محمدعلی مشروطه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: پدرم نخستین مرکز سمعی و بصری شهرستان یزد را راهاندازی کرد و ۱۱ سال سرپرستی آن را بر عهده داشت که بعدها به اداره فرهنگ و هنر ملحق شد.
وی با اشاره به کمبود امکانات رسانهای در آن دوران افزود: مرحوم مشروطه شبها در میدان بعثت و امیرچخماق با دستگاه آپارات برای مردم فیلمهای داستانی، مستند و آموزشی در زمینههای کشاورزی و بهداشتی پخش میکرد و به دلیل اینکه برای مردم تازگی داشت خیلی از آن استقبال میشد و چند سال بعد با جدا شدن سمعی و بصری از اداره فرهنگ و الحاق آن به وزارتخانه فرهنگ و هنر با دستور مرکز، پدرم با اجاره کردن خانهای در کوچه گل، اداره فرهنگ و هنر یزد را راهاندازی کرد که علاوه بر فرهنگ و هنر، شامل کتابخانههای عمومی و میراث فرهنگی هم میشد.
مشروطه بیان کرد: از زمانی که پدرم در سال ۱۳۴۶ مسئولیت انجمن کتابخانههای عمومی شهر یزد را به عهده گرفت، همواره سعی میکرد کتابهای جدید را به دست دوستداران کتاب در مناطق مختلف از جمله روستاهای دورافتاده برساند و بیشتر خودش این کار را انجام میداد.
وی با بیان اینکه استاد مشروطه سالها به تنهایی به امور مرتبط با فرهنگ، هنر، میراث فرهنگی و بناهای تاریخی شهر یزد رسیدگی میکرد، گفت: این هنرمند برجسته علاوه بر بازیگری در زمینه عکاسی هم فعالیت میکرد که از وی بیش از ۱۰ هزار عکس و اسلاید در زمینه آداب و رسوم، فرهنگ، معماری، سبک زندگی قدیم یزد، بناهای تاریخی و رویدادهای فرهنگی، هنری و اجتماعی دارالعباده به یادگار مانده که برخی از این ابنیه تاریخی ممکن است از بین رفته باشد.
مشروطه همچنین یادآور شد: از دیگرخدمات این هنرمند یزدشناس، اهتمام ویژه در نگهداری، مرمت، بازسازی و ثبت بناهای تاریخی این شهر میراث جهانی در فهرست آثار تاریخی ایران بود.
وی ادامه داد: محمود مشروطه علاوه بر بازیگری در ۶۰ فیلم، ۱۰ هزار عکس و اسلاید در زمینه فرهنگ، آداب و رسوم، معماری، رویدادهای اجتماعی و سبک زندگی قدیم یزد را به یادگار گذاشت.
به گزارش مهر، آئین نکوداشت زندهیاد محمود مشروطه در یکصدمین سال تولد این بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون، همراه با جشن دو سالگی باشگاه فیلم حوزه هنری یزد با حضور هنرمندان، سینماگران و اهالی فرهنگ و هنر، شامگاه سهشنبه ۲۶ آذرماه در سالن اجتماعات دبیرستان تاریخی ایرانشهر یزد برگزار میشود.
نظر شما