حجت الاسلام خاموشی:

نقش تربیتی بانوان بدیل ندارد/فاطمه(س)؛ باطن لیلة القدر

نقش تربیتی بانوان بدیل ندارد/فاطمه(س)؛ باطن لیلة القدر

رئیس سازمان اوقاف در ویژه برنامه میلاد حضرت فاطمه (س) با تأکید بر نقش تربیتی بانوان گفت: این برترین نقشی است که بدل ندارد و با چیزی جایگزین نمی‌شود و کسی نمی‌تواند جای شما را در تربیت بگیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، ویژه برنامه میلاد حضرت فاطمه (س) به همت مرکز امور بانوان سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد. حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه طی سخنانی در این مراسم با اشاره به سوره کوثر و معنی این لغت گفت: کوثر، یعنی چشمه جوشان دائمی که دارای خیر و برکت فراوان است و افتخار شما بانوان این است که کوثر از شماست و شما از کوثر هستید. معنای آن این است که بانوان مکرمه در میان خود، مرواریدی به نام دخت پیامبر گرامی اسلام (ص) دارند. اوست که در حدیث کسا ء محور جمع شدن آل الله است.

وی اظهار کرد: در حدیثی از امام صادق (ع) آمده است که می‌فرمایند: «کسی که فاطمه (س) را درک کند و حق معرفتش را بشناسد در حقیقت لیلةالقدر را درک کرده است و لیلة‌القدر بهتر از هزار ماه است» وجود شریف فاطمه (س) باطن لیلة القدر است و شناخت او شناخت لیلة القدر است، لیلة القدر، شبی است که سرنوشت انسان‌ها در آن شب تعیین می‌شود، شبی است که نزول قرآن در آن شب انجام شده است، پس اگر کسی فاطمه (س) را درک کند، لیلة القدر با این عظمت را درک کرده است. فاطمه (س) در صنف شما بانوان بوده است. الحمدالله که خدا فاطمه را خلق کرد و برای ما الگوی تمام عیار شد و در جامعه ایران در هر کوی و برزن نامش بلند آوازه است و بانوان مکرمه ما ایشان را الگو قرار می‌دهند.

حجت الاسلام خاموشی در ادامه سخنانش به چند ویژگی حضرت فاطمه (س) اشاره کرد و افزود: ویژگی اول اینکه زندگی حضرت فاطمه (س) نقطه ایمانی بسیار بالایی دارد. فاطمه زهرا (س) مؤمن به خداست و خدای طلب و خدا جو و متعبد است و از معیارهای فلاح و رستگاری ایمان موحدانه است. فاطمه (س) در نقطه ایمان موحدانه خیلی بلندمرتبه است. بانوان جامعه ما این نقطه را فراموش نکنند، زیرا نقطه ایمان، نقطه نجات‌بخش است.

وی با اشاره به آیات انتهایی سوره تحریم گفت: در سوره تحریم آمده است: «ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِینَ کَفَرُوا امْرَأَتَ نُوحٍ وَامْرَأَتَ لُوطٍ ۖ کَانَتَا تَحْتَ عَبْدَیْنِ مِنْ عِبَادِنَا صَالِحَیْنِ فَخَانَتَاهُمَا فَلَمْ یُغْنِیَا عَنْهُمَا مِنَ اللَّهِ شَیْئًا وَقِیلَ ادْخُلَا النَّارَ مَعَ الدَّاخِلِینَ»، خداوند در این سوره برای انسان‌هایی که در خیمه ایمانی وارد شدند و پذیرش ایمانی ندارند دو مثال می‌زند، یکی آنها که در خاندان پیامبر (ص) بودند، اما در مسیر ایمان قرار نگرفتند و در مسیر غرق شدگان قرار گرفتند، از جمله همسر لوط که در نقطه ایمانی، پذیرش ایمان موحدانه نداشت و از جرگه مؤمنان خارج شد. اینها تحت زندگی بودند که سرپرست زندگی، نبی الهی بود، اما مسیر الهی را به کار نبستند و زندگی مؤمنانه و موحدانه نداشتند، به آن مسیر خیانت کردند و نبی الهی نتوانست از آنها دستگیری کند، به آنها گفته شد در آتش افکنده شوید، ولی در نقطه مقابل ممکن است فردی در ملک پادشاه و زر و زور باشد، ولی چون مؤمنانه زندگی می‌کند به بهشت رود، مثل همسر فرعون که موسی (ع) را پذیرفت و نجات داد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: ویژگی اول که صدیقه کبری را متمایز می‌کند، نقطه ایمانی بسیار بلند صدیقه کبری است و این نقطه‌ای است که ما و شما باید الگو بگیریم و بانوان باید این دو مثال سوره تحریم را به خاطر بسپارند و نکته دوم ویژگی حضرت این است که به خدا پناه می‌برد. ایمان باید آثار داشته باشد و یکی از آثار ایمان این است که انسان متوکل به خدا می‌شود، اهل تقوا و عمل صالح می‌شود.

خاموشی افزود: اسلام فقط به حفظ ظاهر و هویت شناسنامه‌ای نیست. در دین اسلام توجه زیادی به بانوی مسلمان شده، نکته سوم، تربیت و پرورش انسانهاست. این خصوصیت فاطمه (س) در عالم خلقت مصداق ندارد، شوی او حضرت علی (ع) و اول امام است؛ کسی که مصداق آیه شریفه قرآن است و فرزندان معصوم به جامعه تحویل می‌دهد.

وی ضمن پر اهمیت برشمردن نقش تربیتی بانوان عنوان کرد: نقش تربیتی بانوان برترین نقشی است که بدل ندارد و با چیزی جایگزین نمی‌شود. کسی نمی‌تواند جای شما را در تربیت بگیرد. اگر می‌گویند بهشت زیر پای مادران است به دلیل جریان تربیت است که از بدو انعقاد نطفه نقش مادر آغاز می‌شود و تا هنگامه مرگ خودش یا فرزند موظف است مادرانه برخورد کند.

حجت الاسلام خاموشی یادآور شد: اگر جامعه می‌خواهد در گام دوم انقلاب اسلامی پیشرفت و قدرت داشته باشد از منزل و تربیت مادر آغاز می‌شود. مهد علم آموزی، تربیت، رشد و تعالی، منزل است و بانوان نباید وقت خود را تلف کنند، اگر فرزندی دارند، اولویت کاری حتی بانوانی که مشغول کار در بیرون منزل هستند باید تربیت فرزندان باشد و نکته چهارم این است که علم آموزی و مهد پرورش استعدادها بانوان هستند.

وی ادامه داد: آخرین نکته اینکه برای رسیدن به نتیجه مطلوب صبر و استقامت لازم است و وجود صبر در بانوان ایران زمین زیاد است. ایثار و مقاومت در درون نهاد منزل شکل می‌گیرد و امید است بهره برداری معنایی و ایمانی از این نکات صورت پذیرد و چه قدر خوب است که نام فاطمه (س) در جامعه ما ادامه دار شود، نامی که نشان دهد علاوه بر شناسنامه اهل بیتی رفتار اهل بیتی هم داریم.

کد خبر 4856334

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha