به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم، سومین جلسه کار گروه آئین نامه اجرائی بند الف ماده ۶۴ قانون برنامه ششم توسعه کشور در خصوص تشکیل شعب مشترک دانشگاهی در سالن مفتح وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
حسین سالار آملی ضمن تسلیت شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، به اهمیت و حساسیت تعاملات بین المللی با توجه به تحولات پرشتاب سیاسی اشاره کرد و بر نقش مهم کارگروه در تسهیل گری فعالیتهای علمی و پژوهشی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی تاکید کرد.
پس از آن، گزارش عملکرد دبیرخانه کار گروه که به دفتر هیئت دولت ارائه شده است، مطرح شد. گزارش مذکور شامل اقداماتی مانند هم افزایی بین دستگاهی، تدوین اسناد کلان بالادستی در خصوص محققان خارجی و پسادکتری، تشکیل جلسات مشترک و انجام مکاتبات با وزارت امور خارجه و وزارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص ایجاد تسهیلات لازم برای اقامت طویل المدت و پرداخت دستمزد اساتید ومحققان خارجی و تعاملات بیشتر با دانشگاهها در تدوین مصوبات کار گروه بود.
در بخش دوم جلسه، دکتر جمالی مدیرکل دفتر سرمایه گذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران گزارش مبسوطی از ظرفیت های این سازمان، موضوعات اولویت دار سرمایه گذاری خارجی در ایران، فرآیند بهره برداری دانشگاهها و نهادهای آموزش عالی از فرصتهای سرمایه گذاری خارجی، قراردادهای مشارکتی و مشوقهای سرمایه گذاری و...ارائه داد.
وی تاکید کرد وظیفه این مرکز ایجاد هماهنگی، تسهیل و تشویق سرمایه گذاران خارجی در ایران است و دانش فنی نیز یکی از مواردی است که می تواند مشمول فعالیتهای این سازمان شود. این سازمان در ۳۱ استان شعبه دارد و می تواند بازوی اجرایی مناسبی برای هماهنگی فعالیتهای مربوط به انتقال دانش فنی باشد.
در بخش آخر جلسه، رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز گزارشی از فرآیند تاسیس ایستگاه بین المللی مطالعات اکوسیستم کشاورزی با همکاری بنیاد علوم چین ارائه داد و خواستار مساعدت کار گروه در خصوص رفع چالشهای مربوط به بهره برداری از تجهیزات این مرکز برای فعالیتهای مشترک با سایر ایستگاههای هواشناسی شد.
در خاتمه جلسه قرار شد یک بروشور اطلاعاتی با همکاری مرکز همکاریهای علمی بین المللی و دفتر سرمایه گذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران به منظور اطلاع رسانی به دانشگاهها در خصوص تسهیلات و بهره برداری از مزیت های این سازمان و فرآیندهای جلب سرمایه های خارجی تهیه شود. در ضمن هماهنگی داخلی مابین دستگاهها برای تاسیس مرکز مطالعات اکوسیستم کشاورزی با همکاری بنیاد علوم چین، ایجاد و گزارش آن به کار گروه ارائه شود.
نظر شما