به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش آثار بلایای طبیعی علی فرخزاد در جمع خبرنگاران رسانههای گروهی که روز پنجشنبه در سالن مدیریت بحران استانداری قزوین برگزار شد اظهار داشت: استان قزوین با قرار گرفتن در کمربند زلزله در سالهای گذشته حوادث متعددی از جمله زلزلههایی را تجربه کرده و آسیبهای زیادی دیده است.
وی بیان کرد: در استان قزوین گسلهای مختلفی در شمال شهر وجود دارد که یک گسل به طول ۶۰ کیلومتر از آبیک تا روستای بکندی در کوهین کشیده شده و یک گسل در شمال از فاصله ۷ تا ۱۱ کیلومتری وجود دارد که اگر فعال شود زلزله ۷ ریشتری در پی خواهد داشت.
معاون عمرانی استانداری قزوین تصریح کرد: گسل جنوب استان در منطقه تاکستان، بویین زهرا در فاصله ۸۵ کیلومتری هم داریم و در دهه ۴۰ زلزله ۷.۲ ریشتری در بویین زهرا را تجربه کرده ایم.
مقاوم سازی مناطق روستایی
فرخزاد یادآور شد: یکی از راهکارهای کاهش آسیبهای حوادث طبیعی رعایت مقررات در ساخت و سازهای شهری و روستایی و مقاوم سازی خ انههای روستایی است.
وی بیان کرد: ۵۰ درصد واحدهای مسکونی روستایی استان قزوین مقاوم سازی و نوسازی شده و در منطقه آوج و آبگرم حدود ۶۵ درصد واحدها، در الموت ۵۶ درصد مقاوم سازی شده است.
فرخزاد اظهار داشت: در رعایت مقررات ملی ساختمان در سالهای گذشته با کمک سازمان نظام مهندسی ساختمان توانستیم رتبههای اول تا سوم را کسب کنیم و خوشبختانه در حال حاضر در ساخت و سازهای جدید همه نکات ایمنی رعایت میشود.
سالانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار مترمربع ساخت و ساز
معاون عمرانی استانداری قزوین یادآور شد: در استان قزوین سالانه به طور متوسط یک میلیون و ۳۰۰ هزار مترمربع ساخت و ساز انجام میشود که باید مقاوم سازی و ضد زلزله بودن آنها کاملاً رعایت شود.
فرخزاد گفت: یکی از تهدیدات ما در استان ساخت و سازهای غیر مجاز است که در این راستا در حاشیه شهر تاکستان حدود ۴۵ هکتار ساخت و ساز غیرمجاز داریم که باید کنترل شود.
وی افزود: استان قزوین در معرض تهدید سیل نیز قرار دارد که باید برای آن آماده باشیم و اقدامات پیشگیرانه را بخوبی انجام دهیم.
فرخزاد از مشارکت بنیاد مسکن در ساخت واحدهای مناطق سیل زده هم خبر داد و اظهار داشت: در سیل اخیر ۳۲۰ روستای شهر دلفان تخریب شد که ساخت ۲۵۰۰ واحد جدید و تعمیر ۳۵۰۰ واحد به بنیاد مسکن استان قزوین واگذار شد که این نهاد بخوبی تعهدات خود را اجرا کرد.
معاون عمرانی استانداری قزوین به اقدامات پیشگیرانه در استان قبل از وقوع سیل اشاره کرد و گفت: اگر لایروبی رودخانه و بازگشایی مسیر رودخانهها در زمان مناسب صورت نمیگرفت و اگر کمی غفلت کرده بودیم امسال در استان قزوین نیز از سیل آسیب زیادی میدیدیم اما کارها مدیریت شد و مشکل خاصی ایجاد نشد.
وی اضافه کرد: با استفاده از ظرفیت دهیاریهای و بخشداریها میتوان در اجرای طرحهای پیشگیری از حوادث به نتایج خوبی رسید.
انبارهای خطرناک در شهر قزوین جابجا شده اند
فرحزاد در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص جابجایی انبارهای خطرناک گفت: با تجربه حوادث سالهای گذشته اخطار لازم به صاحبان انبارهای خطرناک داده شد تا به خارج از شهر منتقل شوند که در این راستا رعایت نکات ایمنی الزامی بوده است.
وی بیان کرد: البته ممکن است تعدادی از انبارها هنوز منتقل نشده باشد که ما اطلاع نداریم که به محض کسب اطلاعات لازم در این زمینه اقدام خواهد شد.
معاون عمرانی استانداری قزوین یادآور شد: در خصوص عبور خط انتقال نفت از برخی مناطق شهری هم مذاکرات لازم با شرکت نفت انجام شده که ما آن را یک تهدید میدانیم هرچند کار پر هزینه و سنگینی است که با همکاری مجموعه دستگاهها باید این کار انجام شود.
فرخزاد در پیشنهاد خبرنگار خبرگزاری مهر برای استفاده از ایدههای نخبگان استان بویژه طرح جدیدی که برای تخلیه انرژی زمین و جلوگیری از وقوع زلزله در استان ارائه شده اظهار داشت: البته کارآیی این طرحها باید توسط ارگانهای علمی تصمیم گیر تأیید شود اما آمادگی داریم آن را بررسی کنیم.
وی در خصوص اجرای برخی طرحهای مهم در نزدیکی گسل هم گفت: طرحهایی مانند چشمه نور، مسکن فرهنگیان و بازنشستگان مطالعات ژئو تکنیک دارد و حتماً ملاحظات لازم در زمان طراحی و ساخت در آن صورت گرفته است.
طرح ملی مسکن در قزوین آغاز شده
معاون عمرانی استانداری قزوین در خصوص طرح مسکن ملی هم اظهار داشت: سهم استان ۱۹۵۰ واحد است که بخشی در بافت فرسوده و بخشی در زمینهای واگذار شده و بخشی در شهرهای اطراف اجرا خواهد شد که ضوابط آن توسط اداره راه و شهرسازی اعلام میشود
نظر شما