۱۱ دی ۱۳۹۸، ۱۲:۵۳

امیر سیاری:

رزمایش مرکب دریایی با چین و روسیه نشانه قدرت نظامی ماست

رزمایش مرکب دریایی با چین و روسیه نشانه قدرت نظامی ماست

معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش گفت: امروز به برکت انقلاب به یک قدرت نظامی دریایی تبدیل شده‌ایم و برگزاری رزمایش مرکب دریایی با دو کشور چین و روسیه گویای همین مهم است.

به گزارش خبرنگار مهر، امیر دریادار حبیب‌الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش در آئین افتتاحیه بیست و یکمین همایش و نمایشگاه صنایع دریایی و دریانوردی که صبح امروز (چهارشنبه) در جزیره قشم برگزار شد، با اشاره به آیات قرآن کریم درباره نعمت‌های فراون دریا، اظهار داشت: ما اگر به آیات قرآن کریم درباره دریا به خوبی توجه می‌کردیم امروز در جایگاه بالاتری در عرصه دریا قرار داشتیم.

وی افزود: مقام معظم رهبری بارها بر اهمیت دریا و استفاده از عرصه اقیانوسی برای پیشرفت کشور سفارش داشته اند و همواره به مسئولان برای استفاده از ظرفیت‌های دریا تاکید کرده اند.

دریادار سیاری با اشاره به اینکه ۷۰ درصد کره زمین را آب فرا گرفته و بیش از ۹۰ درصد تجارت جهان از طریق دریا و حمل و نقل دریایی صورت می‌گیرد، گفت: انرژی‌های فسیلی، آب، صنعت گردشگری و توریسم، مواد اولیه دارویی، ذخایر معدنی، منابع غذایی و… بخشی از ظرفیت‌های دریایی محسوب می‌شود که با خط مشی توسعه دریایی می‌توان به این منابع عظیم خدادادی دست پیدا کرد.

وی با بیان اینکه اکثر شهرهای بزرگ در کنار دریا قرار دارند، گفت: کشور ما با وجود اینکه از مرزهای آبی بسیاری برخوردار است اما متأسفانه یک شهر بزرگ ساحلی ندارد که باید در این رابطه با حمایت همه دستگاه‌ها اقدام کرد، چراکه این جریان ارتباط مستقیمی با توسعه دریایی دارد.

معاون هماهنگ کننده ارتش با تاکید بر اینکه ایران فرصت و ظرفیت تبدیل شدن به یک قدرت دریایی و اقیانوسی را دارد، افزود: ۷۱ درصد نفت و ۶۹ درصد گاز جهان در منطقه دریایی ما وجود دارد و ایران در مرکز بیضی انرژی جهان قرار گرفته و بخش قابل توجهی از انرژی جهان از طریق آبراه مثلث طلایی شمال اقیانوس هند و تنگه‌های هرمز، باب المندب و جبل الطارق عبور می‌کند. همچنین تمامی واردات و صادرات کشورمان نیز از این طریق صورت می‌گیرد.

وی افزود: اهمیت استراتژیکی منطقه، اعم از آبراهه‌های مهم، حمل و نقل و بهره‌گیری از سوخت‌های فسیلی و منابع غذایی فراوان و … در این منطقه سبب شده تا بسیاری از قدرت‌های جهانی تلاش کنند تا بر این منطقه تسلط و نفوذ داشته باشند.

امیر سیاری با اشاره به اینکه ما باید اهمیت و ویژگی‌های کشور خود را در حوزه دریا به خوبی بشناسیم و تلاش کنیم با بهره مندی از این ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها، الگوی پیشرفت مناسب کشور را طراحی و بر اساس آن مسیر را طی کنیم، افزود: ایران سواحل اقیانوسی بسیار خوبی دارد که اگر از آنها به درستی استفاده شود می‌توان به پیشرفت‌های چشم‌گیری در عرصه توسعه دریامحور دست یافت.

وی در ادامه به نقاط ضعف کشور در حوزه دریایی اشاره کرد و گفت: متأسفانه امروز جمعیت قابل توجهی که ویژگی‌های مختص مردم حاشیه نشین دریا را داشته باشند کم داریم و از سوی دیگر سیاست مداران پیش از انقلاب نیز رویکرد درست و مناسبی به دریا نداشته و با رویکرد تک محصولی حرکت کردند و بعد از انقلاب نیز با جنگ تحمیلی مواجه شدیم که ما را از توجه به توسعه دریایی دور کرد.

معاون هماهنگ کننده ارتش، ناوگان نظامی، ناوگان تجاری و دانش و فناوری دریایی را سه عامل مهم تبدیل شدن کشور به یک قدرت دریایی دانست و گفت: توان نظامی و دفاعی موجب امنیت دریایی می‌شود و اگر امنیت نباشد ضمن از دست دادن موفقیت‌ها و دستاوردها هیچ اقدام پیش رونده ای نمی‌توانیم داشته باشیم.

وی ادامه داد: امروز به برکت انقلاب اسلامی ایران به یک قدرت نظامی دریایی تبدیل شده‌ایم و برگزاری رزمایش مرکب دریایی با دو کشور چین و روسیه گویای همین مهم است.

دریادار سیاری گفت: از سوی دیگر توسعه ناوگان تجاری که صادرات، تجارت و جابجایی به طور کلی توسط آن صورت می‌گیرد بسیار حائز اهمیت است و یکی از مؤلفه‌های قدرت ملی دریایی است. همچنین دانش و فناوری علمی دریایی، در کنار توان و دانش ساخت تجهیزات و شناورها مسئله‌ای است که برای تشکیل یک کشور یا تمدن دریایی ضرورت دارد.

وی در بخش دیگر از سخنان خود به اهمیت توجه به صنایع دریایی اشاره کرد و گفت: صنایع کشتی‌سازی می‌تواند موجب توسعه طیف گسترده ای از صنایع در کشور شود.

رئیس ستاد ارتش گفت: اگر می‌خواهیم به توسعه پایدار دریایی دست بیابیم باید خود و توان داخلی را باور کنیم، زیرا تداوم فعالیت‌های دریایی می‌تواند رشد و شکوفایی اقتصادی را همراه داشته باشد.

وی با بیان اینکه استکبار برای اینکه ما قدرتمند نباشیم ما را از دریا دور کرده است، گفت: ما برای اینکه ثروتمند و قدرتمند باشیم باید به دریا و منافع و منابع آن توجه داشته باشیم و باید باور کنیم که علم، دانش و توان لازم در کشور وجود دارد اما برای آن نیازمند باور توانمندی‌های داخلی و استفاده از فرصت‌ها هستیم.

کد خبر 4813366

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha