به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه بهرامآبادیان، گفت: افراد مصرف کننده مواد و کارتنخواب ها یکی از گروههای در معرض خطر در زمان شیوع بیماریهای عفونی قابل انتقال همچون کرونا هستند که مددکاران در ارتباط با این افراد در مراکز کاهش آسیب اعتیاد و نگهداری از افراد کارتنخواب باید ضمن رعایت موازین بهداشتی، غربالگری این افراد را مورد توجه قرار دهند.
وی افزود: افراد مصرفکننده مواد و کارتنخواب ها با کمترین امکانات موجود و از طرفی با پایینبودن سطح ایمنی بدنشان، به راحتی آسیبپذیر هستند و با مصرف مواد، شدت درد را کاهش داده و میتوانند مدتی با بیماری بدون علامت ادامه دهند. این در حالی است که بیماری عفونی همچون کرونا فرصت رشد و توسعه پیدا کرده و میتواند بیمار را از پای درآورد.
بهرام آبادیان ادامه داد: کارشناسان فعال در ارتباط با معتادان کارتنخواب و یا مراجعهکننده به مراکز کاهش آسیب یا خوابگاهها، خود در معرض خطر دریافت بیماری از مددجویان هستند.
وی توصیه کرد: کارشناسان به دلیل رویارویی با مددجویان متعدد و بدون علامت، از ماسک استفاده کنند، این موضوع در این روزها برای حفظ سلامت کادر خدماتدهنده و گروه ذینفعان این مراکز است.
بهرام آبادیان افزود: کارشناسان مراکز ضمن ارائه خدمات دارویی و کاهش آسیب، باید غربالگری مناسب اولیه براساس خوداظهاری مددجویان برای بیماری کرونا، سرماخوردگی یا آنفلوانزا انجام دهند و در صورتی که مددجویان دارای تب، گلودرد، سرفه و تنگی نفس باشند سریعاً به مراکز درمانی ارجاع داده شوند.
وی با انتقاد از سازمان و نهادهایی همچون ستاد مبارزه با مواد مخدر، سازمان بهزیستی و دانشگاههای علوم پزشکی به دلیل تعطیل نکردن مراکز کاهش آسیب فعال و ارائه نکردن اقلام مورد نیاز بهداشتی مانند ماسک، دستکش و محلولضد عفونی برای کارشناسان فعال در مراکز کاهش آسیب، تاکید کرد: ارائه خدمات بدون لوازم بهداشتی، بسیار پرریسک و خطرآفرین برای کارشناسان و مددجویان است، بر این اساس کارشناسان ضمن حفظ فاصله با مددجویان، از تجمع مددجویان در مراکز خودداری کنند و این موضوع را به مددجویان آموزش دهند.
بهرام آبادیان گفت: در سرپناه شبانه نیز هر گونه دست دادن و نزدیک هم نشستن و تجمع اکیداً متوقف شود.
وی بیان کرد: اهمیت شست و شوی دستها، آموزش به مددجویان در خصوص عدم دست زدن بدون دستکش به زبالهها به خصوص زبالههای عفونی، اهمیت رعایت نکات ایمنی برای پیشگیری از ابتلا و پیشگیری از نتایج خطرناک بیماری که میتواند به مرگ نیز منجر شود، در آموزش مددجویان باید مورد توجه قرار گیرد.
بهرامآبادیان افزود: مددکاران و افراد شاغل در این مراکز که دستکش و ماسک ندارند، ضمن حفظ فاصله خود با مددجویان باید محیط اطراف خود را ضدعفونی کرده و به مددجویان به صورت تک تک خدمات کاهش آسیب ارایه دهند.
وی اضافه کرد: بر اساس گزارش معاونت پیشگیری بهزیستی استان تهران بیش از ۱۰ مرکز کاهش آسیب وابسته به بهزیستی در استان تهران و ۱۲ سرپناه شبانه فعال است. همچنین حدود ۱۵ مرکز کاهش آسیب وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی است که روزانه به بیش از ۳ هزار نفر خدماترسانی میکنند که گروه پرخطری را شامل میشود و در صورت دریافت نکردن خدمات مناسب، می تواند برای کل جامعه خطرآفرین باشد.
بهرام آبادیان ضمن قدردانی از تلاش پرسنل مراکز درمانی و کاهش آسیب اعتیاد ابراز امیدواری کرد: مسئولین به این مددجویان خاص توجه داشته باشند.
وی ضمن هشدار به توجه نکردن ویژه به گروههای آسیبدیده بیان کرد: کوچک شمردن بیماری و علائم آن ممکن است نه تنها برای مددجویان بلکه برای همکاران فعال در این حوزه نیز خطرآفرین باشد، همانطوری که بزرگ شمردن بیش از اندازه هر موضوعی نیز باعث ترس و اضطراب بیش از حد میشود.
نظر شما