیامک بنایی و علیرضا میرعلی نقی را چهره هایی معرفی کرد که در این مستند با آنها گفتگو شده است.
عوامل «کاست» که به نمایندگی از شبکه مستند سیما در بخش آوینی جشنواره سینما حقیقت حضور دارد، عبارتند از پژوهشگر، نویسنده، کارگردان: حامد سعیدی راد، تهیه کننده: سجاد گودرزی، تدوینگر: الهام منوچهری، نوشین بهرام پور، صداگذار: حسن شبانکاره، گرافیک و اصلاح نور و رنگ: علی رحیمی، فیلمبردار: حامد لوائیان، صدابردار: محمد اسدی، مدیر تولید: علی شهیدی، با تشکر از بهزاد سعیدی راد و آرش منوچهری.
نظر شما