خبرگزاری مهر، گروه استانها: حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی، وزیر اسبق کشور و مشاور فعلی رییس قوه قضاییه در خصوص اتفاقات هفته های پیش در کشور و پس از اصلاح قیمت بنزین با خبرنگار مهر گفتگویی انجام داد و به نکاتی اشاره کرد که در ادامه می آید:
* نقش دشمنان در اغتشاشاتی که به بهانه اصلاح قیمت بنزین در کشور رخ داد، را چطور ارزیابی می کنید؟
به خوبی مشخص است، که دشمنان از گذشته تا امروز در پی فرصت برای ایجاد اغتشاشات در کشور ما بوده اند و برای این امر برنامه ریزی کرده اند.
آن ها می خواهند عقده ها و ناکامی ها و شکست های خود را جبران کرده و به نظام اسلامی آسیب بزنند، آن ها به خوبی از قدرت نظام اسلامی و استحکام آن با خبر هستند و می دانند، مردم وفادارانه نسبت به انقلاب و آرمان های آن در صحنه حضور دارند و می دانند، نمی توانند، به اصل نظام آسیب برسانند، اما در پی فرصت برای ایجاد مزاحمت، مانع تراشی، سنگ اندازی، دلسرد کردن مردم، اختلاف انداختن در جامعه و ... بوده و هستند، در آینده نیز حتما خواهند بود.
این فتنه های پی در پی در گذشته بوده و در آینده نیز تشدید خواهد شد، اما ما نیز باید حواسمان جمع باشد، که در تصمیم گیری ها، مدیریت ها، خدماتی که به مردم ارائه می دهیم، احترام به مردم، رعایت حال آن ها و سختی ها و تنگناهایی که دارند، کنار مردم باشیم و طوری تصمیم نگیریم که مشکلات مردم افزوده شود.
* عملکرد اجرایی داخلی کشور در این حوادث را چطور ارزیابی می کنید؟
تدبیر در تصمیم گیری ها و حضور در کنار مردم موضوعات اساسی و جدی است، آن چه که روشن است، تدابیر خوبی اندیشیده نشد، تمهیدات خوبی پیش بینی نشد، در نحوه اجرا بسیار بهتر می شد، اجرا شود.
پیش بینی های لازم اجرایی، تامینی و حفاظتی می توانستیم، در پیش بگیریم و متاسفانه این نقیصه وجود داشت و سبب تحریک وسیع مردم شد و دشمنان نیز از این موقعیت استفاده کردند، محرکین نیز وارد صحنه شدند.
خوب بخش عمده ای از مردم نیز در تنگنا و مشکل اقتصادی هستند و طبعا برای بیان اعتراض و انتقاد خود آمده بودند و در این ماجراها تحریک و درگیر شدند و دشمن نیز سوء استفاده کرد و حوادث بدی در کشور رقم خورد، که موجب نگرانی رهبر معظم و مراجع عظام شد.
* در آینده چطور می توان از وقوع این حوادث تلخ جلوگیری کرد؟
باید تجربه کسب کنیم، عبرت بگیریم و در شرایط آینده تصمیمات بدون پیوست توجیهی، سیاسی، تبلیغاتی و امنیتی رخ ندهد و همه مجاری امور آمادگی لازم برای اجرای یک تصمیم را داشته باشند.
متاسفانه ما در کشور برای بسیاری از حوادث غیرمترقبه آمادگی های اولیه و پیش بینی های لازم کمی داریم و بعد از وقوع حادثه به خوبی وارد می شویم، مشارکت می کنیم و شاید جزو رکورددارهای جهانی از این جهت باشیم، اما در پیش بینی ها و پیشگیری ها توفیقات کمی داریم و در این خصوص حتی در زمینه های امنیتی و مراقبتی پیش بینی های لازم را نداریم.
بسیاری از مواقع حوادث غیرمترقبه در کشورها پیش می آید، باید تلاش کنیم، با روش های مدبرانه کنترل حوادث صحنه ها را مدیریت کرد.
* عبرت های حوادث اخیر چه بود؟
متاسفانه در حوادث اخیر عده زیادی جان و مال خود را از دست دادند، دشمنان نیز نهایت تلاش خود را کردند، که ضربه بزنند، اما ما باید یاد بگیریم، چطور مدیریت کنیم، که آسیب های جانی و مالی مردم کم شود، نباید اجازه دهیم، عده ای این طور تخریب کرده و جان و مال مردم را بگیرند و در درگیری ها مردم بی گناه زیادی کشته شوند، که رهبری معظم انقلاب دستور دادند، که این افرادی که بی تجربه، بی گناه و بی توجه بودند و یا با انگیزه های عادی ورود کرده بودند، دچار مصیبت های بزرگ نشوند، این عبرت هایی است، که باید از این حوادث گرفت.
نظر شما