به گزارش خبرگزاری مهر، فرزانه قلعهقوند معاون پژوهش و انتشارات پیام آزادگان گفت: کمیت چاپ کتاب در سالهای گذشته فعالیت موسسه انتشارات پیام آزادگان فراز و فرودهایی داشته است بهطوریکه در بعضی سالها در نشر کتاب سرعت بیشتری داشتهایم و برخی سالها هم تعداد کتابهایی که چاپ شدهاند، زیاد نبوده است.
وی یکی از دلایل این فرازوفرود را توجه عادلانه به تمامی اردوگاههای اسرای دفاع مقدس دانست و گفت: سعی کردهایم توجهای عادلانه به همه اردوگاهها داشته و بههمین دلیل تلاش شد خاطرات مربوط به تمامی اردوگاهها بهصورت متوازن بررسی، نگارش و چاپ شود. دلیل دوم هم کنترل تمام فرایندهای زنجیره ارزش محصول کتاب است. معاونت پژوهش، تمامی فعالیتهای نشر کتاب اعم از ویراستاری، صفحهآرایی، توزیع و غیره را خود انجام میدهد و فعالیتهای گسترده دیگر این معاونت سبب میشود تا گاهی انتشار کتابها با مشکلاتی مواجهه شود. ما برای حمایت از نویسندگان آزاده، به سمت انتشار خاطرات خودنگاشت آزادگان رفتهایم. در برخی موارد به نوقلمان نیز اعتماد شده و از ظرفیت آنها در نگارش کتابهای حوزه اسارت استفاده شده است.
معاون پژوهش و انتشارات پیام آزادگان در ادامه گفت: برای نمایشگاه کتاب پیشرو که بناست بهار سال ۹۹ برگزار شود، ۶ کتاب جدید داریم. تاریخ شفاهی «از فیضیه تا زندان الرشید» با پژوهش و نگارش سیدحسین ولیپور زرومی، «هفتخوان» با پژوهش و نگارش فرزانه قلعهقوند، «امتحان سخت»، با نگارش سیداحمد قشمی، «ممد یزدی» با پژوهش و نگارش یوسف بدرالدین، «دور از چشم صلیب» با نگارش مسعود قربانی و کتاب پژوهشی «اسیران جنگ تحمیلی» با پژوهش و نگارش فتحالله پرتو از جمله اینکتابها هستند. مستند «سرود اردوگاهی» به کوشش سیدرسول عمادی، «آموزش عربی در اسارت» به کوشش آزاده دکتر عظیمپور، «الفبای اسارت» خاطرات خودنگاشت سیدجمالالدین زهرایی آزاده اردوگاههای رمادی و الانبار و خاطرات خودنگاشت آزاده اردوگاه ۱۱، رحمان سلطانی معروف به محمد سلطانی هم از جمله کتابهای دردست نگارش و آمادهسازی پیام آزادگان هستند.
قلعهقوند گفت: کتاب «سرباز کوچک امام(ره)» هم از جمله آثار پیام آزادگان است که خاطرات مهدی طحانیان را شامل میشود و تا پیش از تقریظ مقام معظم رهبری، ۶ بار چاپ شده بود اما پس از اینرویداد، بارها تجدیدچاپ شد و بهتازگی به چاپ هشتادوسوم رسیده است. بهنظرم اتفاقی که برای اینکتاب افتاد، نشان میدهد انتشارات خصوصی پتانسیل و توانایی بالایی برای رقابت با ناشران دولتی دارند و باید اجازه داده شود این رقابت در محیطی سالم شکل بگیرد.
وی عدم حمایت از ناشران خصوصی و توجه ویژه به نشرهای دولتی را مانع بزرگی برای دیدهشدن کتابهای انتشارات «پیام آزادگان» برشمرد و گفت: اغلب نشرهای دولتی، با دراختیار داشتن همه فرصتها سبب میشوند ناشران خصوصی که از امکانات زیادی برخوردار نیستند، نادیده گرفته شوند.
معاون پژوهش و انتشارات پیام آزادگان در پایان گفت: خطر تجاریسازی بهشدت این حوزه ادبیات پایداری را تهدید میکند. متأسفانه ترویج فرهنگ و ایثار دفاع مقدس برای برخی به تجارت تبدیل شده و اولویتدهی به صداقت، رفتار حرفهای و پایبندی به اخلاق اسلامی در این عرصه کمرنگ است.
نظر شما