۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۴:۴۸

/ مشاهدات امیر رضا خادم از بیستمین نمایشگاه کتاب تهران /

احداث مکانی آبرومند برای نمایشگاه کتاب ضروری است / حضور حداکثری ناشران معتبر اتفاق مبارک نمایشگاه بود

احداث مکانی آبرومند برای نمایشگاه کتاب ضروری است / حضور حداکثری ناشران معتبر اتفاق مبارک نمایشگاه بود

خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و ادب : امیر رضا خادم نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون فرهنگی ، روز پنج شنبه از نمایشگاه کتاب دیدن کرد. وی به درخواست مهر دیدگاه های خود را درباره برگزاری این رویداد بین المللی به روی کاغذ آورده است.

امسال نمایشگاه بین المللی کتاب برخلا ف سالهای قبل در محلی بجزمحل دائمی نمایشگاه های بین المللی برگزار شد. از محل جدید هم که حتما مطلعید. مصلی امام خمینی مکان برگزاری نمایشگاه امسال است.

در بازدیدی که از این محل داشتم و کنکاشی که در میان بازدید کنندگان کردم، در مجموع مردم از برگزاری نمایشگاه در مصلی، نسبت به وضعیت برگزاری در سالهای قبل در محل دائمی نمایشگاهها، راضی تر به نظر می رسیدند و علت عمده آن هم در دسترس بودن قطارشهری یا همان مترو و همچنین باز بودن اطراف مصلی برای دسترسی به وسایل نقلیه عمومی بود.

معضل ترافیک هم نسبت به سالهای قبل به مراتب کمتر و روانتر به نظر می رسید. در داخل مصلی نیز وجود امکانات رفاهی و جانبی مانند سرویس های بهداشتی، نمازخانه، بوفه های ارائه دهنده خدمات گوناگون، سالن های برگزارکننده برنامه های جانبی و... از سالهای گذشته مناسبتر بود.

البته از دید تخصصی ترنیز در نهایت و با هر کیفیت، ایجاد شدن شرایط، برای حضور حداکثری ناشرین، خصوصا ناشرین معتبر در نمایشگاه، از اتفاقات میمون و خوبی بود که روی داد و هرچند شاید اگر کمی سعه صدر بیشتری از سوی مسئولین مستقیم برگزاری نمایشگاه صورت می گرفت، این میزان حداقلی کدورتها هم بوجود نمی آمد و می شد شاهد برگزاری بی گفتگو و با تفاهم افزون تر نمایشگاه امسال بودیم.

در میان موارد مثبتی که در بالا به آنها اشاره شد، برخی اشکالات هم به چشم می خورد. وضعیت تهویه سالنها، اعتراضاتی را به همراه داشت. چرا که حضور در مکانی مانند نمایشگاه عرضه کتاب که طبیعتا مراجعین معمولا با بودجه ای محدود و هدف انتخاب و گزینش آثاری مطلوب از میان آثار متنوع عرضه شده در آن حضور می یابند، نیازمند وجود شرایطی حداقلی برای امکان تمرکز را ضروری می نماید.

لذا نوعا مراجعه کنندگان پس از اندکی جستجو در میان سیل عظیم علاقه مند، نسبت به وضعیت تهویه محیط معترض بودند. آماده نبودن برخی رواق ها و عدم وجود کف پوش مناسب، اختصاص چادر برای بخشی از غرفه ها از جمله در بخش کودک و نوجوان ، کمبود مکان عرضه برای ناشرین و... نیز برخی دیگر از این موارد بود.

این اشکالات هرچند در مقام مقایسه با نکات مثبت و از آن مهمتر وضع موجودی که از نظر فضای سخت افزاری برای برگزاری چنین نمایشگاهی وجود دارد، قابل اقماض است ولی به نظر می رسد در صورت تصمیم گیری سریع تر و هم فکری به موقع برگزارکنندگان نمایشگاه با مدیریت شهری، بسیاری از آنها رفع و یا از میزان تاثیرات آزاردهنده و منفی آن کاسته می شد.

درنهایت باید اذعان داشت، تصمیم گیری و برنامه ریزی برای احداث مکانی آبرومند و مناسب برای برگزاری نمایشگاه سالانه کتاب ضرورتی اجتناب ناپذیرمی باشد که امید است با پایان نمایشگاه به بوته فراموشی سپرده نشود و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی، با همراه کردن شهرداری و مدیریت شهری تمام هم خود را بر روی تحقق آن بگذارد.

کد خبر 484309

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha