به گزارش خبرنگار اعزامی مهر، در ابتدای این مراسم و بعد از پخش سرود ملی و تلاوت آیات کلام الله مجید معاون صدای سازمان صدا و سیما با اشاره به برگزاری جلسات با مهمانان خارجی جشنواره رادیو گفت: "ما نظرات مشترکی در این جلسات داشتیم که تمامی مسائل به حقیقت رادیو برمی گردد. خوشبختانه من در رسانه ای کار می کنم که رئیس سازمان از آن حمایت جدی می کند و این اتفاق بزرگی است."
حسن خجسته در ادامه افزود: "ما تحقیقات خوبی درباره رادیو انجام دادیم و از درون به رادیو و مخاطبانش نگاه کردیم. علاوه بر آن دوستان ما در استرالیا تحقیقاتی در این باره انجام دادند و دو محور را مطرح کردند: اول اینکه چرا رادیو گوش می کنیم و دوم طرز تلقی از رادیو چیست. من به دو نکته از پاسخ های ارائه شده اشاره می کنم، اینکه آنها در تحقیقات خود خاطرنشان کردند رادیو زندگی واقعی و دوست ماست."
خجسته خاطرنشان کرد: "حال این سئوال مطرح می شود که ما رادیویی ها نسبت به دوستان خود چگونه نگاه می کنیم. اگر ما به مخاطبان رادیو به عنوان مشتری یا دوست نگاه کنیم، رفتارمان متفاوت خواهد بود. مخاطبان رادیو مشتری ما هستند و مخاطب به ما به عنوان دوست نگاه می کند. مخاطبان رادیو از ما توقع دارند. امیدوارم روزی برسد که رادیو پیشتاز حقایق زندگی باشد و این جشنواره نقطه ای برای شروع ارتقاء دوستان رادیویی باشد."
در ادامه مجید ندیری دبیر بخش بین الملل جشنواره رادیو با اشاره به دو زمینه فعالیت این جشنواره گفت: "در یک بخش رقابت آثار رادیو را داشتیم که با توجه به اهداف جشنواره شامل پنج زمینه اصلی و چهار زمینه ویژه بود. بخشی دیگر مربوط به کارگاههای آموزشی می شد که برای اولین بار نشست های خوبی برگزار شد.
وی در ادامه افزود : "458 اثر در بخش بین الملل دریافت شد که نسبت به سال گذشته 64 درصد رشد داشت. کار داوری آثار نیز در دو مرحله انجام شد: در مرحله اول سه گروه متخصص عهده دار انتخاب آثار شدند و 100 برنامه شایسته حضور در بخش نهایی جشنواره شد. چهار داور از ایران و سه داور از کشورهای آلمان، مالزی و اسپانیا آثار را قضاوت کردند."
در بخشی دیگر از مراسم بهروز رضوی نژاد مدیر رادیو قرآن و یکی از داوران بخش بین الملل بیانیه هیئت داوران را قرائت کرد. در این مراسم ناتالی سینگر، از میهمانان خارجی جشنواره، در سخنانی گفت: "از نظرات مختلفی که در ارتباط با برنامه سازی مطرح شد، تجربه خوبی کسب کردم. من از مهمان نوازی خوب ایرانی ها نیز قدردانی می کنم، چرا که فرصت خوبی فراهم شد تا از مکان های دیدنی و مذهبی ایران بازدید کنم و با فرهنگ غنی ایران آشنا شوم. وقتی به کشورم برگردم، حتما درباره ایران خواهم گفت."
در بخشی دیگر مراسم اختتامیه جشنواره رادیو اسامی برندگان بخش بین الملل جشنواره به این ترتیب اعلام شد:
بخش قرآن و رسول اکرم برنامه همای "هدایت" از رادیو قرآن به تهیه کنندگی حسین اسکندری (جایزه ویژه آیسسیسکو) و برنامه "یک رهبر نمونه" از رادیو نیجریه به تهیه کنندگی تاج الدین آدبائو.
بخش برنامه های صبحگاهی برنامه "یک صبح بر روی ماهواره" از روسیه به تروفین تاتارنیکف، بخش افکت برنامه "خاطرات نخستین" از رادیو آرژانتین به یواخیم کافرست، بخش فرهنگ و هنر و ادب پارسی برنامه "دمشق و عشق در شعر فارسی" رادیو سوریه به فریال احمد، برنامه "شعر و شاعران" به رادیو افغانستان به نوریا حیدر.
بخش نشانه ایستگاه رادیویی ـ آرم استیشن به برنامه های معرفی ایستگاه رادیویی ایران از رادیو ایران به امین رسولی و برنامه زمانی که شما شنیده می شوید، دیده می شوید به رادیو TBS ژاپن به یان اوگاوا، بخش پیام تبلیغی کوتاه برنامه شادی از رادیو تاتارستان به تالگات سابیتف، برنامه سینما از رادیو جوان به امیر بنی هاشمی.
بخش برنامه مستند رادیویی داستان یک قطعه موزیکال از رادیو اسلوونی به ژاک ماتیاس، برنامه بچه های غروب از رادیو اصفهان به محمدجواد گوهری، بخش نمایش رادیویی برنامه آسانسور به رادیو بلگراد به الکساندرا یورسوویچ، برنامه تای چوی از رادیو هنگ کنگ به چان کینگ چونگ، بخش آزاد برنامه آگاه باش و از خود مواظبت کن از رادیو هند به پادمالو چان داس، برنامه او یک هدیه از خداست از رادیو مازندران به کریم سلمانپور. جایزه ویژه داوران بین الملل به برنامه پیکی در دل کوهها از رادیو چین به کان پینگ اهدا شد.
در ادامه مراسم گروه موسیقی راز و نیاز به سرپرستی سالار عقیلی سه قطعه موسیقی اجرا کردند و بعد از قرائت بیانیه هیئت داوران بخش مسابقه جشنواره رادیو از سوی پریچهر بهروان، جوایز بخش مسابقه به این ترتیب معرفی شدند:
بخش آنونس احمد یوسفی و فاطمه دشتی تهیه کنندگان منتخب، محمود آینه تهیه کننده برتر، بخش آرم استیشن محمدحسن جلالی تهیه کننده منتخب، بخش آرم محسن جوادی صدابردار برتر و محمدرضا فوادیان تهیه کننده منتخب، بخش برنامه های کوتاه نیما نعمتی زاده گزارشگر منتخب، امیر کشانی سردبیر منتخب، مریم سقلاطونی سردبیر برتر و نورالدین سجادی تهیه کننده منتخب.
بخش برنامه های بدون موسیقی علی اکبر شرفی صدابردار منتخب، دکتر حمیدرضا مستفیر کارشناس منتخب، مرتضی صداقت پور نویسنده منتخب و سردبیر برتر، بخش نمایش علی حاجی نوروزی صدابردار منتخب، محمدرضا محتشمی صدابردار منتخب، بابک صفی خانی نویسنده منتخب، محمد عمرانی کارگردان منتخب، آشا محرابی بازیگر منتخب زن، احمد گنجی بازیگر منتخب مرد، احمد آقالو بازیگر برتر مرد.
بخش آزاد اکبر نیک آئین صدابردار منتخب، علیرضا صادق زاده صدابردار برتر، دکتر محمدرضا بیات کارشناس برتر، سارا آقامحمدی نویسنده منتخب، آلبرت کچویی نویسنده منتخب، علیرضا محمدی نویسنده برتر، خسرو والی زاده گزارشگر ورزشی برتر، سولماز عطایی گزارشگر منتخب، نوید دانشور گزارشگر برتر، بهروز رضوی گوینده منتخب، نیما رئیسی گوینده برتر، مهدی کاروند سردبیر منتخب، مسعود محمودخواه سردبیر برتر، فاطمه عینی تهیه کننده منتخب و ناهید گودرزی تهیه کننده برتر.
همچنین در ادامه مراسم تندیس برترین صدابردار جشنواره به علیرضا صادق زاده، تندیس برترین نویسنده جشنواره به علیرضا محمودی، تندس برترین گزارشگر جشنواره به نوید دانشور، تندیس برترین گوینده جشنواره به نیما رئیسی، تندیس برترین سردبیر جشنواره به مسعود محمودخواه و تندیس برترین تهیه کننده جشنواره به ناهید گودرزی اهدا شد.
نظر شما