دکتر سعید سامانی دکتری مهندسی محیط زیست و مدیر عامل شرکت دانش بنیان تولید کننده محلول ضد عفونی کننده در پارک علم و فناوری شیخ بهایی؛ شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ما شرکتی هستیم که در حوزه بهداشت آب فعالیت می کنیم و توانسته ایم محلولی را به تولید برسانیم که در تصفیه خانه ها مورد استفاده قرار می گیرد.
سامانی با بیان اینکه طی سابقه این شرکت از محلولی که بر پایه روش الکترولیز نمک طعام تولید کردیم در صدها تصفیه خانه استفاده شده است، بیان کرد: این روش با استفاده از الکترولیز نمک طعام بوده است.
وی در پاسخ به اینکه آیا با توجه به شرایط کنونی؛ شیوع ویروس کرونا و نیاز به مواد و محلول های ضد عفونی کننده امکان تامین نیاز کشور را دارید گفت: محلولی که تولید می کنیم محلول ضد عفونی کننده بوده که پایه آن ضد عفونی کننده نمک برای تصفیه است؛ از این مواد برای ضد عفونی شرایط کاری و سطوح بدن استفاده می شود.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان تولید کننده محلول ضد عفونی کننده در پارک علم و فناوری شیخ بهایی؛ شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه ظرفیت تولید هر خط تولید ما در این شرکت برابر با ۴۰۰هزار لیتر محلول ضد عفونی کننده است، افزود: ما اعلام آمادگی کردیم که می توانیم در این شرایط محلول ضد عفونی کننده مورد نیاز سازمان ها را تامین کنیم.
وی ادامه داد: در این راستا، جلساتی با وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و سازمان پدافند غیر عامل داشتیم که این محلول را در دسترس عموم مردم و سازمانها قرار دهیم.
به گفته سامانی، این توان تولید در شرکت وجود دارد و اکنون در حال آماده سازی شرایط برای تولید و در اختیار قرار دادن محلول ها به سازمان ها هستیم.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان تولید کننده محلول ضد عفونی کننده تاکید کرد: فضای عمومی مصارف بالایی دارند و به همین دلیل باید به صورت عمده تهیه شوند که این هزینه بر است؛ به همین دلیل از طرف وزارت بهداشت معرفی شدیم که این نیاز را برطرف کنیم و در حال تامین آن هستیم.
وی افزود: در واقع اکنون یکی از تامین کننده های مواد ضد عفونی کننده ما هستیم.
سامانی با بیان اینکه ظرفیت تولید وجود دارد ولی محصولاتی برای بسته بندی در بازار وجود ندارد، گفت: در حال حاضر در حال رایزنی هستیم که این بسته بندی ها را از بازار داخل خریداری کنیم و در نهایت محصولات ضد عفونی کننده را به دست مردم برسانیم.
به گفته مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در واقع اکنون مسئله بسته بندی محلول به صورت عمده وجود دارد و ظروف های بسته بندی در بازار کم شده و در صدد هستیم شرایط را ایجاد کنیم که این مشکل حل شود.
تامین مواد ضد عفونی کننده در مقیاس بالا
وی با بیان اینکه پیش از اینها این محلول ها در مقیاس صنعتی در این شرکت به تولید می رسیده گفت: از این رو توانایی تولید در مقیاس بالا را نیز داریم.
استفاده از این محلول های ضد عفونی در وسایل حمل و نقل عمومی
سامانی با اشاره به استفاده از این محلول ضدعفونی کننده طی یک هفته اخیر گفت: این محلولی که به تولید رسانده ایم در وسایل حمل و نقل عمومی، اتوبوس ها، متروها، ایستگاههای مترو و اتوبوس، فرودگاهها استفاده شده است.
وی افزود: چند روز گذشته ۱۵ هزار لیتر را به قم برای استفاده از حمل و نقل عمومی اهدا کردیم. همچنین برای ضد عفونی کردن فرودگاه مهرآباد نیز از این محصول استفاده شده است.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان تولید کننده محلول ضد عفونی کننده در پارک علم و فناوری شیخ بهایی شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان ادامه داد: با شهرداری تهران و اصفهان هماهنگی های لازم در راستای استفاده از این محصول برای ضدعفونی کردن شده است.
وی عنوان کرد: همچنین توانستیم فرودگاه مهرآباد و مجموعه های عمومی را خوب پوشش دهیم. برای این فرودگاه ۱۰ هزار لیتر محلول غلیظ را تامین کردیم.
وی گفت: سازمان ثبت احوال، پلیس راهنمایی رانندگی، وزارت خانه ها از جمله وزارت ورزش، وزارت کشور، هواپیمایی های مختلف این محصول را سفارش داده اند و ما در حال تامین آنها هستیم.
نیاز به واردات نیست
وی با بیان اینکه پایه این محلول ضد عفونی کننده نمک طعام است، ادامه داد: این محلول بر پایه الکترولیز نمک طعام است که نیاز به واردات ماده اولیه آن نداریم.
به گفته وی، برای تامین نیاز محلول ضد عفونی کننده نیاز به تجهیزاتی نداریم زیرا ما شرکت دانش بنیان هستیم و تمام دستگاههای داخل خط تولید را خودمان طراحی کرده ایم.
سامانی با بیان اینکه این محصول تایید شده است، خاطر نشان کرد: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در کل حمایت خوبی کردند و از سه چهار روز گذشته در حال تامین هستیم که بتوانیم محلول های ضد عفونی کننده را در اختیار سازمان ها و مردم قرار دهیم.
ماندگاری ویروس روی سطوح
وی گفت: این ویروس روی لباس ۱۲ ساعت و روی فلز ۴ ساعت باقی می ماند؛ بدین ترتیب میزان ضد عفونی سطوح با یکدیگر متفاوت است.
نظر شما