دکتر سید علیرضا ناجی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اینکه آیا محققان کشور امکان تولید واکسن، دارو، کیتهای تشخیص ویروس کرونا را دارند گفت: امکان تولید کیتهای تشخیص کرونا در داخل کشور وجود دارد و این توانایی در محققان مان دیده میشود.
وی با اشاره به فراخوانی که از سوی وزارت بهداشت منتشر شده گفت: در این فراخوان اعلام شده که شرکتها و مراکزی که توانایی تولید کیت دارند و میتوانند در این زمینه وارد شوند خود را معرفی کنند.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی آزمایشگاه ویروس شناسی بیمارستان مسیح دانشوری با تاکید بر امکان تولید کیتهای تشخیص مولکولی ویروس کرونا افزود: ما میتوانیم بر اساس معیارهایی که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده کیتها را مطابقت دهیم و به تولید برسانیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا تاکنون محققان راه حل قطعی برای درمان کرونا پیدا نکردهاند، خاطر نشان کرد: ویروسها موجودات ژنتیکی پیچیدهای هستند؛ چون ویروسها از راههای مختلفی برای نفوذ و تکثیر در بدن استفاده میکنند.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی آزمایشگاه ویروس شناسی مسیح دانشوری ادامه داد: برای همین است که داروی ضد ویروسی برای همه ویروسها وجود ندارد.
ناجی در پاسخ به اینکه آیا محققان کشور تاکنون کار تحقیقاتی روی این ویروس انجام دادهاند یا در حال انجام آن هستند، گفت: ویروس کرونا ۱۹، یک ویروس جدید است؛ فرصت این کار پیش نیامده که مطالعات برای واکسن و دارو درباره آن انجام شود؛ البته شاید تحقیقاتی روی این ویروس شروع شده باشد.
وی در خصوص ویژگیهای ویروس کرونا ۱۹ گفت: ویروس کرونا ۱۹، ناقل جدیدی است که در مقایسه با همخانواده های خودش ویژگیهای جدیدی دارد؛ این ویروس دو ویژگی خیلی مهمی دارد یکی از آنها قدرت حمله و دیگری قدرت انتقال آن به افراد است.
ناجی ادامه داد: اعضای خانواده کرونا، ویروسهایی بودند که تمایل داشتند قسمتهای تحتانی دستگاه تنفسی را درگیر کنند؛ اما در مورد ویروس جدید که کووید ۱۹ نام گرفته ویژگیهای متفاوتی با ویروسهای هم خانواده خود دارد.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی آزمایشگاه ویروس شناسی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به دیگر ویژگیهای رفتاری کرونا ۱۹ گفت: میزان حمله و قدرتی که یک ویروس کرونا برای آلوده کردن افراد دیگر دارد اینگونه است که به طور متوسط هر فرد ۳ الی ۴ نفر را درگیر میکند و توانایی زیادی در انتقال به افراد دارد؛ این بدان معنا است که میزان سرایت آن نسبت به ویروسهای خانواده کرونا بیشتر است در صورتیکه دیگر ویروسها انتقال کمتری دارند.
وی ادامه داد: ویروس کرونا ۱۹ راهی پیدا کرده که بهتر به افراد منتقل میشود؛ اما خصوصیت دیگر ویروس کرونا دوره نهفتگی آن است؛ سایر ویروسها دوره نهفتگی بالایی ندارد در صورتیکه این ویروس جدید ۳ الی ۱۴ روز و طی گزارشاتی تا ۲۷ روز ممکن است در بدن افراد بدون علائم وجود داشته باشد.
به گفته ناجی، همچنین در دوره نهفتگی امکان انتقال به افراد را دارد در صورتیکه سایر ویروسهای خانواده کرونا چنین ویژگیهایی ندارند.
وی خاطر نشان کرد: خصوصیتهای نهفتگی، سرعت انتقال و انتقال به افراد در دوره نهفتگی از ویژگیهای بارز ویروس کرونای جدید به شمار میروند. البته که این ویروس ویژگیهای دیگری نیز دارد که واقعاً باید مطالعه شود.
نظر شما