خبرگزاری مهر، گروه استانها: کتاب «ده رفتار» مجموعهای بایدها و نبایدها در تعاملات اجتماعی با اسم دوم ۱۰ برخورد با خطای دیگران به قلم علی خادمی و به همت انتشارات جلوه کمال با تیراژ دو هزار نسخه انتشار یافت.
این کتاب همانطور که از نامش برمیآید درباره ۱۰ مورد از خطاهای رفتاری در قبال خطای دیگران را روایت میکند که زمینهای جامعهشناختی در بستر روانشناسی اجتماعی دارد.
مؤلف در این کتاب سعی کرده با توجه به معارف دینی و اسلامی و اخلاق در سایه روانشناسی اجتماعی به برخورد با خطاهای رایج دیگران در تعاملات روزمره بپردازد و بهترین راهکارها برای برخورد با چنین مواردی را از لابهلای احادیث، روایات، اشعار، حکمتهای بزرگان و … معرفی کند.
این کتاب مشتمل بر ۱۲۰ صفحه است و میتوان آن را بامطالعه روزی ۳۰ دقیقه در شش روزبه اتمام رساند.
تجسس نکردن، عیبجویی، پوشاندن، شیوههای پوشاندن الهی، جوانمردی، دلسوزی، دعا برای گناهکاران، بهترین دوست، عذرپذیری، سرزنش نکردن، عدالت در کیفر و … در زمره بخشهای اصلی و فرعی این کتاب هستند.
در بخشی از این کتاب آمده است:
حافظ در یکی از اشعارش به خداوند مهربان میگوید ای خدای بخشنده که ستارالعیوبی و عیبها را میپوشانی چشم مردم بدبین و بد گمان را از گناهانی که من در خلوت و گوشه تنهایی خود انجام میدهم بپوشان «دیده بدبین بپوشان ای کریم عیب پوش؛ زین دلیریها که من در کنج خلوت میکنم.
همچنین از حکیمی پرسیدند چرا مردم عیبهای خود را رها میکنند و در عیوب دیگران کنکاش؟ حکیم پاسخ داد چون انسان عاشق خودش است و عاشق عیوب معشوق را میپوشاند.
این کتاب همچنین نگاهی به سیره پیامبر (ص) و بزرگان دین مبین اسلام نیز دارد و در هر خطای انسانی سعی کرده تا چند نمونه از برخورد پیامبر (ص) به عنوان الگوی واقعی این امر را بیان کند.
در مجموع باید گفت «ده رفتار»، کتابی سودمند است که علی رغم ایرادات نگارشی که دارد در کل میتواند خواندنی تلقی شود.
نظر شما