به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم اختتامیه کنگره ملی «امیرکبیر؛ امیر وقف» دیروز سهشنبه، ۲۴ دی با حضور جمعی از اندیشمندان و شخصیتهای سیاسی و دانشگاهی در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد.
حجتالاسلام سیدمصطفی میرلوحی دبیر نخستین دوره اینکنگره با اشاره به اینکه امیرکبیر ۱۰۰ سال پیش خدمات سیاسی، دینی، اجتماعی و ولایی بسیاری به کشور داشته، گفت: امیرکبیر فردی متدین و مانند شهید سلیمانی یک مبارز استکبارستیز بود، امیرکبیر افتخار کشور برای عرضه به جوامع بینالمللی است، زندگینامه وی باید گفته شود تا الگویی برای مردان سیاسی کشور باشد. در واقع هدف سازمان اوقاف از برپایی این کنگره برجستهکردن فرهنگ وقف در میان مردم است.
آیتالله سیدمحمد قائممقامی استاد حوزه و دانشگاه هم با بیان اینکه امیرکبیر شخصیتی الهی داشت و خود را وقف خدمت به ایران و اسلام کرد، گفت: او تمام اموال خود را وقف کرد چراکه به حقانیت وقف اعتقاد داشت، وقتی کسی در جایگاهی قرار میگیرد که با امور بندگان مرتبط است و درست و به حق عمل کند، خداوند نیز به وی علم، معرفت و شناخت میدهد. امیرکبیر بنای کار را به اصلاحات گذاشت و به معنای واقعی کلمه به دنبال اصلاح امور بود.
وی افزود: امیرکبیر انسانی مصلح، متدین و درستکار بود. یکی از دلایلی که غرب در آن دوران از وی ناراضی بود، این است که امیرکبیر از غرب دستوری چه مستقیم چه غیرمستقیم نمیگرفت، بسیاری از غرب زدهها فکر میکردند که باید ایدئولوژی و تکنولوژی را بهطور کامل از غرب گرفت. در صورتیکه این امر بسیار اشتباه است. تنها باید تکنولوژی آن هم به شکل گزینشی از غرب گرفته شود.
حجتالله عبدالملکی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) نیز در اینمراسم گفت: وقف در نظریه اقتصاد مقاومتی جایگاه ویژهای دارد. اقتصاد مقاومتی نسخه معاصر نظام اقتصادی اسلامی است، نظام اقتصاد اسلامی بازتاب پرتوهای مکتب اقتصادی اسلام در آئینه زمان و مکان است. این نظام دو بخش سختافزاری و نرمافزاری دارد. بخش نرمافزاری همان فرهنگ و بخش سختافزاری همان ساختار است.
وی در ادامه گفت: در شرایط فعلی کشور، با خصومتهای اقتصادی داخلی و خارجی روبهرو هستیم و اقتصاد مقاومتی با توجه به این امر طراحی شده است. در این نظام برنامهریزی فرهنگی برای اصلاح سختافزاری و برنامهریزی اقتصادی برای اصلاح نرمافزاری در نظر گرفته شده است، وقف در شناخت ظرفیتها و شناخت خصومتهای اقتصادی نقش دارد. ظرفیت وقف در ایران بسیار بالاست. ۲۰۰۰ هزار میلیارد تومان ارزش سرمایههای بخش اوقاف ایران است. یکی از مشکلات این حوزه نگاه کلان دولتها به وقف و ناکارآمدی در استفاده از منابع وقف است که باعث نگاه منفی جامعه به وقف شده است.
احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز دیگر سخنران اینمراسم بود که گفت: امیرکبیر طی ۵سالی که سر کار بود، تحولات زیادی را در کشور رقم زد. وضع کشور در آنزمان بسیار بد بود. امیرکبیر در شرایط سخت آن دوران، توطئههای انگلستان و فقر مردم توانست بنای بسیاری از کارهای نیک را در کشور بگذارد. این امر نشان میدهد که حتی در شرایط سخت نیز میتوان تحول ایجاد کرد. اگر کسی با علم روز جهان پیش نرود تحت سلطه دیگران قرار میگیرد، امیرکبیر بر اساس علم و عدل عمل کرد و با ثمرات وجودش امیرکبیر شد، اگر ما نیز بخواهیم موفق شویم باید با عقل و سلامت پیش برویم و از نفاق بپرهیزیم.
در پایان این مراسم، از ۱۲ اثر فاخر این کنگره در قالب موضوعات مختلف علمی، ادبی، هنری و فضای مجازی با اهدای لوح تقدیر شد.
نظر شما