به گزارش خبرگزاری مهر، پیرحسین کولیوند، در یکصد و دهمین اجلاس رؤسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور، در خصوص اقدامات و تمهیدات اورژانس کشور در ایام نوروز، اظهار کرد: به منظور ارائه بهتر خدمات اورژانسی در ایام تعطیلات عید نوروز، راهبردهای طرح سلامت نوروزی تعیین شده و در این راستا، دبیرخانه طرح سلامت نوروزی در EOC وزارت بهداشت تشکیل شده است.
وی افزود: در این طرح به منظور ارائه مطلوب خدمات پیش بیمارستانی در نظر داریم، خدمات اورژانس پیش بیمارستانی در جادهها، شهرها، و استانها با توجه ویژه به استانهای مسافرپذیر را تقویت کنیم، آمبولانسها را در حاشیه جادهها خصوصاً ۳۰ کیلومتری شهرها مستقر کرده و ایستگاههای سلامت را در مسیرهای پرتردد و محورهای پرحادثه شهری و روستایی برپا کنیم و آموزش همگانی را جدی بگیریم.
وی ادامه داد: همچنین، تجهیز و آمادگی تمامی آمبولانسهای بیمارستانی و مراکز بهداشتی و درمانی در کلیه شهرها جهت حفظ ظرفیت لجستیکی، آمادگی کامل ۴۵ فروند بالگرد اورژانس هوایی در این ایام، استقرار تیمهای اورژانس و کارشناسان مدیریت بیماریها در فرودگاهها، ایستگاههای قطار و ترمینالهای مسافربری و آمادگی کامل تیمهای EMT موجود جهت پاسخگویی به حوادث غیرمترقبه نیز در دستور کار قرار دارد.
رئیس سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه تمامی معاونتها باید در راستای خدمت رسانی به مردم در تعطیلات نوروز، آمادگی کامل داشته باشند، بر استمرار خدمات پاراکلینیکی و دندانپزشکی در این ایام تاکید کرد و گفت: در حوزه درمان، رؤسای دانشگاهها باید توجه کنند که تختهای بخشهای ویژه کاملاً بررسی شده و آماده بیمار پذیری باشند. از طرفی، بیماران دیالیزی و زنان باردار در ایام نوروز نباید بلاتکلیف بمانند؛ لذا ضرورت دارد تعدادی تخت برای شرایط ویژه در نظر گرفته شود. برنامه آنکالی پزشکان در بیمارستانها و درمانگاهها جدی گرفته شده و توجه شود که در این ایام درمانگاهها تعطیل نشوند و به فعالیت خود ادامه دهند. در ایام نوروز، کد ۷۲۴ و ۲۴۷ باید با قوت ادامه پیدا کند تا خدمت رسانی به بیمارانی که دچار سکتههای قلبی و مغزی میشوند، لحظهای تعطیل نشود.
کولیوند در خصوص خدمات حوزه بهداشت، گفت: نظارت بر امور بهداشتی و مدیریت بیماریهای واگیر در تعطیلات نوروز در دستور کار قرار دارد و در این راستا، تشدید کنترل امور بهداشت اماکن عمومی، مسافرخانهها، هتلها و رستورانها، وسایل حمل و نقل عمومی و پایانههای مسافربری توسط کارشناسان سلامت محیط و کار، تشدید کنترل بر مراکز طبخ و توزیع و فروش مواد غذایی، قنادیها و نظارت بر وضعیت بهداشتی و سلامت آب آشامیدنی در اماکن عمومی، یادمانهای راهیان نور و اردوهای دانش آموزی و زیارتی، انجام بازرسیهای مشترک کارشناسان بهداشت محیط با کلیه دستگاههای مرتبط اجرایی و نظارتی به ویژه با ضابطین قضائی، برنامه ریزی جهت مدیریت بیماریهای واگیر (خصوصاً آنفلوانزا) تشدید کنترل و مراقبت مبادی ورودی مرزهای زمینی، هوایی و دریایی از نظر بیماریهای واگیر و گزارش موارد به صورت آنلاین به دبیرخانه طرح سلامت نوروزی، برنامه ریزی جهت شناسایی و اسکان و مراقبت از مادران باردار مناطق صعب العبور با توجه به احتمال تغییرات شرایط جوی و آب و هوایی، از جمله خدمات مهم در حوزه بهداشت است.
وی، نظارت بر امور آموزشی در بیمارستانها و کشیک رزیدنتها، فوق تخصصها و فلوشیپ ها، نظارت بر امور پرستاری و همچنین، نظارت بر غذا و دارو و تجهیزات پزشکی، نظارت بر داروخانهها، برنامه ریزی برای فراهم آوری داروهای پرمصرف و یا داروهایی که پیش بینی کمبود آنها میرود، تأمین اقلام بیماران خاص و صعب العلاج و نظارت بر خون و فرآوردههای خونی را ازجمله مهمترین اقدامات رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور برای خدمت رسانی به مردم در ایام نوروز، برشمرد.
نظر شما