به گزارش خبرنگار مهر، مناسب سازی شهری ویژه توانخواهان و قشر معلول جامعه از جمله تاکیداتی است که همواره در بیانات مسئولان عالی رتبه کشور و استان موج می زند. اگرچه تاکنون در شهرها و روستاهای بزرگ خراسان جنوبی اقداماتی در این راستا انجام شده اما ارائه گزارشات متولیان در جلسات متعدد نشان از این دارد که آنگونه که باید مورد توجه قرار نگرفته است.
پیش از ظهر چهارشنبه کمیته مناسب سازی شهرستان بیرجند برگزار شد و طی آن دهیاران روستاهای بزرگ حاشیه شهر اعم از امیرآباد، حاجی آباد، چهکند و دستگرد به ارائه عملکرد دوساله شان در امر مناسب سازی پرداختند. گفت و گوی دو ساعته اعضای حاضر در حالی به اتمام رسید که نه تنها خروجی قابل لمسی حاصل نشد بلکه برخی از متولیان برای رفع مشکلات قشر توانخواه روستا از دو سال پیش در مرحله مکاتبه درجا می زنند.
مدارس در دست مناسب سازی
علیرضا قربان زاده، مسئول مناسب سازی بهزیستی شهرستان بیرجند در این جلسه با بیان اینکه مکاتبه هایی در راستای مناسب سازی عابر بانک ها انجام شده است، افزود: همچنین در راستای رفع مشکلات کارت های عابر نابینایان رایزنی هایی انجام شده است.
مهدی غلامی اسفهرود، نماینده اداره کل نوسازی مدارس خراسان جنوبی با اشاره به مصوبات جلسه قبل کمیته مناسب سازی شهری مبنی بر مناسب سازی مدرسه چهکند بیان کرد: رمپی در ورودی فرعی مدرسه برای استفاده معلولان اجرا شده است.
وی با بیان اینکه در مدارس برای استفاده معلولان حداقل یک کلاس در طبقه همکف دیده شده است، افزود: پیش بینی و احداث حداقل یک چشمه سرویس بهداشتی معلولین در طبقه همکف در تمامی مدارس از دیگر اقدامات انجام شده است.
غلامی اجرای رمپ استاندارد در تمامی مدارس، اجرای دستگیره های مناسب، استفاده از سیستم اطفای حریق در مدارس استثنایی و استفاده آسانسورهای استاندارد و کلیدهای دارای خط بریل از دیگر اقدامات انجام شده در راستای مناسب سازی مدارس است.
نرگس صمدی، دهیار روستای دستگرد هم در این جلسه بیان کرد: در سال جاری قریب به ۲۵۰ میلیون ریال اعتبار از سوی دهیاری در راستای بهسازی روستا برای افراد کم توان و معلول پیش بینی شده است.
وی بیان کرد: احداث رمپ در حسینیه ها و مساجد، خرید یک دستگاه اتوبوس برای معلولان و ایجاد دستگیره در رمپ دهیاری از جمله اقدامات انجام شده است.
دو سال مکاتبه برای مناسب سازی
علی رسته، نماینده دهیار روستای حاجی آباد هم در این جلسه با بیان اینکه مناسب سازی روستا از دو سال گذشته شروع شده است، افزود: تاکنون مشکلات موجود پیش روی معلولان در روستا شناسایی شده است.
وی معابر اصلی روستا، عدم مناسب سازی حسینیه ها، عدم مناسب سازی برخی اداره ها و رمپ های نامناسب برخی مدارس از جمله مشکلات پیش روی معلولان شده است، گفت: از سال ۹۶ تاکنون چند بار با متولیان مکاتبه شده است.
رسته بیان کرد: تاکنون از سوی دهیاری نصب سایبان برای معلولان و هزار و ۸۰۰ متر پیاده رو سازی با اعتباری قریب به ۱۲۰ میلیون تومان انجام شده است.
محمد کمالی، نماینده دهیار روستای امیر آباد هم در این جلسه بیان کرد: بهسازی پل های عابر پیاده، احداث پل عابر پیاده بین دو خیابان اصلی، ایجاد تابلوهای تعیین مسیر و بهسازی محورهای ورودی شرقی و غربی در ورودی امیرآباد از جمله اقدامات انجام شده در راستای مناسب سازی است.
نظر شما