به گزارش خبرنگار مهر، قاسم دهقانی ظهر چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان اظهار داشت: امروز بر هیچ کسی پوشیده نیست که یکی از جنگهایی که در کشورهای مختلف به عنوان جنگ نرم انجام میشود، بحث خرید و فروش مواد مخدر است که در آن یک نگاه استعماری و کشیدن پای جوانان به سمت انحراف مطرح است.
وی با اشاره به همسایگی ایران با چندین کشور خارجی گفت: اقتصاد برخی از این کشورها تا حد زیادی به بحث کشت، تهیه و توزیع مواد مخدر برمی گردد که اگر اینها را از دست آنها بگیریم، اقتصادشان دچار مشکل خواهد شد.
مبارزه با مواد مخدر باید به دغدغه اجتماعی تبدیل شود
دهقانی ادامه داد: بحث مبارزه با مواد مخدر حتماً باید به دغدغه اجتماعی تبدیل شده و کلیه عوامل و دست اندرکاران از بدو تولد فرد، سهم خود را در این مبارزه ایفا کنند؛ سازمانهایی مانند اموزش و پرورش، وزارت بهداشت و سایر دستگاههای حمایتی و نظارتی از جمله این دستگاهها هستند که باید دست نیروی انتظامی را در این راستا بگیرند.
رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر آذربایجانشرقی افزود: در آذربایجان شرقی، مسئولان به صورت مستمر پای کار هستند و از جمله موفقیتهای این استان تأسیس مرکز ماده ۱۶ بوده که تا امروز با حمایت سازمانهای مربوطه سرپا است که این مرکز از بودجه دولتی استفاده نکرده و تمامی هزینههای آن توسط دستگاههای مسئول، خیران و خانوادههای افراد تأمین میشود.
افزایش ۱۲ درصدی کشف و ضبط مواد مخدر
وی با اشاره به اقدامات پلیس در طول ۹ ماه برای مقابله و جلوگیری از ورود مواد مخدر به داخل استان گفت: پلیس استان توانسته دو تن و ۳۰۰ کیلوگرم انواع مواد را از قاچاقچیان و خرده فروشها کشف و ضبط کند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزایش ۱۲ درصدی داشته است.
دهقانی از افزایش کشفیات مواد مخدر صنعتی در استان خبر داد و گفت: در این راستا ماده مخدر شیشه ۷۲ درصد و هروئین ۴۳ درصد و مواد مخدر نوظهور، ۴۲ درصد افزایش کشف داشته اند.
دستگیری ۱۴۶ توزیع کننده و قاچاقچی مواد مخدر
وی همچنین از دستگیری ۱۴۶ توزیع کننده و قاچاقچی در این رابطه در سال جاری خبر داد و گفت: این افراد در قالب ۱۶ باند تهیه و توزیع کننده مواد دستگیر شده اند.
دهقانی، اقدام بعدی پلیس را مقابله و دستگیری خرده فروشان به عنوان ایادی قاچاقچیان دانست و گفت: چهار هزار و ۱۴۰ نفر در استان که اقدام به خرده فروشی در معابر و پارکها میکردند، دستگیر شده و تحویل مراجع قانونی شدند.
کشف ۲۲ کیلوگرم مواد مخدر در اطراف مراکز آموزشی
وی با اشاره به پاکسازی اطراف مراکز دانشجویی و مدارس استان گفت: ۲۲ کیلوگرم مواد مخدر و قرصهای روان گردان در اطراف مراکز آموزشی مثل مدارس و دانشگاهها کشف شده است؛ متأسفانه برخی، دانش آموزان را به بهانه تقویت حافظه و غیره گول میزنند و قرصهای روان گردان در اختیارشان قرار میدهند.
رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر استان، حوزه سوم مأموریت پلیس را جمع آوری معتادین متجاهر دانست و گفت: در راستای ایجاد امنیت روانی، پلیس مکلف شده که هیچ معتاد متجاهری در منظر مردم استان دیده نشود که امسال چهارمین سالی است که با اطمینان میگوئیم که استان عاری از معتاد متجاهر است.
وی از انجام هزار و ۷۴۰ مرحله عملیات پاکسازی در استان در حوزه پارکها، بوستانها، معابر و سطح شهر و راهها در راستای مقابله با مواد مخدر خبر داد.
مواد مخدر نوظهور جوانان و نوجوانان را هدف گرفته است
دهقانی با اشارهای به مشکلات موجود در راستای مبارزه با مواد مخدر استان گفت: مواد مخدر نوظهور، جامعه نوجوانان و جوانان را هدف قرار داده است؛ از سوی دیگر راحتی مصرف و نیاز نداشتن به ابزار خاص از دیگر ویژگیهای این مواد مخدر است.
وی افزود: این مواد حتی با سیگار هم قابل استفاده بوده و ارزان بودن از دیگر ویژگیهای مواد نوظهور است.
رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر استان قریب به اتفاق دستگیریها را مربوط به افرادی دانست که سابقه درمان دارند و گفت: حدود ۲۵ درصد دستگیرشدگان، بدون سابقه هستند.
۲۵ درصدی آلودگی به مواد مربوط به جامعه کارگری
دهقانی ۲۵ درصد آلودگی به مواد مخدر در استان را مربوط به جامعه کارگری دانست و گفت: این مقدار در کشور ۲۱ درصد است.
رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر استان یک تا یک و نیم درصد دستگیریها را مربوط به زنان دانست و گفت: همچنین میزان آلودگی به مادر مخدر در بین دانش آموزان و دانشجویان زیر نیم درصد است.
وی از ارائه آموزشهای لازم به مخاطبان این حوزه خبر داد و گفت: ۲۸ هزار نفر در مدارس و ۹۸ هزار در کل استان آموزشهای لازم در حوزه مبارزه با مواد مخدر را دیده اند.
تبلیغاتی برای فروش سادهتر مواد مخدر
رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر استان عدم اگاهی والدین و افرادی که نقش تربیتی دارند نسبت به مواد مخدر جدید را خطرناک دانسته و ادامه داد: گاه تبلیغاتی تحت عنوان ماده ترک اعتیاد فوری، ماده تقویت کننده حافظه، تقویت قوه جنسی و تناسب اندام مشاهده میشود که این امر، حقه فروشندگان است که مواد مخدر را در این قالبها به مصرف کنندگان ارائه کنند.
وی با اشاره به روی آوردن برخی نوجوانان و جوانان به سمت مواد مخدر گفت: مشکل عمده در خصوص شیوع مواد مخدر در بین آنان، عدم توجه به نیازهای محبتی و احساسی است، گاه محیط خانه برای کودکان امن نیست و او بیشتر ترجیح میدهد همراه دوستانش باشد و این امر شروع خطر است.
جوانان مراقب جشنهای دوستانه باشند
دهقانی برخی جشنهای دوستانه را محلی برای مصرف مواد مخدر دانسته و میگوید: اخیراً خطر مواد مخدری به عنوان ان پی اس در قالب اسپری مطرح بوده که از جمله خطرناکترین مواد میباشد و بر روی دستمال کاغذی، پارچه، پنبه و دیگر پخش میشود و شکل و علامت خاصی هم ندارد.
وی افزود: جوانان عزیز و والدین آنها در نظر داشته باشند که در مهمانیهای دانشجویی و یا دوستانه امکان پخش این ماده مخدر وجود دارد؛ همچنین از مصرف شیرینی، شربت و هر نوع خوراکی در جاهای غریبه و ناشناس پرهیز کنند.
نظر شما