۱ بهمن ۱۳۹۸، ۱۲:۵۸

در نشست خبری مطرح شد؛

تشریح جزییات اولین نمایشگاه نگارگری/ هنر انقلاب با تجسمی شروع شد

تشریح جزییات اولین نمایشگاه نگارگری/ هنر انقلاب با تجسمی شروع شد

نشست خبری نمایشگاه نگارگری آسمان نگاره ها برگزار و در آن تأکید شد که هنر انقلابی با هنرهای تجسمی آغاز شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری نمایشگاه نگارگری آسمان‌نگاره‌ها سه‌شنبه اول بهمن ماه با حضور محمدعلی رجبی دبیرکل نمایشگاه، سیدمسعود شجاعی طباطبایی مدیرکل هنرهای تجسمی حوزه هنری و خشایار قاضی‌زاده دبیر نشست‌های تخصصی در حوزه هنری برگزار شد.

سیدمسعود شجاعی طباطبایی در ابتدای نشست با اشاره به اینکه ایده برپایی نمایشگاه نگارگری مستقل توسط محمدعلی رجبی مطرح شد، گفت: چون ما از بعد انقلاب اسلامی در حوزه نگارگری مجموعه‌ای از آثار که یکجا دیده شوند، نداشتیم پس از بررسی‌های انجام شده، با تلاش‌های ایشان این نمایشگاه را برگزار خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه نمایشگاه از ۱۴ بهمن تا ۴ اسفند در ۲ گالری عالی و خانه حوزه هنری برگزار می‌شود، تأکید کرد: در اوضاع و احوال کنونی، برپایی این نمایشگاه از این جهت حائز اهمیت است که شاهد اتفاقاتی تلخ در حوزه تجسمی بودیم. حوزه هنری خودش را معرفی‌کننده هنرمندان متعهد و انقلابی می‌داند و حتی شروع هنر انقلابی با تجسمی کلید خورده است بنابراین امیدواریم در راستای اهداف انقلاب و نظام مؤثر باشیم.

محمدعلی رجبی دبیرکل نمایشگاه نگارگری آسمان‌نگاره‌ها درباره ضرورت برگزاری این نمایشگاه گفت: تاکنون هنر نگارگری، نمایشگاهی به صورت مستقل نداشته است؛ می‌دانید نگارگری، هنر ملی ماست و هنری است که به فرمایش مقام معظم رهبری «هنر آینده ما باید از دل هنر نگارگری بیرون بیاید»، این هنر در دوره جدید از حالت کتاب‌آرایی بیرون آمد و نگارگری نامیده شد. این هنر امروزه با ابزار مختلفی کار می‌شود.

وی بیان کرد: ۸۱ اثر در نمایشگاه به نمایش در می‌آید که برخی متعلق به اساتید و بقیه متعلق به دیگر هنرمندانی است که زیاد حرفه‌ای نیستند. چون می‌خواستیم روند تأثیر هنر انقلاب بر این هنر را به نمایش بگذاریم، این آثار را نیز قبول کردیم. آثاری که ارائه شده در قالب کتاب نیز چاپ می‌شوند و ویژگی خاصی دارند که نمایانگر حال و احوال عمر انقلاب در همه شئون است.

رجبی تاکید کرد: برای شناسایی حالِ هر دوره، معمولاً اسناد مختلفی را جمع می‌کنیم اما شناسایی حال هر دوره فقط با هنر سنجیده می‌شود بنابراین این آثار در حقیقت نمایشگر اسناد زنده انقلاب اسلامی هستند و باید از این حیث شناسایی شوند.

رجبی بیان کرد: جنبه مطالعاتی برای شناخت هنر انقلاب بیشتر مهم است، بشر همیشه از هنر پاسداری کرده چراکه هنر مسأله‌ای را از او حل می‌کرده که وجه حقیقی او را به نمایش می‌گذاشته است.

وی به مشارکت ۱۵ سازمان و نهاد فرهنگی هنری در جمع‌آوری آثار اشاره کرد و گفت: به حوزه هنری تبریک می‌گویم چراکه توانسته مشارکت همه جانبه ۱۵ سازمان و نهاد را یکجا جمع کند و توانسته جایگاهی که هنر انقلاب دارد به منصه ظهور برساند.

خشایار قاضی‌زاده دبیر نشست‌های تخصصی نمایشگاه آسمان‌نگاره‌ها نیز در پایان درباره نشست‌های تخصصی گفت: بحث نشست‌های تخصصی در کنار کار عملی اهمیت دارد چراکه آموزش و پژوهش در عرصه تولید هنری بسیار مهم است. نشست‌ها به صورت چهار پنل طی دو روز ۲۷ و ۲۸ بهمن ماه در فرهنگستان هنر برگزار می‌شود. در این پنل‌ها، میزبان ۱۵ سخنران هستیم که چکیده مباحث‌شان را نیز در اختیار داریم. قرار است سخنرانی‌ها ضبط و ثبت و در نهایت به صورت کتابی منتشر شود.

کد خبر 4831480

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha