به گزارش خبرنگار مهر، سید صولت مرتضوی در نشست خبری اظهار کرد: به استناد قوانین و حسب اساسنامه بنیاد مستضعفان در چارچوب الگوهای تعیین شده رسالت خدمت رسانی به محرومان را دارد.
وی عنوان کرد: خراسان جنوبی یکی از استانهایی است که بخشی از اموال مصادره شده از حکام غاصب گذشته در اختیار بنیاد قرار دارد.
وی با بیان اینکه اموال در اختیار بنیاد مستضعفان به چند بخش تقسیم میشود، گفت: بخشی املاک تاریخی است که صیانت و نگهداری از آن را انجام یا به میراث فرهنگی و بخش خصوصی واگذار شده است.
وی با بیان اینکه بخشی دیگر املاک کشاورزی در اختیار بنیاد مستضعفان است، تصریح کرد: با بهرهمندی از مکانیزاسیون خوشبختانه هم بهرهوری و هم برداشت در سطح و هم اشتغالزایی را در این بخش افزایش دادهایم.
رئیس سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان کشور با اشاره به اینکه بخشی املاک در محدوده شهری است که حسب کاربریهای که تعیین شده به دستگاههای بهره بردار مانند آموزش و پرورش، دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاهها واگذار میشود.
به گفته وی بخشی از املاک در اختیار کمیته امداد و بهزیستی برای تأمین مسکن محرومان و همچنین در اختیار طرح تعریض خیابانها قرار میگیرد.
مرتضوی با بیان اینکه به آموزش و پرورش خراسان جنوبی تعداد قابل توجهی از املاک به صورت رایگان در سفرهای گذشته واگذار شده است، عنوان کرد: در سفر اخیر هم تصمیماتی گرفته شده که به زودی اجرایی خواهد شد.
رئیس سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان کشور با اشاره به املاک با کاربری توریستی، مسکونی و تجاری بیان داشت: این املاک در مزایدههای متناوب با کارشناسی رسمی دادگستری به نرخ عادله به مزایده گذاشته میشود.
هزینه کرد ۳۰۳ میلیارد تومان از درآمدهای بنیاد مستضعفان در خراسان جنوبی
وی با بیان اینکه منابع حاصله از اموال و املاک بنیاد مستضعفان در مناطق محروم هزینه میشود، بیان کرد: در خراسان جنوبی از ابتدای واگذاری املاک حدود ۳۳۰ میلیارد تومان فروش داشتهایم که از این درآمد ۳۰۳ میلیارد تومان در استان پروژه عمرانی اجرا شده است
وی با بیان اینکه در دوره جدید بنیاد مستضعفان در استان خراسان جنوبی تصمیم بزرگتری را گرفته است، گفت: شهرستان درمیان را به عنوان الگو سازی برای رفع محرومیت به بنیاد مستضعفان واگذار شده است.
وی با اشاره به مأموریت کاریش برای سفر به خراسان جنوبی گفت: با توجه به سمتهای قبلی که در استان خراسان جنوبی داشتهام شناخت کافی از استان دارم و جلساتی پیرامون مشکلات ۳۱ دستگاه اجرایی با بنیاد را برگزار کردیم و تصمیمات لازم برای حل و فصل این موارد اتخاذ شد.
مرتضوی اضافه کرد: ۵۰ درصد املاکی که در طرح هادی قرار میگیرند و در اختیار بنیاد قرار دارد را به صورت رایگان در خراسان جنوبی در اختیار بنیاد مسکن قرار خواهیم داد.
وی در خصوص برخی تصمیمات اتخاذ شده در خصوص بناهای تاریخی نیز گفت: دیوار یخی بیرجند در اختیار شهرداری، ساختمان مادر علم به میراث و ارگ بهارستان به آب منطقهای واگذار شد.
رئیس سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان کشور اعلام آمادگی کرد اگر در خراسان جنوبی در زمینه گردشگری تقاضایی باشد حاضر به همکاری با سرمایه گذاران خواهیم بود.
استاندار اسبق خراسان جنوبی در ادامه در خصوص دلایل افزایش قیمت زمین و مسکن در بیرجند بیان کرد: توسعه پیدا نکردن محدوده خدماتی شهری، مهاجرت بی رویه جمعیت به مرکز استان از جمله این دلایل است.
مرتضوی گفت: متوسط رشد جمعیت خراسان جنوبی معادل رشد جمعیت با کشور است اما شهر بیرجند بیشتر از متوسط کشوری است که به دلیل مهاجرت رقم خورده است.
وی با بیان اینکه باید در این استان روند مهاجرت را معکوس و متعادل کنیم، گفت: سیاستهای ریاضتی موجب افزایش قیمت زمین و مسکن در کشور و به تبع خراسان جنوبی شده است.
وی اظهارداشت: باید سیاست انقباضی در مسکن را کنار گذاشته و محدوده شهرها را افزایش دهیم و متناسب با تقاضا عرضه داشته باشیم.
مرتضوی با اشاره به اینکه کمترین تراکم جمعیت را در خراسان جنوبی داریم، گفت: ممکن است سیاستهای سوداگرانه در پس پرده افزایش قیمت زمین باشد.
وی پیشنهاد کرد: زمینهای حبس شده در مرکز شهر به مردم واگذار شود و بهترین روش واگذاری مزایده است.
مرتضوی با بیان اینکه مزایده، حقوقی ترین و منطقیترین فرآیند است، تصریح کرد: در گذشته تمام درآمدها و عوائد فروش زمینهای بنیاد در استان هزینه شده و در آینده نیز علاوه بر همه درآمدهای استان از سمت فروش املاک باید در استان هزینه شود.
رئیس سازمان اموال و املاک بنیاد مستضعفان کشور گفت: برای تحقق مؤلفههای اقتصاد مقاومتی و کاهش اثرات ظالمانه دشمنان، بنیاد مستضعفان تقویت پروژههای دانش بنیان و حمایت از فکرهای خلاق و نخبگان کشور را بر اساس رهنمودهای رهبری در دستور کار دارد.
نظر شما