۲۸ بهمن ۱۳۹۸، ۱۳:۳۰

با انواع کمپرسور و کاربرد آنها بیشتر آشنا شوید

 با انواع کمپرسور و کاربرد آنها بیشتر آشنا شوید

شرکت ایران پمپ تولیدکننده انواع کمپرسورهای باد بدون روغن وبدون صدا و لرزش همراه با گارانتی یکساله بدون قید و شرط در ایران می‌باشد.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، امروزه کمپرسور باد نقش مهمی در زندگی و صنعت بشری دارد و به کارگیری انواع آن در شاخه‌های مختلف صنایع، پزشکی و لوازم خانگی گویای اهمیت آن می‌باشد. ما در این مطلب سعی بر آن داریم تا شما را با کمپرسور باد آشنا کنیم با ما در ایران پمپ همراه باشید.

کمپرسور باد چیست؟

امروزه کمپرسور باد نقش مهمی در زندگی و صنعت بشری دارد. به کارگیری انواع آن در شاخه‌های مختلف صنایع، پزشکی و لوازم خانگی گویای اهمیت این ماشین آلات می‌باشد. این دستگاه عملکرد ساده و در عین حال پرکاربردی دارد: هوای محیط را که از فشار مشخصی در فضا برخوردار است به درون خود می‌کشد و پس از متراکم کردن آن با فشار زیاد به بیرون بر می‌گرداند. تعریف ساده کمپرسور هوا یا باد را می‌توان بدین گونه بیان کرد که دستگاهی است جهت مکش هوا در یک فشار و تحویل آن در فشار بالاتر.

از جمله مزیت‌های استفاده از کمپرسور بادی صرف انرژی کمتر، هزینه تعمیر پایین‌تر، نگهداری ساده‌تر و ایمنی بالاترمی باشد. به همین جهت از کمپرسور بادی در کارخانجات و صنایع سنگین و نیمه سنگین استفاده می‌شود. گاهأ از کمپرسور باد در مدتی کوتاه برای انجام کارهای کوچک از جمله رنگ پاشی و.. استفاده می‌گردد که می‌توان آن را برای مدت کوتاهی اجاره کرد.

ساختمان کمپرسور باد

کمپرسور باد از یک محفظه باد و یک پمپ باد تشکیل شده است. این پمپ که می‌تواند برقی یا درون سوز باشد وظیفه دمیدن هوای پر فشار به درون محفظه فلزی پمپ را دارد و یک شیر کنترل برای جلوگیری از افزایش فشار تا مقداری بیش از اندازه استاندارد، فشار درون محفظه را کنترل می‌کند. با وجود این شیر کنترل در صورتی که میزان فشار به حد ماکزیمم برسد، موتور دستگاه خاموش می‌شود. کمپرسورهای هوا دارای چند قطعه اساسی شامل موتور محرکه، فشرده ساز هوا و مخزن هستند.

این دستگاه در سایزها و قدرت‌های مختلفی وجود دارد. کاربردی‌ترین نمونه آنکه در صنایع بزرگ و کوچک مختلفی کاربرد دارد؛ موتور الکتریکی به همراه سیلندر و پیستون تولید باد است.

انواع کمپرسور

انوع گوناگونی از کمپرسور وجود دارد که در ابتدا ممکن است افراد را سردرگم کند. بنابراین دسته‌بندی‌های مختلفی برای گروه‌بندی کمپرسورها ارائه شده‌اند که می‌تواند در انتخاب درست به کار آیند. به طور کلی کمپرسورها را با ویژگی‌های زیر دسته‌بندی می‌کنند:

• سرعت (سرعت ثابت یا سرعت متغییر)
• تعداد مراحل کار (تک مرحله‌ای، دو مرحله‌ای و چند مرحله‌ای)
• سیستم قدرت
• ساختار (باز، سمی هرمتیک و هرمتیک)
• سیستم خنک‌سازی کمپرسور (هوا، آب و روغن)
• روش‌های روانکاری کمپرسور

با این حال موارد بالا برای دسته بندی کامل کمپرسورها کافی نیستند. به طور معمول کاربردی‌ترین دسته بندی برای کمپرسور، به نحوه کار آن‌ها برمی‌گردد. برای افزایش فشار یک سیال می‌توان از دو روش استفاده کرد: کاهش حجم و یا افزایش سرعت. کمپرسورهایی که از روش اول استفاده می‌کنند را کمپرسورهای جابه‌جایی مثبت (Positive displacement) و کمپرسورهایی که سرعت سیال را افزایش می‌دهند را کمپرسورهای دینامیک (Dynamic) می‌نامند.

کمپرسورهای جا به جایی مثبت

یک پمپ دوچرخه ساده‌ترین نوع یک کمپرسور جابجایی است که در این نوع پمپ، هوا وارد سیلندر می‌شود و توسط پیستون متحرکی فشرده می‌شود. یک کمپرسور جابجایی (Displacement compressor) حجم معینی از گاز یا هوا را محصور می‌کند و سپس با کاهش دادن حجم محصور شده، فشار را افزایش می‌دهد.

تکنولوژی این نوع کمپرسورها اینگونه است که در ابتدا حجم معینی از سیال را درون محفظه‌ای محصور می‌کند سپس با کوچک کردن فضایی که سیال در آن محصور است، فشار سیال درون محفظه را بالا می‌برد. این کمپرسورها دارای دو نوع عملکرد رفت و برگشتی و یا دوار هستند.

کمپرسورهای جابجایی مثبت دارای انواع مختلفی از جمله پیستونی، دیافراگمی، مارپیچی، فرفره‌ای، پره ای و … می‌باشند.

کمپرسورهای دینامیک

از کمپرسورهای دینامیک در فشارهای با نرخ پایین و دبی‌های بالاتر استفاده می‌‏شود. این مدل کمپرسور از لحاظ جریان گاز خروجی از پره‌ها در دو دسته زیر طبقه بندی می‌شوند:

الف- کمپرسورهای جریان محوری Axial Flow
ب- کمپرسورهای جریان شعاعی Radial Flow

در طرح محوری غالباً کمپرسور گریز از مرکز نام می‌گیرند و در طرح شعاعی غالباً کمپرسور توربینی شعاعی نامیده می‌شوند. برخلاف کمپرسور جابجایی مثبت که با جریان ثابت کار می‌کنند، کمپرسورهای دینامیکی با فشار ثابت کار می‌کنند. عملکرد این نوع کمپرسورها تحت تأثیر شرایط بیرونی قرار دارد مانند ایجاد تغییر در فشار ورودی که باعث تغییر زیادی در ظرفیت کمپرسور می‌شود.

جمع بندی:

شما برای خرید یک کمپرسور باید در ابتدای کار میزان قدرت، میزان هوای خروجی و همچین نوع کمپرسور خود را انتخاب کنید. اگر نیاز به راهنمای بیشتری در رابطه با خرید کمپرسورها دارید می‌توانید به وب‌سایت ایران کمپرسور مراجعه کنید و مقالات مربوط به کمپرسور و انواع آن را مورد مطالعه قرار دهید.

این مطلب، یک خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 4854780

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha