به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس خشایار مهاجر شجاعی فارغ التحصیل کارشناسی ارشد شیمی نساجی اظهار داشت: در این پروژه بیشتر از ضایعات سلولزی، پنبه، لایاسل و ویسکوز استفاده شده است. به عبارتی الیاف مستعمل پنبه با استفاده از روش شیمیایی و استفاده از آنزیم سلولاز در تولید خمیر کاغذ به کار گرفته می شود.
مجری طرح اضافه کرد: منسوجات مستعمل سلولزی یعنی پنبه، لایوسل و ویسکوز با استفاده از آنزیم سلولاز که یک نوع آنزیم اسیدی با PH چهار تا 5 است و در دمای 40 درجه به مدت 24 تا 72 ساعت مورد بازیافت قرار می گیرد.
مهندس مهاجر شجاعی اضافه کرد: در آزمایشات متعدد انجام شده، غلظت و زمان بهنیه عملکرد آنزیم سلولاز برای بازیافت دوباره ضایعات به دست آمد و با کنترل PH و دما، واکنش بازیافت الیاف سلولزی تحت کنترل قرار می گیرد.
این محقق به کاربردهای مواد بازیافت شده اشاره کرد و گفت: از مواد بازیافتی در صنایع کاغذ سازی، تهیه فیلتر، فیلرهای پر کننده درون مبلمان ، خمیر کاغذ و ... استفاده می شود.
وی ادامه داد: در این پروژه عوامل تاثیر گذار، مواد افزودنی، عوامل فیزیکی، امواج ماکروی و امواج ارتوتوسینک روی فرآیند آنزیمی بازیافت سلولزی مورد بررسی قرار گرفت است از امواج ماکرویو و ماورا الصوت جهت تسریع عملیات آنزیمی و کاهش زمان بازیافت منسوجات مستعمل سلولزی استفاده شده است.
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد شیمی نساجی در پاسخ به این سوال که در این پروژه کدام الیاف بیشتر مورد بازیافت قرار می گیرند، گفت: در این پروژه الیاف طبیعی پنبه، ویسکوز و لایوسل از اهمیت بیشتری در زمینه بازیافت برخوردار هستند.
وی افزود: ما امیدواریم در آینده بتوانیم الیاف مستعمل از قبیل پلی استر - نایلون - پلی پروپیلن و ... را بازیافت و مجددا استفاده کنیم .
پروژه بازیافت الیاف مستعمل سلولزی به راهنمایی دکتر فاطمه داداشیان و دکتر مجید منتظر در دانشکده مهندسی نساجی انجام شده است.
نظر شما