۱۴ بهمن ۱۳۹۸، ۹:۴۶

گزارش تحلیلی مهر؛

عقب‌گرد ملی‌پوشان در المپیک جوانان/ اسکی صحرانوردی «یخ» زده است!

عقب‌گرد ملی‌پوشان در المپیک جوانان/ اسکی صحرانوردی «یخ» زده است!

نمایندگان اسکی صحرانوردی با مشکلات و کمبودهای فراوان در بازیهای المپیک زمستانی جوانان شرکت کردند و با کسب نتایجی ضعیف به کار خود پایان دادند.

خبرگزاری مهر - گروه ورزشی - بهاره سلطانی: ناکامی در اسکی دیگر به یک عادت تبدیل شده است. اگرچه باید پذیرفت تفاوت زیادی بین سطح اسکی ایران و بسیاری از کشورها وجود دارد اما حداقل انتظار از فدراسیون اسکی حفظ جایگاه گذشته و یا در کمترین حالت تلاش برای بهتر کردن آن است.

نمایندگان اسکی صحرانوردی ایران یکی از معدود اسکی بازان اعزامی به رقابتهای المپیک زمستانی جوانان اخیر بودند. مسابقاتی که با ناکامی و عقب‌گرد اسکی در همه بخش ها همراه بود. در اسکی صحرانوردی نیز علاوه بر کسب رتبه به مراتب بدتر، اختلاف زمان اسکی بازان ایرانی با نفر نخست بسیار زیاد بود.

علل مختلفی در ناکامی اسکی بازان صحرانوردی وجود دارد که خبرنگار مهر در گفتگو با سید مجتبی میرهاشمی المپین و مربی و هم چنین رئیس سابق کمیته صحرانوردی به جزئیات آن پرداخته است.

انتخابی بی برنامه
روند برگزاری رقابتهای انتخابی تیم ملی همواره با حواشی زیادی همراه بوده است. هنوز فراموش نکرده‌ایم که محمد کیادربندسری در اعتراض به یکی از همین رقابتهای انتخابی از تیم ملی آلپاین خداحافظی کرد. در رشته اسکی صحرانوردی نیز شرایط به همین صورت است. در سال حساس المپیک زمستانی جوانان برنامه ویژه ای برای برگزاری یک رقابت عادلانه انتخابی وجود نداشت البته عدم بارش برف نیز کار را سخت تر کرده بود.

سید مجتبی میرهاشمی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: راهکار پیش روی فدراسیون اسکی بهره بردن از کمپ های تمرینی رایگان خارج از کشور بود که البته فدراسیون اسکی تمایلی برای استفاده از آن نشان نداد. آنچه مسلم است استفاده از این کمپ ها در شرایط عالی برف می توانست سهم بسزایی در آمادگی ملی پوشان داشته باشد. ضمن اینکه کار را برای یک انتخابی منطقی حداقل در بخش آقایان ساده تر می کرد.

خبری از تجهیزات جدید نبود
تهیه تجهیزات و اسکی جدید پیش از رقابتهای المپیک زمستانی از ملزومات حضور اسکی بازان در این رویداد بزرگ است. هزینه ای که بعید می رسد کمیته ملی المپیک در تامین بودجه آن کوتاهی کرده باشد اما خبری از تجهیزات جدید برای اسکی بازان صحرانوردی نبود. در واقع سایر نمایندگان اسکی به جز نمایندگان صحرانوردی، تجهیزات جدید دریافت کردند.

المپین سابق صحرانوردی در این خصوص گفت: وظیفه مربی و رئیس کمیته صحرانوردی است که در این مورد اقدام کند. وقتی متاسفانه مربی دانش کافی را در این زمینه ندارد و رئیس کمیته ناآگاه که هیچ سررشته ای از این رشته ندارند مشغول فعالیت باشند نتیجه این می شود که اسکی باز ما با اسکی قرضی در مسابقه شرکت می کند و از ترس اینکه اسکی آسیب نبیند فشار لازم را نمی آورد.

افت شدید صحرانوردی پس از ۸ سال
صحرانوردی ایران یک بار در سال ۲۰۱۲ با یک نماینده، یعقوب کیاشمشکی در رقابتهای المپیک زمستانی جوانان شرکت کرد. در آن دوره از بازیها کیاشمشکی در بخش کلاسیک با زمان ۷:۴۵.۶ در رده چهل و یکم قرار گرفت اما در این دوره از بازیها امیرحسین بندعلی نماینده ایران با زمان ۱۳:۵۱.۷ در رده ۷۷ قرار گرفت. این اختلاف زمان و رتبه نشان می دهد شرایط در این رشته از ۸ سال قبل به مراتب ضعیف تر شده است.

در بخش اسپرینت نیز کیاشمشکی در سال ۲۰۱۲ با زمان ۲۸:۶۴ در رتبه ۴۹ قرار گرفته بود اما حالا و در المپیک ۲۰۲۰ زمان نماینده ایران به ۱:۲۹.۶۷ رسیده است و نماینده ایران در رتبه ۸۲ قرار گرفته است. تنها نماینده بانوان ایران نیز در جایگاه آخر خود را به خط پایان رساند.

میرهاشمی با اشاره به عملکرد بسیار ضعیف نمایندگان اسکی صحرانوردی در المپیک زمستانی جوانان گفت: در همه جای دنیا بهترین مربیان را برای تیم های پایه و جوانان می گذارند اما در ایران شرایط کاملاً متفاوت است. مدتی پیش تیم بزرگسالان صحرانوردی نیز در مسابقات ترکیه نتایج ضعیفی کسب کرد. متاسفانه برخی هیچ دانشی از اسکی صحرانوردی ندارند و تنها به دنبال عکس یادگاری هستند.

انعکاس خبری ضعیف رقابتها
یکی دیگر از ضعف های المپیک زمستانی عملکرد نامطلوب روابط عمومی و پوشش و انعکاس خبری ضعیف آن بود. فدراسیون اسکی که در سالهای گذشته با برگزاری نشست خبری و بررسی شرایط، احتمالات و بیان مشکلات موجود تیم های خود را راهی رقابتهای حساسی همچون بازیهای المپیک می کرد چند سالی است که ترجیح می دهد کار را در سکوت خبری پیش ببرد و اتفاقاً در این راه با حواشی بیشتری هم دست و پنجه نرم می کند. در واقع پوشش اخبار اسکی در این چند سال تنها با چند خط خبر ناقص در کانال مجازی فدراسیون به پایان رسیده است.

آیا نتایج اسکی بازان بررسی می شود؟
حالا و پس از پایان بازیهای المپیک زمستانی جوانان این سوال پیش می آید که آیا عملکرد کاروان اعزامی ایران به بازی های المپیک زمستانی بررسی می شود یا خیر؟ عملکرد کادر فنی تیم های اسکی در این بازیها مورد بررسی فدراسیون و حتی کمیته ملی المپیک قرار می گیرد و یا اینکه هدف از حضور در این بازیها تنها شرکت کردن در مسابقه است و هیچ برنامه ای برای رشد و ارتقای کیفی و کمی اسکی وجود ندارد؟

کد خبر 4841258

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha