به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله احمد مبلغی در بیانیهای با اشاره به اینکه مرحوم سید هادی خسروشاهی دانشمندی برخوردار از اندیشههای اجتماعی و تقریبی فعال بود، گفت: اندیشههای او از یک طرف، برآمده و آمیخته از مطالعات معطوف به تاریخ نهضتهای وحدت خواه اسلامی به ویژه نهضت سید جمال الدین اسدآبادی و مطالعات معطوف به تحول در مناسبات بین شیعه و سنی معاصر بود و از طرف دیگر، ریشه در مطالعات اسلام شناسی به ویژه از حیث فلسفه اجتماعی داشت.
وی اظهار داشت: او اندیشههای جهان اسلامی خود را نه صرفاً از رهگذر مطالعه کتابخانه ای، که فراتر از رهگذر ارتباطات گسترده با شخصیتهای جهان اسلام و تجزیه و تحلیل این ارتباطات و تجربیات عینی و میدانی به دست میآورد.
آیت الله مبلغی گفت: این عالم متواضع، نه دانش را برای دانش میخواست و نه اندیشه را برای اندیشه، این شخصیت پرکار، اندیشهها را صرفاً برای سرگرمی در کتابخانه خود و یا باز مرور در اتاق مطالعه شخصی و یا اشتغال به چاپ کتابها نمیخواست.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس اظهار داشت: ایشان در پی آن بود تا با مطالعه و رصد عینیتها، واقعیتها و مشکلات جوامع اسلامی، اندیشههای اجتماعی خود در ارتباط با مسلمانان را در معرض صیقل و تکمیل و تعمیق قرار دهد و بر نگاه و رویکردهای اجتماعی مناسبات اسلامی تأثیر بگذارد.
آیت الله مبلغی با اشاره به اینکه مرحوم خسروشاهی در زمینه نگاه به روابط و مناسبات اجتماعی بین مسلمانان، فرزند زمان خود بود، یادآورشد: آنگاه که در کنار او مینشستی، بوی عطر خیرخواهی و وحدت و همدلی بین مسلمانان را از او استشمام میکردی و نگاه، کلمات، نظرات و ارزیابیهای او را در امتداد یک حرکت تاریخی مشفقانه و عالمانه میدیدی.
وی ادامه داد: فکر و نگاه و رویکرد او از تبار تقریب بود؛ تقریبی با رنگ و بوی دارالتقریب مصری و با گستره و ابعاد مجمع التقریب شکل گرفته در فضای انقلاب اسلامی.
آیت الله مبلغی خاطرنشان کرد: این مصیبت را به حوزههای علمیه به ویژه مقام معظم رهبری و همچنین به خانواده این شخصیت فقید اندیشمند به خصوص فرزند عزیزشان تسلیت عرض میکنم.
نظر شما