به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس آنچه شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرده، بیشترین سهم در آلودگی هوای تهران به منابع متحرک شامل خودروهای سواری، تاکسی، موتورسیکلت، وانت، مینی بوس، اتوبوس واحد، اتوبوس سرویس و کامیون اختصاص دارد که مجموعاً ۶۰.۸ درصد از کل تولید ذرات آلاینده را بر عهده دارند.
با این حال در میان منابع متحرک، بیشترین میزان آلودگی به کامیونها با ۱۵.۷ درصد اختصاص دارد.
اگرچه در دولت یازدهم و ابتدای دولت دوازدهم بر برنامه معاونت اقتصادی رئیس جمهور و وزارت راه و شهرسازی مبنی بر نوسازی ناوگان حمل و نقل باری سنگین تأکید شده بود، اما با این حال بیش از دو سال است طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل باری سنگین و جادهای متوقف است؛ اخیراً محمد اسلامی در مراسم گرامیداشت هفته حمل و نقل در جمع رانندگان کامیون از احیای طرح نوسازی ناوگان خبر داده بود ولی از بیان جزئیات آن خصوصاً نحوه تأمین منابع و نقدینگی مورد نیاز برای اجرای این طرح خودداری کرده بود.
در میان سایر منابع تولید آلودگی نیز فرودگاه مهرآباد با سهم ۰.۲ درصدی (تولید ۱۸ تن ذرات معلق) ایستگاه راه آهن تهران هم با تولید ۰.۲ درصد از ذرات معلق (۱۶ تن) نقش چندانی در آلودگی هوای تهران ندارند.
نقش پایانههای اتوبوسرانی تهران در جنوب، شرق، غرب و بیهقی پایتخت در آلودگی هوا، مجموعاً با تولید ۲۴۴ تن ذرات معلق معادل ۲.۳ درصد برآورد شده است.
نظر شما