حسین رشیدینژاد در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص خرید ماهی قرمز سفره هفت سین و شایعاتی مبنی بر انتقال ویروس کرونا از این طریق به انسان بیان داشت: به طور کلی خوشبختانه تاکنون موردی در خصوص انتقال ویروس کرونا از حیوانات به انسان نداریم و ماهی قرمز هم از نظر انتقال این بیماری به انسان نقشی ندارد.
وی افزود: اما نکته مهم در رابطه با خرید ماهی قرمز این است که این ماهیها باید از مراکزی تهیه شوند که تحت نظارت دامپزشکی باشند.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان در خصوص کسانی که در حاشیه خیابانها ماهی قرمز را عرضه میکنند، گفت: افرادی که در کنار خیابان اقدام به فروش میکنند نیز به نوعی تحت نظارت دامپزشکی قرار دارند و بازرسین ما بهداشت آنها را بررسی میکنند ضمن اینکه تلاش میکنیم با افرادی که بدون داشتن ضوابط لازم اقدام به فروش میکنند برخورد شود.
رشیدی تصریح کرد: در برخی مراکز غیر قانونی علاوه بر عرضه ماهی قرمز حیوانات آبزی دیگر از جمله مار آبی، خرچنگ و … عرضه میشود که قابل اعتماد نیستند که اکیداً توصیه میشود مردم از خرید این گونه حیوانات پرهیز کنند.
وی یادآور شد: اما مراکز تحت نظارت دامپزشکی از لحاظ عرضه این حیوانات مورد تأیید هستند زیرا تحت نظارت مستقیم همکاران ما قرار دارند و به مسائل بهداشتی آنها توجه میشود اما باید توجه داشت به توجه به شیوع ویروس کرونا تجمع در این مکانها میتواند خطرناک باشد.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان اظهار داشت: ماهی قرمز خریداری شده باید در شرایط ویژهای نگهداری شود از جمله اینکه این ماهی باید در آب تازه و دارای اکسیژن لازم قرار داده شود و حتماً از آبی استفاده شود که فاقد مواد ضد عفونی و پرکلرین باشد چون باعث مرگ ماهی خواهد شد همچنین آب ظرف نگهدارنده ماهی باید به موقع عوض شود و در این شرایط موارد بهداشتی را رعایت کنید.
وی ادامه داد: به شهروندان توصیه میشود در پایان تعطیلات این ماهیها را در آبهای آزاد و رودخانهها رها نکنند زیرا شهرداری مراکز مختلفی برای نگهداری این ماهیها در نظر گرفته که باید آنها را به آنجا تحویل دهند زیرا با رها کردن این ماهیها در آبهای آزاد شاهد به وجود آمدن مشکلات زیست محیطی خواهیم بود.
رشیدی گفت: توصیه ما به شهروندان این است که در این شرایط از تجمع در مکانهای عرضه ماهی قرمز خودداری کنند.
نظر شما