به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت روز مهندس و بزرگداشت خواجه نصیر طوسی همایش بررسی علل وقوع نشستهای ساختمانی، آسیب ناشی از آن و اقدامات پیشگیرانه ظهر چهارشنبه در سالن اجتماعات سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین برگزار شد.
امیر کلهر از کارشناسان ساختمان در خصوص فرونشست ساختمان اظهار داشت: ظرفیت باربری و نشستها در طراحی شالودههای ساختمانی مهم است.
وی افزود: تغییر حجم خاک به دلیل تنشهای اعمالی منجر به فرونشست میشود که در این میان از نگاه فرونشستها تا حد مجاز میتوان آن را پذیرفت و از برخی نشستها جلوگیری کرد.
کلهر تصریح کرد: باید کاری کنیم تا خارج از فرونشستهای یکنواخت و در حد مجاز در بقیهد موارد بتوانیم توصیههای کارشناسی را در ساختمانها لحاظ کنیم.
وی اضافه کرد: در ساختمانهای ۴ طبقه نشست بین یک تا دو سانتیمتر مجاز است و بیشتر از آن موجب ترک خوردن ساختمان میشود.
کلهر بیان کرد: به دلیل کاهش آبهای زیرزمین در استان قزوین شاهد فرونشست تا ۱۶ سانتیمتر هستیم که باید توجه به مقررات ملی ساختمان در ساخت و سازها جدی گرفته شود.
وی اظهار داشت: نشست ساختمان در اشکال مختلف مانند ایجاد ترک در دیوارها، ایجاد فاصله بین کف تمام شده و دیوارها، گیر کردن دربها و ترک خورد در کناره درب و پنجرهها دیده میشود که باید برای پیشگیری اقدام کرد.
این کارشناس ساختمان یادآور شد: در پیشگیری از این پدیده باید در طراحی هر سازه، مطالعات ژئو فیزیکی انجام شود و تعیین نوع خاک و توجه به مباحث مقررات ملی ساختمان ضروری است.
کلهر گفت: متأسفانه استان قزوین در مطالعات ژئو تکنیکی ضعیف عمل کرده و در بسیاری از موارد در در ۲۴ مبحث مقررات ملی ساختمان جدی نبوده ایم.
وی اظهار داشت: همه مدارس، بیمارستانها و ایستگاههای اتش نشانی و ساختمانهای بالای سه طبقه باید مطالعه ژئوتکنیک داشته باشد و جمع آوری اطلاعات اولیه، عملیات گمانه زنی در این مطالعات مهم است.
مهندس ساختمان گفت: تراکم دینامیکی، بهسازی خاک، تزریق نفوذی، تزریق دوغاب سیمان، تزریق شکست هیدرولیکی، ستون سنگی و پیهای عمیق از روشهای مقابله با نشست ساختمان است.
نظر شما