۱۱ اسفند ۱۳۹۸، ۱۱:۲۳

وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای اعلام کرد؛

آمریکا جایگاه حقوقی برای تعیین تکلیف درمورد آینده افغانستان ندارد

آمریکا جایگاه حقوقی برای تعیین تکلیف درمورد آینده افغانستان ندارد

وزارت امور خارجه در خصوص امضای توافق میان آمریکا و طالبان، اعلام کرد: آمریکا جایگاه حقوقی برای امضای قرارداد صلح یا تعیین تکلیف در مورد آینده افغانستان ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر،  وزارت امور خارجه در خصوص امضای توافق صلح میان آمریکا و طالبان بیانیه‌ای صادر کرد.

در این بیانیه آمده است: «جمهوری اسلامی ایران اقدامات آمریکا را، تلاشی برای مشروعیت بخشیدن به حضور نیروهایش در افغانستان می داند و با آنها مخالف است. آمریکا جایگاه حقوقی برای امضای قرارداد صلح یا تعیین تکلیف در مورد آینده افغانستان ندارد.»

متن کامل بیانیه وزارت امور خارجه به شرح زیر است:

جمهوری اسلامی ایران معتقد است توافق صلح پایدار در افغانستان تنها از طریق گفتگوی بین الافغانی با مشارکت گروه‌های سیاسی آن کشور، از جمله طالبان و با در نظر گرفتن ملاحظات کشورهای همسایه افغانستان به‌دست خواهد آمد.  

جمهوری اسلامی ایران از هر تحولی که به صلح و ثبات در افغانستان کمک نماید، استقبال بعمل آورده و از تلاش‌هایی که در این راستا تحت رهبری و مالکیت افغان‌ها انجام پذیرد حمایت می نماید.  

جمهوری اسلامی ایران معتقد است حضور نیروهای خارجی در افغانستان غیر قانونی بوده و از دلایل اصلی جنگ و ناامنی در آن کشور است. خروج این نیروها لازمه دستیابی به صلح و امنیت در افغانستان است و هر اقدامی که زمینه خروج این نیروها را فراهم کند به صلح در آن کشور کمک خواهد کرد.

جمهوری اسلامی ایران اقدامات آمریکا را، تلاشی برای مشروعیت بخشیدن به حضور نیروهایش در افغانستان می داند و با آنها مخالف است. آمریکا جایگاه حقوقی برای امضای قرارداد صلح یا تعیین تکلیف در مورد آینده افغانستان ندارد. معتقدیم سازمان ملل متحد از ظرفیت های مناسبی برای تسهیل مذاکرات بین الافغانی و نیز نظارت و تضمین اجرای توافقات حاصله برخوردار است.  

جمهوری اسلامی ایران ضمن احترام به حاکمیت و تمامیت سرزمینی افغانستان آمادگی دارد در راستای راهبرد امنیت ملی خود، هر گونه کمکی را برای استقرار صلح، ثبات و امنیت در افغانستان ارائه نماید. امیدواریم در افغانستان دولتی بر سر کار بیاید که با همسایگان خود روابط دوستانه و برادرانه داشته و بتواند تروریسم را ریشه کن نماید.

کد خبر 4866756

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • ناشناس IR ۱۲:۳۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
      0 0
      چند وقت پیش بود گروهی از طالبان به ایران آمدند و مذاکره ای داشتند ، سوال است چرا ایران بجای امریکا برای صلح افغانستان پیشقدم نشد و با گروه طالبان قرارداد امضا کند. با دولت ان کشور هم مشکلی ندارد.
    • sami IR ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
      0 0
      خب این به شما چه ربطی داره؟؟؟؟؟؟ همون افغانستان ۳۵ کشور دعوت کرد برای طرح صلح شمارو داخل آدم حساب نکرد بهتر نیست به فکر بدبختی ملت رنج کشیده و بدبخت و .................. باشید.
    • sasan NL ۱۶:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۱
      0 0
      بهر صورت طالبان و دولت افغانستان به این نتیجه رسیده اند که نمیتوانند سالها در جنگی باشند که میتوانند با گفتگو آنرا حل کنند ولی اینکه حکومت اسلامی اینگونه خصومت میکند برای چیست ؟ بنظر من برای آن است