به گزارش خبرنگار مهر، محسن حاجیسعید رئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی کارگری راهنمایان گردشگری سراسر کشور به علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری نامه ای نوشت که در آن درباره مشکلات راهنمایان گردشگری پس از شیوع ویروس کرونا در کشور آن هم در زمان نزدیک به عید نوروز صحبت شده است.
در متن این نامه آمده است:
همانطور که مستحضرید از آبانماه سال جاری به صورت سلسلهوار اتفاقاتی مانند اعتراضات مردمی، اقدامات خصمانه، تنشهای سیاسی و حوادث غیرمترقبه گریبانگیر صنعت گردشگری و مشاغل وابسته به آن شده است. شوربختانه شیوع ویروس کرونا پیامدهای عمدهای در رفت و آمد مردم در سراسر دنیا و به طبع آن کاهش چشمگیر گردشگری و سفر شد و نتیجه آن منجر به لغو بسیاری از پروازها و تورها به کشور شده است. بنابراین تا اواسط شهریور ماه سال ۹۹ بواسطه شیوع ویروس و فصلخلوت گردشگری این شرایط اسفناک ادامه پیدا خواهد کرد.
در سالی که شعار سازمان جهانی گردشگری (گردشگری و مشاغل؛ آینده بهتر برای همه) تاکید ویژهای بر مشاغل داشت، راهنمایان گردشگری در ایران باید حدود ۹ ماه بیکاری را تحمل یا با صنعت گردشگری خداحافظی کنند. تعطیلات نوروز تنها امید این قشر برای جان دوباره گرفتن بود اما با اعمال محدودیت تردد، سفر و اقامت در اکثر نقاط کشور بواسطه اهمیت حفظ سلامتی جامعه، این امید تبدیل به یاس شد.
همگی واقفیم یکی از وظایف ذاتی، مسئولیت اخلاقی و مسئولیت مدنی وزارت گردشگری، تلاش برای حفظ نیروی انسانی متخصص در شرایط اضطرار است. بر این اساس و برای حفظ این زنجیره حیاتی در صنعت، پیشنهاد کانون انجمنهای راهنمایان گردشگری سراسر کشور، دستور حضرتعالی برای پیگیری مجدانه و سریع جهت ارائه تسهیلات در قالب وام کمبهره به مبلغ ۲۰ میلیون تومان به راهنمایان گردشگری با تنفس یکساله از محل صندوق کارآفرینی، اعتبارات درون سازمانی و یا صندوق توسعه ملی است. لازماست تاکید کنیم در صورت خروج این قشر خبره از صنعت گردشگری، آموزش و جایگزینی نیروی انسانی، زمانبر و پرهزینهتر از اینگونه مساعدتها خواهد بود.
همچنین پیشنهاد میشود ایجاد صندوق حمایت از فعالان گردشگری و کسبوکارهای وابسته زیر نظر وزارت متبوع را در دستورجلسه بعدی شورای سیاستگذاری گردشگری قرار دهید.
نظر شما