به گزارش خبرنگار مهر، مدیر امور جشنوارههای انجمن سینمای جوانان ایران ظهر چهارشنبه در نشستی خبری با تبیین اهداف شصت و سومین جشنواره منطقهای فیلم کوتاه «سروناز» و جشنواره سینما و ادبیات، ایجاد شور و نشاط جوانی در هنرمندان و یافتن استعدادهای تازه را با عنوان دستاوردهای این جشنواره برشمرد.
سهیلا عسکری افزود: این جشنواره در سه بخش فیلم کوتاه، فیلمنامه و عکس برگزار میشود و برگزیدگان این جشنواره مستقیماً به جشنواره فیلم کوتاه تهران در سال آینده راه مییابند و برای برگزیدگان مرحله فیلمنامه نیز امکان مناسبی برای یافتن تهیهکننده فراهم خواهد شد.
وی با بیان اینکه تمام تلاش انجمن سینمای جوان شناسایی فعالان و سرمایهگذاران بخش فرهنگی است تا از میان آنها همراهانی برای همیاری فیلمسازان جوان بیابیم و آنها را وارد بازار کار شوند، تصریح کرد: هر سال ۹۰ جشنواره فرهنگی و هنری در سه حوزه فیلم، فیلمنامه و عکس در پایتخت برگزار میشود.
مدیر امور جشنوارههای انجمن سینمای جوانان ایران با اشاره به اینکه تهران از لحاظ برگزاری جشنوارهها اشباع شده است افزود: باید اینگونه برنامههای فرهنگی را به شهرستانها بیاوریم؛ درواقع اغلب فیلمسازان نیز از دیگر استانها به تهران مهاجرت میکنند؛ درحالیکه ماندن آنها در شهر خودشان گردش مالی ایجاد میکند و به جذب سرمایه فرهنگی در حوزه سینما میانجامد.
عسکری در ادامه با اشاره به ضرورت دانشافزایی مربیان انجمن سینمای جوانان، از برگزاری کارگاههای دانشافزایی در حاشیه جشنواره منطقهای نیز سخن گفت و افزود: انجمن بیش از ۷۰۰ مربی تخصصی در سراسر کشور در حوزه فیلم و سینما دارد که در طول سال در دورههای گوناگونی شرکت میکنند؛ از همین رو در حاشیه جشنواره سروناز نیز در قالب طرحی سهروزه این کارگاهها برگزار میشود.
به گفته عسکری، برآیند جشنواره سروناز و دیگر جشنوارههای منطقهای شناسایی فیلمسازان جوان و با استعدادی است که از سوی انجمن دعوت به همکاری میشوند و ضمن تأمین بخشی از هزینههای تولید آنان، به جشنوارههای معتبر دیگر نیز معرفی خواهند شد.
مدیر امور جشنوارههای انجمن سینمای جوانان اعلام کرد: از ابتدای آغاز به کار جشنواره سروناز ۴۲۲ فیلم داستانی، ۱۰۹ مستند، ۵۱ پویانمایی و اثر ۷۹ تجربی در بخش فیلم کوتاه به جشنواره رسیده است؛ همچنین در حوزه فیلمنامه ۴۴۰ اثر آزاد و ۱۵۰ اثر اقتباسی و در حوزه عکس نیز ۱۱۹۲ تک عکس و ۳۸۵ قطعه در قالب مجموعه عکس به دبیرخانه ارسال شد.
عسکری ادامه داد: از این تعداد در بخش فیلم کوتاه ۹۳ اثر داستانی، ۴۶ مستند، ۱۹ پویانمایی و ۸ اثر تجربی، در بخش سینما ادبیات ۱۲ اثر، در بخش فیلمنامه ۹ اثر آزاد و ۱۵ اثر اقتباسی و در بخش عکس نیز ۳۴ تکعکس و چهار مجموعه عکس به بخش نهایی راه یافتند.
وی از مشارکت استانهای فارس، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، هرمزگان، اصفهان، قم، مرکزی و البرز در این جشنواره یاد کرد و ادامه داد: یکی از مهمترین اهداف انجمن سینمای جوان جذب مخاطب است؛ قرار نیست این جشنواره به دورهمی فیلمسازان بدل شود، بلکه مهم این است که فیلمهایی را به مردم معرفی کنیم، زیرا اگر راهکاری برای ارائه آثار فیلمسازان جوان نیابیم، راههای دیگری را برای انتشار آثارشان برمیگزینند.
وی با بیان اینکه سرمایههای انسانی و استعدادها باید در کشور مجال بروز و دیده شدن بیابند، بر ضرورت همکاری همه بخشها از جمله نهادهای غیرفرهنگی و فعال همچون شهرداریها، استانداریها و رسانهها و سازمانهای تابعه برای مشارکت در امر فرهنگی تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، شصت و سومین جشنواره منطقهای سینمای جوان ایران با عنوان «سروناز» از ۳ تا ۶ بهمن ماه در شیراز برگزار میشود.
نظر شما