مختار علی عباسی، رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه براساس برآوردهای انجام شده بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار رأس دام پرواری آماده عرضه در کل کشور وجود دارد، گفت: وقتی تراکم دام زیاد باشد احتمال شیوع و گسترش بیماریهای دامی وجود دارد؛ ما به صورت مکتوب به سازمان دامپزشکی اعلام کرده ایم که تدابیر بهداشتی لازم را برای این منظور اتخاذ کنند و اقدامات لازم در جهت پیشگیری از شیوع بیماریهای دامی انجام شود.
وی اظهارداشت: در همین راستا روز شنبه گذشته در نشستی با مسئولان ستاد تنظیم بازار سه راهکار را برای رفع این مساله ارائه کردیم و در نهایت هر کدام از این موارد که مورد تأیید ستاد تنظیم بازار قرار بگیرد اجرا خواهد شد.
عباسی کاهش و یا توقف واردات گوشت قرمز را راهکار اول اعلام کرد و گفت: البته این اقدام بین یک تا دوماه طول میکشد تا بر بازار تأثیر بگذارد، چون واردات زیادی انجام شده است.
وی با اشاره به نابسامانیهای بوجود آمده در بازار گوشت در اواخر سال گذشته، افزود: آن موقع شرایط به گونهای بود که هر چه گوشت عرضه میشد بازهم تقاضا وجود داشت به همین خاطر ثبت سفارشهای زیادی برای واردات انجام شد و وارداتی هم که الان انجام میشود در واقع مربوط به همان ثبت سفارشها است که بازار را تحت تأثیر قرار داده است.
صادرات محدود دام را به ستاد تنظیم بازار پیشنهاد دادیم ولی با آن مخالفیم!
عباسی راهکار دوم را برای برون رفت از این وضعیت، خرید تضمینی عنوان کرد و افزود: ما به ستاد تنظیم بازار پیشنهاد کردیم که محصول مازاد دامداران توسط دولت خریداری شود. به اعتقاد ما بهترین راهکار نیز همین خرید تضمینی است ضمن اینکه این کار در گذشته نیز برای شیرخام انجام شده و تجربه موفقی بوده است.
وی سومین راهکار را صادرات محدود از کشور عنوان کرد و افزود: البته ما خودمان با این امر موافق نیستیم و چون تشکلها درخواست داده اند آن را به ستاد تنظیم بازار پیشنهاد کردیم ولی باتوجه به اینکه طی حدود دوماه آینده تقاضا در کشور افزایش مییابد و بازار به تعادل میرسد این مساله باعث کمبود و ایجاد مشکل می شود و تا بخواهیم آن را کنترل کنیم بازار تحت تأثیر قرار میگیرد.
عباسی تصریح کرد: به هرحال در کلان مساله ما همیشه مقداری کمبود داریم و باید برای مواقعی که تقاضا در بازار افزایش مییابد، برنامه ریزی کنیم.
نظر شما